Navigatoare pentru pietoni

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

CarmenT
Maior

Navigatoare pentru pietoni

Mesaj de CarmenT »

Aveti idee cam cat costa un navigator similar celor pentru masini, dar de dimensiuni mai mici, adica unul pe care sa-l foloseasca un orb cand merge pe strada?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut!
Un Mio P560 care poate fi folosit atat ca pieton cat si ca sofer costa 1089 RON la eurogsm in Cluj. Mio P360 costa 819 RON la acelasi magazin.
Tot de la Mio mai e modelul A501 la 1199 RON care e si telefon si GPS. Sistemul de operare este windows mobile.
O alta solutie ar fi un receptor GPS pe bluetooth si un sistem bun de harti pe telefonul mobil. Asta se alege in functie de sistemul de operare. Cel mai tare pe piata este iGO, dar din cate stiu merge doar pe Windows Mobile. Merita vazut care-s sistemele compatibile cu Symbian-ul de pe telefonul tau.
Andy
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Si eu imi caut pentru telefon. Am deja instalate "driverele" necesare, imi trebuie doar adaptorul, de unde se cumpara?
Si, mai important, oare or fi accessibile?

M-am gandit sa las lenea deoparte si l-am folosit pe google asa... ca am gasit, cam 3 milioane jumate
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Uite aici o lista de receptoare cu tot cu preturi: http://www.accesoriitelefoane.ro/catego ... re-gps.php
Andy
CarmenT
Maior

Da', muieti-s posmagiii?

Mesaj de CarmenT »

Cu alte cuvinte, eu nu prea pricep ce si cum, poate imi spneti voi pentru nokya N70 ce trebuie sa fac sa pot utiliza navigatorul? Sau, tipul asta de telefon functioneaza ca navigator?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Cum N70 nu are receptor GPS incorporat, primul pas e sa iti cumperi un receptor GPS pe bluetooth care va fi conectat astfel la telefon. Dupa care pe telefon iti instalezi un soft pentru navigare gps si harti. Un exemplu e wayfinder navigator care din cate stiu merge foarte bine pe Nokia N70. De altfel, pentru telefonul asta exista chiar receptoare GPS produse de Nokia. Si mai sunt si receptoare produse chiar de wayfinder (vezi aici). Eu mi-as lua receptorul tot de la ei daca as alege sa folosesc softul lor.
Dupa ce ti-ai instalat toate draciile si ai conectat receptorul la telefon prin Bluetooth, telefonul va face toata procesarea si va functiona exact ca un aparat GPS dedicat.
Numai bine,
Andy
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Din acelas motiv, intr-o discutie purtata cu ceva timp in urma, spuneam ca daca tot imi cumpar un telefon cu Symbian 9 as prefera de exemplu Nokia 6110 navigator care are incorporat un receptor GPS. Ramane sa testezi care soft GPS se impaca cu Talks-ul. Este stiut ca Talks-ul ca si Jaws-ul desi ne sunt de foarte mare ajutor, sunt totusi limitate si nu se descurca in orice aplicatii.
CarmenT
Maior

Route66

Mesaj de CarmenT »

Am un soft Route66. E un alt soft folosit pentru navigator,, sau ce e asta? Pentru ca daca e un soft ce se poate folosi pe telefon, atunci sigur merge cu talks-ul.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Eu deja am in meniu "position", "navigator", "Repere". Vad ca sunt accesibile, doarece am intrat la "Navigator" si aici pot sa ma plimb prin obtiuni ca setare destinatie in functie de latitudine si longitudine, bla bla bla, apoi am altitudine, latitudinea longitudinea unde ma aflu si alte chestii si in ultimul ecran(fereastra) am viteza de deplasare, viteza medie de deplasare, distanta parcursa, distanta ramasa(toate exprimate atat in M cat si in KM), timpul estimat pana ajungerea la destintie in functie de viteza medie si distanta ramasa. Bineinteles ca la toate scrie in paranteza(satelit indisponibil). Asa ca Ionele, nu numai 6110-ul poate.

Oftopic: mi-am formatat de 4 ori telefonul (prietenii stiu de ce!), si nu mi s-a intamplat pana acum sa nu imi mearga.
Blogul lui Sorin
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Da, Carmen, Route66 se poate folosi pe telefon.
Andy
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Sorine! Cand iti lauzi telefonul, spune-ne ce model ai, ca sa stim pentru ce sa te invidiem.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Acelas e65 :))
Blogul lui Sorin
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Sorin scrie:Eu deja am in meniu "position", "navigator", "Repere". Vad ca sunt accesibile, doarece am intrat la "Navigator" si aici pot sa ma plimb prin obtiuni ca setare destinatie in functie de latitudine si longitudine, bla bla bla, apoi am altitudine, latitudinea longitudinea unde ma aflu si alte chestii si in ultimul ecran(fereastra) am viteza de deplasare, viteza medie de deplasare, distanta parcursa, distanta ramasa(toate exprimate atat in M cat si in KM), timpul estimat pana ajungerea la destintie in functie de viteza medie si distanta ramasa. Bineinteles ca la toate scrie in paranteza(satelit indisponibil).
Si de ce satelit indisponibil? Trebuie sa iti activezi optiunea de la furnizorul de telefonie mobila? Sau cum se procedeaza?
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Ciudat! Din informatiile pe care le-am gasit pe internet, nu rezulta ca E65 ar avea receiver GPS!
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Pentru ca imi trebuie modulul GPS. El are doar softurile instalate.
Blogul lui Sorin
Scrie răspuns