Anecdote, aforisme, butade, istorioare, etc.

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Carmen
Capitan

Anecdote, aforisme, butade, istorioare, etc.

Mesaj de Carmen »

RASPUNS INTELEPT
Odata, tocmai pe cand isi spala niste linte pentru o ciorba, Diogene a fost surprins de Aristip, un fost elev de-al lui Socrate, care parvenise lingusind in stanga si dreapta. Acesta i-a spus:
- Daca ai invata sa-l lingusesti pe rege nu ai mai fi obligat sa mananci linte...
- Daca ai invata sa mananci linte, ii raspunse cu dispret Diogene, n-ai mai fi obligat sa-l lingusesti pe rege.

CHEIA SUCCESULUI
Cand unul din ucenicii sai l-a intrebat cum sa izbuteasca in viata, Aristotel i-a raspuns: " Sa-i ajungi pe cei din fata ta si sa nu-i astepti pe cei din spatele tau".

PALAVRAGIUL
Un palavragiu care vorbea vrute si nevrute, de ore intregi, in prezenta lui Aristotel, il intreba la urma:
- Ce spui de elocventa mea? Nu te mira?
Ma mira altceva: ca sunt atatea urechi care sa te asculte, cand sunt tot atatea picioare care s-o ia la fuga- ii raspunse filozoful.

IN LIPSA
Cand savantului si filozofului grec Aristotel i s-a spus ca cineva, in lipsa lui, l-a vorbit de rau, el a raspuns: " In lipsa poate sa ma si bata".

DIFERENTA ESENTIALA
O ziarista americana l-a intrebat pe Albert Einstein:
- Care este diferenta dintre timp si vesnicie?
- Stimata mea doamna, raspunse binevoitor Einstein, - eu as avea timp sa va explic aceasta diferenta, dar ma tem ca ar trece o vesnicie, inainte sa o intelegeti.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ce ma bucur ca s-a deschis un astfel de subiect. O sa postez si eu cateva astfel de anecdote... Am mutat subiectul in Coltul surprizelor, nu stiu de ce mi se pare ca mai bine sta aici.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Cum crezi tu. :D

CELE MAI PRETIOASE LUCRURI PE LUME
Descartes a fost intrebat care ar fi dupa parerea sa cele mai pretioase si mai rare lucruri pe lume. Ca urmare, savantul raspunse:
- Dupa parerea mea, ar fi trei: un oratar perfect, o carte cu adevarat buna si o femeie fara defecte.

RATIUNEA UNEI CIUDATENII
In anumite tari, un rege putea domni inca de la varsta de 14 ani, in timp ce numai la 20 de ani se putea casatori. Un prieten l-a intrebat pe marele fizician si inventator italian Guglielmo Marconi (1874-1937) despre ratiunea acestei ciudatenii. Si el i-a raspuns imediat:
- Am impresia ca e mult mai simplu de condus un regat, decat o femeie.

CINSTE SI VIRTUTE
Intr-o seara la o petrecere, se afla si Guglielmo Marconi. Langa el, o doamna de o rara uratenie, nu facea decat sa laude cinstea femeilor, considerand-o drept cea mai mare virtute. Agasat peste masura de insistenta acelei femei, Marconi ii explica punctul lui de vedere:
- Pentru ca cinstea unei femei sa fie o virtute, este absolut necesar ca femeia sa fie frumoasa. in caz contrar, ce merit ar putea avea?!

PUNCTUL DE VEDERE
Celebrul matematician german David Hilbert (1862-1943) a rostit intr-o prelegere universitara urmatoarea fraza:
- Fiecare om are un anumit orizont; cand acest orizont se ingusteaza intr-atata incat devine extrem de ingust, el se transforma intr-un punct; iar atunci omul acela zice: " Iata punctul meu de vedere!"

CE ANUME CITESC?
In cabinetul de lucru al fizicianului Antoine Bequerel (1788-1878) a dat buzna unul din servitorii sai:
- Domnule, in biblioteca dvs. au intrat hotii!
Ridicand ochii de pe manuscrisul sau, savantul a intrebat:
- Si ce anume citesc?
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

asta cu succesul mi se pare genial!
Poate oricine sa tina cont de el...
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

si mie mi se pare mai ok aici subiectul asta.
Decit sa fie forum distinct.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Nu era vorba de forum distinct, ci de plasarea anterioara a topicului in Discutii libere.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Dar asta va place?
" Daca cineva iti arata caracterul intr-o oglinda si iti dovedeste ca trebuie spalat si nu spoit, nu are rost sa spargi oglinda. Du-te si fa rost de sapun si apa."(G.B. Shaw)
Scrie răspuns