Retete culinare 1
Moderator: Manu
Retete culinare 2
Hajni, dupa cum iti promiteam mai demult, prezint acum si reteta de spaghete cu ciuperci. Sa o incerci, pentru ca sunt foarte bune:
PASTE CU CIUPERCI
250 g de paste ; 50 g de ciuperci ; o ceapă ; puţin ulei, suc de roşii, sare, piper măcinat, cimbru după gust
Se toacă mărunt ceapa şi ciupercile şi se călesc în puţin ulei, după care se pune sucul de roşii şi se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul. Atunci, se adaugă sare, piper măcinat şi cimbru după gust şi se toarnă fierbinte peste paste.
Si daca esti cuminte, va fi si o reteta de tort de ciocolata. Cristina
PASTE CU CIUPERCI
250 g de paste ; 50 g de ciuperci ; o ceapă ; puţin ulei, suc de roşii, sare, piper măcinat, cimbru după gust
Se toacă mărunt ceapa şi ciupercile şi se călesc în puţin ulei, după care se pune sucul de roşii şi se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul. Atunci, se adaugă sare, piper măcinat şi cimbru după gust şi se toarnă fierbinte peste paste.
Si daca esti cuminte, va fi si o reteta de tort de ciocolata. Cristina
Retete culinare 3
O alta reteta interesanta pentru Hajni...
SCOICI ÎN SOS TOMAT , CU MĂRAR
500 g de scoici [congelate ] ; 2-3 cepe ; 50 ml de ulei sau 550 g de unt ; 100 ml de bulion ; 100 ml de vin [roşu dacă ceapa se căleşte în ulei sau alb , dacă ceapa se căleşte în unt] ; o linguriţă de boia ; 2 legături de mărar verde ; sare , vegeta , piper măcinat după gust
Scoicile se spală bine , apoi ceapa se taie peştişori , se căleşte în ulei sau unt pînă cînd devine sticloasă şi se adaugă o linguriţă de boia. Se pun scoicile , se prăjesc 4-5 minute împreună cu ceapa , după care se adaugă vinul - roşu dacă ceapa s-a călit în ulei sau alb , dacă ceapa s-a călit în unt – bulionul , sare şi vegeta după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic sub capac , timp de 15-20 minute , pînă cînd scad. Cînd scoicile sînt fierte , se adaugă piper măcinat , după gust şi mărar verde tăiat mărunt , se iau de pe foc şi se lasă acoperite timp de 10 minute , după care se servesc cu vin alb.
Pofta buna, Hajni!
P.S. Reteta de sarmale se mai amana putin deoarece comandantul unitatii a amenintat ca daca ii mai facem pofta, ne pune sa aplicam toate retetele deja scrise si apoi sa inghitim rezultatul.. Si nu cred ca ar putea gasi o pedeapsa mai mare...
SCOICI ÎN SOS TOMAT , CU MĂRAR
500 g de scoici [congelate ] ; 2-3 cepe ; 50 ml de ulei sau 550 g de unt ; 100 ml de bulion ; 100 ml de vin [roşu dacă ceapa se căleşte în ulei sau alb , dacă ceapa se căleşte în unt] ; o linguriţă de boia ; 2 legături de mărar verde ; sare , vegeta , piper măcinat după gust
Scoicile se spală bine , apoi ceapa se taie peştişori , se căleşte în ulei sau unt pînă cînd devine sticloasă şi se adaugă o linguriţă de boia. Se pun scoicile , se prăjesc 4-5 minute împreună cu ceapa , după care se adaugă vinul - roşu dacă ceapa s-a călit în ulei sau alb , dacă ceapa s-a călit în unt – bulionul , sare şi vegeta după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic sub capac , timp de 15-20 minute , pînă cînd scad. Cînd scoicile sînt fierte , se adaugă piper măcinat , după gust şi mărar verde tăiat mărunt , se iau de pe foc şi se lasă acoperite timp de 10 minute , după care se servesc cu vin alb.
Pofta buna, Hajni!
P.S. Reteta de sarmale se mai amana putin deoarece comandantul unitatii a amenintat ca daca ii mai facem pofta, ne pune sa aplicam toate retetele deja scrise si apoi sa inghitim rezultatul.. Si nu cred ca ar putea gasi o pedeapsa mai mare...
