Buletine meteo pe site-ul Pontes

Sugestii, informatii de adaugat pe site si propuneri de categorii pentru forum

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Buletine meteo pe site-ul Pontes

Mesaj de Manu »

Cei care urmareau temperaturile afisate pe site-ul pontes.ro si-au dat seama ca de cele mai multe ori erau tarziu actualizate, asta pentru ca Yahoo Weather nu are un sistem chiar atat de bine pus la punct pentru Romania.
Acum Campus a instalat un alt script, mult mai util si care mai seamana a buletin meteo. Mergeti in Buletine meteo din meniul principal sau din Utile si vedeti ca alegand un oras, sunt cele care au aeroport, va aparea automat si vantul, si umiditatea, tot ce tine de vreme, iar actualizarile sunt clare.
Eu cred ca prinde bine nevazatorilor care vor sa vada rapid vremea dintr-o locatie a lumii unde exista aeroport, din Romania vreo 20 parca.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut! Linkul catre buletinul meteo e in meniul rapid, nu in cel principal. Privitor la pozitia lui in meniu am de facut o observatie: oricat de mandri am fi de un script luat de pe net, nu cred ca trebuie sa-l scoatem in fata mai mult decat scoatem propriile noastre proiecte. Concret, de la jumatatea meniului rapid citesc asa: buletine meteo, harta accesibilizata, carti pentru nevazatori, legaturi utile, asistenta IT online si prin telefon. Site-ul Pontes e totusi site-ul de prezentare a unui ONG, nu siteul ANMH, asa ca mai bine dam intai link la proiectele noastre si abia la sfarsitul meniului punem buletinul meteo.
Numai bine,
Andy
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Nimeni nu a spus ca scriptul nu e luat de pe net, dar cu toate astea a fost configurat, a fost facut si in romana, a fost aranjat in asa fel incat sa fie usor manevrabil cu JAWS, lucruri simple probabil dar care totusi trebuie facute. Sunt foarte multe simple, usor de realizat in 10 minute, dar... nu intotdeauna sunt facute. Pozitia lui este intr-adevar nu tocmai potrivita, dar a ajuns acolo pentru ca a fost inlocuit un alt link, iar meniul rapid fiind realizat cu sistemul de director web din Absolute Engine, iar acesta avand un bic bug la modificarea ordinii afisarii link-urilor intr-o lista, a ramas in acea pozitie. O sa reorganizam tot acel meniu.
In legatura cu importanta acelui script, vreau sa spun ca cel putin 5 vizitatori din cei 50, adica 10% intra pentru a vedea care e vremea, adica cam cate grade sunt afara, asta o stiu de cand era vechiul script luat de pe net, cel care afisa temperaturile de la Yahoo Weather.
Buletinul meteo il putem considera ca fiind o chestie de accesibilizare facuta de noi, se gasesc in multe locuri temperaturile, vantul etc., dar in putine locuri un nevazator reuseste sa le si citeasca cu JAWS.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Inteleg ca s-a muncit la el si ca 10% din vizitatori verifica vremea pe site, scriptul e util si simpatic, am vrut sa spun doar ca ar trebui rezolvat bug-ul pentru a scoate mai in fata proiectele noastre mari, care ne separa de celelalte ONG-uri si de celelalte siteuri.
Andy
PS: N-ai si pentru Nicosia? Mi-ar prinde bine, serios.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Multumesc pentru modificare. Dar voi continua sa fiu carcotasa: n-ai putea sa-l muti sub Carti pentru nevazatori? Parca e totusi mai important decat albumul foto.
Inca astept vremea pentru Nicosia, serios, fa-mi si mie o pagina separata cu asa ceva. Nu glumesc, chiar as vrea sa ma trezesc dimineata, sa intru pe siteul Pontes de pe telefon si sa vad cum e afara, ca sa stiu daca merita sa deschid geamul sau nu. In caz ca va intrebati de ce naiba nu ma uit pur si simplu pe geam, e destul de simplu: am bartai obloanele de lemn pe exterior si-s cam intepenite. A propos, siteul nostru e genial de manevrabil de pe telefoane, doar ca se vad toate hiddenurile. La fel si forumul, manevrabilitate excelenta dar hiddens vizibile. Eu am Opera pe telefon, asa ca s-ar putea sa fie o chestie de browser, sa nu interpreteze corect hidden-ul. Voi verifica.
Andy
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Oftopic: de pe telefonul meu merge perfect, mai intru de la scoala cand ma plictisesc :lol: si apropos, se poate naviga excelent cu Talk's-ul
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ei, Nicosia, pai nu se poate alege tot de acolo? Doar exista orice locatie din lume unde este aeroport. E interesant ca iti spune si din ce parte bate vantul si cat de tare. Sunt senzorii de la aeroport, pe sistemul asta se bazeaza in general aviatia din cate am inteles. Scriptul ia de fapt un rand de cod foarte concis pe care il interpreteaza.
Inca nu am incercat un forum de pe telefon, voi chiar reusiti sa postati mesaje cu Talks-ul, Sorine. Trebuie sa vad si eu cum ar merge.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Vad ca in Cipru sunt doar 5 locuri de aterizare/decolare, Nicosia nu apare. In schimb, la ora postarii mesajului astuia, situatia era cam asa in aeroportul unde aterizeaza de obicei Andreea:

Aceasta este prognoza meteo pentru Larnaca Airport, Cyprus.
Raportul a fost întocmit acum 34 minute, la 20:30 UTC.
Vântul bătea cu o viteză de 3.6 metri pe secundă de la nord-vest (310°).
Temperatura era de 10 °C, cu o minimă de 3 °C.
Presiunea atmosferică era de 1021 milimetri coloană de mercur.
Umiditatea relativă era la 61.7%.
Cerul era fără nori sub 1500 metri, senin în cea mai mare parte. Vizibilitatea generală era mai mare 10 kilometri.

Ideea e ca dupa ce vezi oricare dintre cele 17 locatii din Romania, apare si un combo cu toate tarile din lume care au aeroport, iar apoi, apasand pe butonul "Schimba tara", apar locatiile cu aeroport din acea tara.
Scrie răspuns