Imi dau seama ca a fi moderator este un lucru mai greu decat imi imaginam. In general am incercat intotdeauna sa rezolv o treaba in asa fel incat sa nu dauneze cuiva prea tare in mod direct. Aici situatia a fost in felul urmator: eu nu am citit niciodata sectiunea aceasta ca nu imi plac bancurile, este un defect de al meu a nu fi prea atras de umor. Doamna Carmen s-a plans ca unele bancuri incalca regulile forumului si ca se retrage daca nu se sterg cele care erau vizibil vulgare sau in bataie de joc la adresa celor sfinte. Atunci m-am gandit, ca fiind un topic lung, cu zeci de bancuri, in viitor poate mii, nu e mare lucru sa stergem cateva dintre ele, in asa fel incat sa nu mai fie probleme si, de ce nu, sa nu incalcam anumite reguli care, desi nu sunt citite de nimeni, au fost acceptate de toti. Acum?! Nu inteleg totusi... ce a fost atat de grav incat sa se ajunga aici, nu era vorba de un topic cu o discutie inchegata, nu se pierdea nimic, de fapt, daca ne gandim bine, sa zicem ca nu as fi semnalat ca au fost sterse cateva, nici nu s-ar fi prins prea repede nimeni... Ma indoiesc ca pur si simplu cineva se apuca sa reciteasca toate bancurile si ar fi zis! "Ma, era unul foarte interesant despre Maica Domnului, unde o fi disparut?...".
Cand noi am creat acest forum, ne-am gandit sa faca parte din ceea ce vrea sa faca Pontes, adica sa realizeze punti de legatura, atat intre persoanele cu dizabilitati, dar si intre acestea si cele fara dizabilitati. Doamna Carmen, care este profesoara, face parte din categoria persoanelor fara dizabilitati. Probabil fiind profesoara, e mult mai atenta la detaliile de genul acesta, adica la sensul anumitor mesaje, avand in sange corectarea sau teama ca anumite lucruri sa nu influenteze in rau pe elevii care ar fi posibil sa intre pe aici etc.. Este una dintre putinele persoane fara dizabilitati care intra constant pe forumul acesta; oare trebuie neaparat sa o dam afara doar pentru ca are chef sa citeasca toate mesajele? Oare acele bancuri au fost macar o creatie personala incat sa se poata spune ca nu au fost luate in seama capacitatile creatoare ale unuia sau altuia? Oare e o atat de mare pierdere pentru acest forum ca nu mai avem 10 mesaje despre Maica Domnului sau Iisus Hristos, ori ce stiu mai ce? O, tempora! O mores!!!
Imi justific in felul urmator decizia de a sterge cele cateva mesaje:
Am preferat sa pierdem 10 mesaje din topicul bancuri decat un membru al forumului, membru de la care am putea si invata cate ceva, cine stie... Daca pentru cineva balanta inclina altfel, adica daca simte ca am gresit la cantar, sa imi argumenteze aici clar si daca imi va dovedi in asa fel incat sa imi para nespus de rau de fapta mea, va trebui sa ma retrag eu insumi de pe forum, nu de bunavoie, ci pentru ca insusi administratorul va avea datoria sa pedepseasca raufacatorii in aria lui de influenta.
Deocamdata, eu zic sa ii dam inainte si cu topicul si sa continuam pe calea cea buna, acolo pana la limita:
Cica era odata un ardelean sau blonda sau Bula........ "pacat ca nu stiu sa continuu si eu cu ceva"

Incep sa imi pierd increderea in teoriile mele... Oare machiavelismul nu e cea mai buna cale? Ma refer la acel machiavelism cinstit, in adevaratul sens al cuvantului...