Retete culinare 4
ÎNGHEŢATĂ DE CIOCOLATA – pentru deprimati
4 ouă ; 8 linguri de zahăr pudră ; 2-3 linguri de cacao ; 250 g de smîntînă
Se freacă bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr pudră, apoi se adaugă treptat cacaua şi în cele din urmă, smîntîna. Albuşurile se bat spumă tare, se pun apoi, puţin cîte puţin, în ploaie, celelalte 4 linguri de zahăr pudră, se mai bat puţin să se dizolve zahărul, după care se toarnă treptat peste compoziţia cu smîntînă şi se amestecă uşor pînă cînd se omogenizează. Compoziţia obţinută se toarnă în pahare înalte de plastic, iar paharele se pun în congelator şi se lasă să stea la rece timp de cel puţin 3 ore.
4 ouă ; 8 linguri de zahăr pudră ; 2-3 linguri de cacao ; 250 g de smîntînă
Se freacă bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr pudră, apoi se adaugă treptat cacaua şi în cele din urmă, smîntîna. Albuşurile se bat spumă tare, se pun apoi, puţin cîte puţin, în ploaie, celelalte 4 linguri de zahăr pudră, se mai bat puţin să se dizolve zahărul, după care se toarnă treptat peste compoziţia cu smîntînă şi se amestecă uşor pînă cînd se omogenizează. Compoziţia obţinută se toarnă în pahare înalte de plastic, iar paharele se pun în congelator şi se lasă să stea la rece timp de cel puţin 3 ore.
-
- Colonel
- Mesaje: 1511
- Membru din: 16 Ian 2007, 23:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Iar imi face Cristina pofta cu retetele. O sa fac iarasi un pui de faringita din cauza ta, Cris! Si-asa ma doare gatul, iar acum sunt ferm convinsa ca imi iau o cantitate absolut nerezonabila de inghetata cand scap de la munca.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
cu cea mai mare placere.... am si filme si muzica... tot ce vrei
daca promiti sa stai cuminte, te astept!
daca vrei, pot pune si capsuni sau zmeura pe inghetata, am sa iau din congelator, dar sa nu mai spui nimanui. bine?
daca promiti sa stai cuminte, te astept!
daca vrei, pot pune si capsuni sau zmeura pe inghetata, am sa iau din congelator, dar sa nu mai spui nimanui. bine?
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Retete culinare 5
RULADĂ DE PIREU DE CASTANE
Un borcan de pireu de castane de 400 ml ; 200 g de nucă ; 100 g de biscuiţi măcinaţi ; un pachet de unt ; zahăr după gust ; cacao ; esenţă de rom ; 200 ml de frişcă
Amesteci pireul cu nucile zdrobite, cu biscuiţii raşi şi cacaua. Frămînţi compoziţia şi o întinzi pe o foaie de celofan. Separat faci o cremă spumă din unt , zahăr , esenţă de rom şi întinzi deasupra foii. Rulezi şi o dai la frigider. Se serveşte tăiată felii şi ornată cu frişcă şi sirop de cacao dacă vrei.
Un borcan de pireu de castane de 400 ml ; 200 g de nucă ; 100 g de biscuiţi măcinaţi ; un pachet de unt ; zahăr după gust ; cacao ; esenţă de rom ; 200 ml de frişcă
Amesteci pireul cu nucile zdrobite, cu biscuiţii raşi şi cacaua. Frămînţi compoziţia şi o întinzi pe o foaie de celofan. Separat faci o cremă spumă din unt , zahăr , esenţă de rom şi întinzi deasupra foii. Rulezi şi o dai la frigider. Se serveşte tăiată felii şi ornată cu frişcă şi sirop de cacao dacă vrei.
-
- Colonel
- Mesaje: 1511
- Membru din: 16 Ian 2007, 23:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Cris, ma bagi in spital in ritmul asta! inghetata de ciocolata, pireu de castane... Gata, m-am hotarat, fac angajari. Masa, casa si 400 de euro pe luna. Ce zici, te bagi?
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători