Pontes divertisment

Sugestii, informatii de adaugat pe site si propuneri de categorii pentru forum

Moderator: Manu

Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Cristina, cred ca ar fi interesant sa faci ambele categorii de teste. Eu chiar as fi tentata sa vad ce-mi mai amintesc din matematica de liceu - alde CBS, Kronecker-Capelli, Stolz - Cesaro, derivate, integrale si alte minuni.
Dupa sesiune ma voi ocupa eu de sistemul de punctaj.
Andy
cristina.vuscan

Mesaj de cristina.vuscan »

Pai, copilasilor, micutilor, din pacate la mate nu prea merg testele grila si nici problemele cu un raspuns format dintr-un singur cuvant... Sau, cel putin, nu stiu eu... A, e adevarat ca intr-o vreme se dadea admitere pe la Stiinte economice folosind testele grila, dar eu sunt total impotriva unor astfel de testari. Mie mi se pare ca nu urmaresc deloc nici cunostintele candidatilor si nici modul lor de gandire... S-ar parea ca scopul lor in sine este testarea si atata tot... Deci, cereti-mi altceva, ca la teste grila nu ma bag...Cristina
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Inca se mai da grila la ASE in Bucuresti. De acord cu tine, Cristina, grila nu reflecta decat capacitatea de a da cu banul sau, in cel mai bun caz, de a rationa in sens invers adica de a verifica solutii posibile. Si la BAC inca se mai dau cateva subiecte grila. Sub aspectul asta, poate ar fi interesant de incercat niste teste de acest tip, desi nu vor reflecta niciodata cu adevarat ceea ce stie cel testat.
Nu pricep totusi de ce se cer raspunsuri dintr-un singur cuvant. Ideea de grila mi-e clara, dar n-ar trebui sa se limiteze raspunsul la un singur cuvant. Manu, care-i misterul?
Andy
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Spuneam dintr-un cuvant pentru ca din mai multe e riscul ca acela care scrie raspunsul sa formuleze altfel sau sa puna un spatiu in plus etc., iar atunci nu va mai fi luat ca atare, nu este acolo in spate un om care sa verifice. Daca raspunsul corect dat de catre cel care raspunde coincide 100% cu cel stabilit de creatorul testului, poate fi si din 10 fraze.
Am mai pus inca doua teste, acestea sunt in legatura cu scrisul Braille, unul cu semnele de baza, iar celalalt cu semne mai avansate.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
cristina.vuscan

Daa Cristina?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Problema semnalata de tine se poate rezolva simplu cand verifici raspunsurile: faci un explode() dupa caracterul spatiu pe sirul introdus de utilizator, apoi concatenezi textul fara spatii. Acelasi lucru il faci pentru raspuns si compari sirurile. Similar poti lucra pentru semnele de punctuatie.
Apoi, daca testul e grila, utilizatorul nu face input scris de la tastatura, desigur in afara de space-ul dat ca sa bifeze un radio button. Tu trimiti la verificat valoarea radio butonului, nu textul de langa el. Asa ca pentru grile chiar nu conteaza cate cuvinte are raspunsul. Poate fi si un roman intreg, eu imi setez radio buttoanele sa aiba valorile a, b si c iar dintr-o baza de date stiu ca e corect b.
Andy
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu nu ma refeream la grila, era vorba de intrebarile cu raspuns scris intr-un camp de editare, unde daca nu e ceva cat de cat strict, cuvant sau sintagma, poti face orice ca tot nu merge, inteligenta artificiala e departe de noi, nu va fi probabil niciodata un program care sa stea si sa analizeze raspunsul in mod corect, aici totul depinde de formulari - doar nu om sta sa vedem asa o multime de variante, sa le calculam pe toate probabile la raspuns.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Manule, inteligenta artificiala poate nu este chiar asa departe de noi. Cat despre un bot care ar sta sa analizeze raspunsurile... ma indoiesc ca la ora actuala nu s-ar putea, incearca sa stai de vorba cu ALICE si ai sa vezi ca este capabila sa iti raspunda la intrebari oricat de prost formulate.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
cristina.vuscan

Dar testuletul meu de mate a ajuns la tine, Manu? L-am trimis inca de joi... Cristina
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Sorin scrie:Cat despre un bot care ar sta sa analizeze raspunsurile... ma indoiesc ca la ora actuala nu s-ar putea, incearca sa stai de vorba cu ALICE si ai sa vezi ca este capabila sa iti raspunda la intrebari oricat de prost formulate.
Foarte simpatici si ALICE si GOD. Sunt niste exemple bune de CBS (case-based reasoning). Si ca sa vedeti exact cum functioneaza, incercati sa puneti doua intrebari in aceeasi caseta de text. Programul o sa "sparga" textul in doua intrebari separate si o sa raspunda pe rand.
Dau un exemplu de pseudoconversatie intre mine si GOD.
Am scris: What are payed clients? Who pays for them?
Ceea ce s-a afisat pe ecran, desi eu pusesem ambele intrebari la acelasi moment, a fost:
Human: What are paid clients?
God: I will try to find out.
Human: Who pays for them?
God: Dr. Wallace. :-).
Ei, ceva de genul asta ziceam si eu cand vorbeam de explode() din PHP. Asa au tratat aici cele doua intrebari ale mele. Au separat dupa semne de punctuatie.
Andy
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

cristina.vuscan scrie:Dar testuletul meu de mate a ajuns la tine, Manu? L-am trimis inca de joi...
Gata, este si acel testulet, dar am modificat prima intrebare, nu prea stiam exact raspunsul eu la ea. Sustine-o si o pun pe aceea, doar sa fiu si eu sigur ca e asa.
cristina.vuscan

Salutare, Manu! E perfect testuletul de mate, desi eu nu am reusit sa fac decat 8 puncte, pentru ca peste o intrebare am sarit nu stiu nici eu cum. In ce priveste fosta prima intrebare, 1000000 inseamna 1000 de mii, deci s-ar scrie in cifre romane cu 1000 de M. Dar ma bucur ca ai contribuit si tu la testulet si trebuie sa te adaugi la sfarsit ca si coautor. Cristina
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Revin la acest subiect pentru ca ma tot gandesc ca ar fi bine sa mai punem ceva teste. Am fost placut surprins sa vad ieri cum niste elevi in laboratorul de informatica le rezolvau pe cele existente, desi eu nu le-am spus sa intre sau ca ar fi asa ceva pe acolo. Cineva chiar luase 10 la ambele teste despre scrisul Braille, altcineva imi spunea ca a luat 6 la cel despre cat de bine este cunoscuta organizatia Pontes sau 9 la cel cu capitalele pentru ca "Cine sa stie raspunsul la ultima intrebare?".
Lucruri de genul asta fac trafic pe site - interesul si probabilitatea sa revina cineva pe un site tin mult de continuturile dinamice, vezi Buletinele meteo :)
Va astept cu teste si idei de continut pentru divertisment.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Yehee, deci testuletul meu a prins la public! :lol: M-am apucat de ceva timp sa traduc intrebarile la "FreedomMilionaire"... sper sa il termin intr-o saptamana (sorry, dar in ultima vreme am fost extrem de prins).
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am mai pus un test in divertisment, este formulat de Ghita Potra si e despre pseudonime literare. In curan mai pun unul primit de la Cristina de matematica, doar sa gasesc timp si rabdare sa potrivesc pe acolo cuvintele si numerele.
Scrie răspuns