Despre cinstirea celor sfinte si decenta
Moderator: Manu
Despre cinstirea celor sfinte si decenta
Sunt pentru decenta si respectarea celor sfinte. Nu cred ca este normal sa le luam in ras, chiar nu se cade acest lucru. Pe cele sfinte trebuie sa le marim, iar nu sa le injosim.
Am gasit cateva postari la bancuri si daca unii au ras si le-au considerat bune, pe mine m-au intristat, si chiar ofensat. Ma refer in special la cele care iau in ras cele sfinte (Iisus Hristos, Maica Domnului, Stefan cel Mare si Sfant). Nu cred ca-i convine cuiva sa se rada de exemplu pe seama parintilor lui. Dar Dumnezeu este deasupra oamenilor. El este Creatorul si Binefacatorul nostru, iar Maica Domnului este Ocrotitoarea si Mijlocitoarea noastra. Sfintii sunt si ei Ocrotitorii nostri.
Mai sunt si bancuri indecente, unul din administratori chiar a atras atentia asupra faptului ca cineva a folosit astfel de cuvinte. Nu am inteles insa de ce nu a fost sters acel banc.
Asa este, Manu, peste tot oamenii glumesc si rad si cine o face o face pe raspunderea lui, dar in acest caz s-a postat pe un forum public si cred ca suntem suficient de agresati din toate partile, nu era nevoie sa se intample si aici.
Chiar ma intereseaza parerea voastra despre cinstirea celor sfinte.
Postez niste link-uri , cu toata dragostea, pentru voi:
http://www.youtube.com/watch?v=aS34Y5jVW1M&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=ZJyGMKU6 ... re=related
Am gasit cateva postari la bancuri si daca unii au ras si le-au considerat bune, pe mine m-au intristat, si chiar ofensat. Ma refer in special la cele care iau in ras cele sfinte (Iisus Hristos, Maica Domnului, Stefan cel Mare si Sfant). Nu cred ca-i convine cuiva sa se rada de exemplu pe seama parintilor lui. Dar Dumnezeu este deasupra oamenilor. El este Creatorul si Binefacatorul nostru, iar Maica Domnului este Ocrotitoarea si Mijlocitoarea noastra. Sfintii sunt si ei Ocrotitorii nostri.
Mai sunt si bancuri indecente, unul din administratori chiar a atras atentia asupra faptului ca cineva a folosit astfel de cuvinte. Nu am inteles insa de ce nu a fost sters acel banc.
Asa este, Manu, peste tot oamenii glumesc si rad si cine o face o face pe raspunderea lui, dar in acest caz s-a postat pe un forum public si cred ca suntem suficient de agresati din toate partile, nu era nevoie sa se intample si aici.
Chiar ma intereseaza parerea voastra despre cinstirea celor sfinte.
Postez niste link-uri , cu toata dragostea, pentru voi:
http://www.youtube.com/watch?v=aS34Y5jVW1M&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=ZJyGMKU6 ... re=related
Sunt sigura draga Carmen ca pe viitor prietenii nostri virtuali de pe forum vor avea grija sa nu lezeze in nici un fel credintele, sentimentele sau sensibilitatile celorlalti membri si ca nu vor mai posta bancuri cu caracter obscen sau care sa tinteasca valorile sacre sau pe cele traditionale. Sau cel putin asa sper... ca vom avea decenta si delicatetea de a proceda astfel... Cristina
Draga Cristina, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele tale. Ai avut un mod deosebit, elegant, sensibil si intelept de a te exprima. Sper din toata inima ca nu esti singura care gandeste asa. Sunt sigura ca ai inteles si ca m-ai inteles. Cred ca cei care au postat bancurile respective ar trebui sa mai cugete un pic si ar fi cu adevarat un gest deosebit din partea lor daca le-ar sterge. Nu de alta, dar cuvintele vorbite zboara, pe cand cele scrise raman. Ar fi pacat sa le mai citeasca si alte persoane. Nu crezi, draga mea? Si poate ca intr-o zi vor regreta ca le-au postat.cristina.vuscan scrie:Sunt sigura draga Carmen ca pe viitor prietenii nostri virtuali de pe forum vor avea grija sa nu lezeze in nici un fel credintele, sentimentele sau sensibilitatile celorlalti membri si ca nu vor mai posta bancuri cu caracter obscen sau care sa tinteasca valorile sacre sau pe cele traditionale. Sau cel putin asa sper... ca vom avea decenta si delicatetea de a proceda astfel... Cristina
