nevazatorii- interrelationare si solidaritate in impas
Moderator: Manu
nevazatorii- interrelationare si solidaritate in impas
Bun gasit! Este lumea mevazatorilor mai buna decat a celorlalti? Vreau sa spun : sunt ei mai solidari intre ei si mai buni decat cei care vad? Sau solidaritatea a disparut demult din dictionare si vorbim de lucruri fara sens? Si in acest caz ce rost mai au diferitele asociatii si organizatii care se creeaza? Cui folosesc ele?
Hmmm, o intrebare buna, dar care mi se pare putin "deplasata". De ce se pune problema "nevazatorii sunt asa" sau nevazatorii "x" etc. din todeauna am considerat ca social, intelectual sau cum vrei sa ii spui, nu sunt diferente intre "nevazatori" si "vazatori". De ce nu poate intelege toata lumea acest ... concept simplu, dealtfel? Si ca sa iti raspund la intrebare, iti voi spune ca notiunile de care vorbesti nu au disparut din viata cotidiana, dar pur si simplu lumea este prea prinsa de problemele proprii sau, in cele mai multe cazuri, nu suntem noi in stare sa observam ca ceilalti incearca sa fie solidari dar uneori nu prea se "nimereste drumul".
Lasand deoparte limbajul pompos, pot spune ca nu te poti astepta la solidaritate cand tu nu esti solidar(aici "tu" iti dai seama ca este un "tu" impersonal, deci nu o lua ca pe ceva personal) si cand intrebi daca ceilalti sunt solidari ar trebui sa te gandesti... dar oare eu, eu sunt solidar cu ceilalti? Eu l-am ajutat pe X sau Y? Eu i-am spus un cuvant dragut lui Z cand a fost la ananghie sau i-am dat un sut in fund?
Nu te poti astepta ca societatea sa fie solidara cu tine, atata timp cat tu nu esti solidara cu ea... degeaba vei cauta in stangasi in dreapta raspunsul la intrebarea ta, deoarece raspunsul se afla in tine. Uita-te in oglinda si tu vei reflecta societatea. Din punctul meu de vedere solidaritatea exista.
Ca sa iti raspund la a doua intrebare, consider ca majoritatea asociatiilor incearca tocmai ce am spus eu mai sus, sa schimbe putin imaginea persoanelor cu dizabilitati, adica incearca sa faca sa inteleaga pe toata lumea ca nu ar trebui sa ne trateze diferit, ca putem trai unii cu altii, ca avem nevoie unii de altii... ca noi si ei suntem defapt ei si noi si poate treaba asta s-ar putea infaptui daca toti ar fi mai cooperanti (nevazatorii si "ceilalti").
Lasand deoparte limbajul pompos, pot spune ca nu te poti astepta la solidaritate cand tu nu esti solidar(aici "tu" iti dai seama ca este un "tu" impersonal, deci nu o lua ca pe ceva personal) si cand intrebi daca ceilalti sunt solidari ar trebui sa te gandesti... dar oare eu, eu sunt solidar cu ceilalti? Eu l-am ajutat pe X sau Y? Eu i-am spus un cuvant dragut lui Z cand a fost la ananghie sau i-am dat un sut in fund?
Nu te poti astepta ca societatea sa fie solidara cu tine, atata timp cat tu nu esti solidara cu ea... degeaba vei cauta in stangasi in dreapta raspunsul la intrebarea ta, deoarece raspunsul se afla in tine. Uita-te in oglinda si tu vei reflecta societatea. Din punctul meu de vedere solidaritatea exista.
Ca sa iti raspund la a doua intrebare, consider ca majoritatea asociatiilor incearca tocmai ce am spus eu mai sus, sa schimbe putin imaginea persoanelor cu dizabilitati, adica incearca sa faca sa inteleaga pe toata lumea ca nu ar trebui sa ne trateze diferit, ca putem trai unii cu altii, ca avem nevoie unii de altii... ca noi si ei suntem defapt ei si noi si poate treaba asta s-ar putea infaptui daca toti ar fi mai cooperanti (nevazatorii si "ceilalti").
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
- Manu
- General de divizie
Se infiinteaza asociatii si organizatii pentru ca fiecare crede si incearca sa aduca ceva nou. Este dreptul fiecaruia sa incerce sa schimbe ceva, cei mai multi cred ca se poate, iar altfel decat facand ceva care sa atraga atentia, nu vad cum.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
normal ca se poate, ce nu e in regula, sa se pastreze idea de enclavizare tembela, proliferata de comunisti atatea ani de zile...manu scrie:Se infiinteaza asociatii si organizatii pentru ca fiecare crede si incearca sa aduca ceva nou. Este dreptul fiecaruia sa incerce sa schimbe ceva, cei mai multi cred ca se poate, iar altfel decat facand ceva care sa atraga atentia, nu vad cum.
Hi atunci, sa se gaseasca intr-o buna zi, toate femeile grase de ex, sa isi faca si ele o asociatie, fiindca pot avea, redundant, frustrarii si complexe pe partea assta; nu ma refer la obezitate, ci, la cea ce stim noi ca suscita de regula amuzamentul barbatilor..