Pentru prietenii mei de pe acest forum, cu toata dragostea:
http://www.youtube.com/watch?v=YY07XiAN ... re=related
- Manu
- General de divizie
Nu stiu ce sa zic... Ar fi pacat sa stergem ceva, cel mai bine ar fi ca de acum inainte sa nu se mai posteze, iar daca se posteaza asa ceva, sa stergem noi, moderatorii. Sa lasam eventual asa, astfel are sens si discutia din topicul acesta, iar pe viitor sa fim mai atenti. Sa nu se simta prost nici persoanele care au postat. Daca ele se vor gandi sa vrea sa fie sterse acele mesaje... atunci... cu siguranta. Am mai sters noi de pe aici ceva si nu a iesit bine.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Da, asa este, Manu e destul de intelept in atitudinea adoptata aici... Cred si eu ca ar fi constructiva mai degraba autocenzura decat cenzura... Cu timpul ne vom cunoaste mai bine cu totii si vom invata sa ne ocrotim reciproc sentimentele si sensibilitatile ... Si un prim antidot impotriva lucrurilor care ne sunt neplacute ar fi evitarea lor... Eu am invatat astadestul de repede chiar daca cu unele mici usturimi la inceput... Acum sunt imuna... Cristina
-
- Colonel
Draga Carmen,carmen scrie:Mai sunt si bancuri indecente, unul din administratori chiar a atras atentia asupra faptului ca cineva a folosit astfel de cuvinte. Nu am inteles insa de ce nu a fost sters acel banc.
Dat fiind faptul ca eu am atras atentia celui care a scris bancul respectiv, consider ca e de datoria mea sa-ti explic de ce nu l-am sters. Ca administrator am de ales intre doua cai. Este o cale a cenzurii, in care eu tai si spanzur, sterg tot ce nu mi se pare in ordine, si in final ajung sa fiu perceputa ca un mic dictator. Si pe langa ea mai e o cale in care inlocuiesc cenzura aplicata de un singur om - administratorul, sau de un grup restrans - moderatorii, cu invitatia la o autocenzura impusa de bunul simt pe care il avem cu totii. Asta am facut atunci, am invitat la autocenzura. Nu am sters bancul deoarece mi s-a parut mai logic sa ramana acolo si elementul pentru care am atras atentia unui utilizator, in felul asta cei care vin dupa stiu ce sa nu faca. Tot la autocenzura voi invita si in cazul in care mai apar situatii de acest fel, si problema se va rezolva. Aici suntem cu totii destul de maturi ca sa stim sa respectam punctele sensibile ale celorlalti.
Ca o mica gluma, noi ca popor am mai avut odata de-a face cu cenzura aplicata de un grup restrans, si stim cu totii cum s-a terminat
Numai bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Si pe pontes, si pe limba latina sunt discutii in legatura cu spamerii, asta nu inseamna sa nu fie stersi, doar pentru a avea sens discutia noastra.manu scrie:Nu stiu ce sa zic... Ar fi pacat sa stergem ceva, cel mai bine ar fi ca de acum inainte sa nu se mai posteze, iar daca se posteaza asa ceva, sa stergem noi, moderatorii. Sa lasam eventual asa, astfel are sens si discutia din topicul acesta, iar pe viitor sa fim mai atenti. Sa nu se simta prost nici persoanele care au postat. Daca ele se vor gandi sa vrea sa fie sterse acele mesaje... atunci... cu siguranta. Am mai sters noi de pe aici ceva si nu a iesit bine.
Tocmai pentru a nu se simti prost persoanele respective, nu am dat numele lor. Puteam sa postez ceva de genul: la pagina ... utilizatorul... a scris un mesaj care....
Problema cred ca este alta, sunteti prieteni, va cunoasteti si nu vreti sa ii suparati. Si mai cred ca ati fost ocupati si nu ati citit mesajele respective.
Daca ai scris
macar realizezi ce si cum. Multumesc mult.manu scrie: cel mai bine ar fi ca de acum inainte sa nu se mai posteze, iar daca se posteaza asa ceva, sa stergem noi, moderatorii.
Am scris in mesajul anterior: "Cred ca cei care au postat bancurile respective ar trebui sa mai cugete un pic si ar fi cu adevarat un gest deosebit din partea lor daca le-ar sterge."
Cred ca eu am atras atentia unui utilizator defapt
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!