Scripturi pentru JAWS
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Scripturi pentru JAWS
M-am gandit sa deschid un topic despre scripturile pentru Jaws. Eventual aici sa postam legaturi catre scripturi utile sa vorbim cei care mai facem cate un scrip.
Una dintre problemele actuale este a scripturilor pentru Yahoo Messenger. Toata lumea intreaba daca exista, daca sunt din cele bune etc.. Eu de exemplu folosesc inca Jaws 7 in general, cu niste scripturi care imi merg de cand am pus sistemul ultima oara si era inca Yahoo Messenger 8.0. Cand deschid Jaws 8, merg cu metoda Route Jaws to Pc.
M-am gandit sa facem si pe site, in utile, o sectiune cu scripturi, pe care le facem noi sau pe care le mai gasim si sunt utile si merg bine.
Una dintre problemele actuale este a scripturilor pentru Yahoo Messenger. Toata lumea intreaba daca exista, daca sunt din cele bune etc.. Eu de exemplu folosesc inca Jaws 7 in general, cu niste scripturi care imi merg de cand am pus sistemul ultima oara si era inca Yahoo Messenger 8.0. Cand deschid Jaws 8, merg cu metoda Route Jaws to Pc.
M-am gandit sa facem si pe site, in utile, o sectiune cu scripturi, pe care le facem noi sau pe care le mai gasim si sunt utile si merg bine.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Pentru Yahoo Messenger folosesc si eu un scriptulet, care vorbeste cand primesti mesaj. Adica, nu mai e nevoie de route jaws to pc ca iti zice singur ultimul mesaj. Mai folosesc JSonar pentru Sonar si HSC (Hot Spot Clicker), un program foarte util cand ai de click-uit.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
scripts sound forge 7 sau 8
Salut, am nevoie de scripturi pentru una din versiunile de sound forge. Daca poate cineva sa-mi dea un link ii raman recunoscator.
Multumesc cu anticipatie.
Multumesc cu anticipatie.
-
- Colonel
-
- Colonel
Pentru soundforge 7 ti le pot trimite eu in seara asta, cred ca le mai am pe undeva... Daca vrei, da-mi un mesaj privat cu adresa ta de mail.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Cum sunt pe bani? Sunt firme care fac scripturi pe bani?
De fapt... cand am fost in proiectul din Calimanesti, un belgian zicea ca i s-au cerut 150 euro pentru un script care sa dea click pe un buton, script care de fapt se face din trei randuri de cod care pot fi intelese de oricine in 5 minute... Scumpe treburile...
Soundforge 7 nu cred sa mai prea fie folosit...
De fapt... cand am fost in proiectul din Calimanesti, un belgian zicea ca i s-au cerut 150 euro pentru un script care sa dea click pe un buton, script care de fapt se face din trei randuri de cod care pot fi intelese de oricine in 5 minute... Scumpe treburile...
Soundforge 7 nu cred sa mai prea fie folosit...
-
- Colonel
E normal sa fie firme care fac scripturi pe bani, si e normal sa fie scripturi pe bani. Scripturile inseamna munca si timp consumat, asa ca mi se pare natural ca aceasta munca sa fie remunerata, daca autorul scripturilor o doreste. Platind un program, mai ales daca pretul este mic, incurajezi dezvoltarea lui.
Gandeste-te un pic si la faptul ca, poate, oamenii respectivi se ocupa chiar cu dezvoltarea de software ca profesie, cine stie cate ore pe zi, si ca in timpul in care ei dezvolta scripturile pentru SoundForge pe degeaba, puteau sa dezvolte alt soft pe bani si sa-si ia salariul.
E OK sa existe open source, e ok sa existe Free GNU, dar cred ca de la un punct in colo trebuie sa invatam sa privim si din partea cealalta a baricadei, sa ne uitam si la munca oamenilor si sa nu mai fim asa uimiti cand ni se cere sa platim pentru un produs software. Pana la urma, nici kilogramul de cartofi in piata nu e gratis.
Gandeste-te un pic si la faptul ca, poate, oamenii respectivi se ocupa chiar cu dezvoltarea de software ca profesie, cine stie cate ore pe zi, si ca in timpul in care ei dezvolta scripturile pentru SoundForge pe degeaba, puteau sa dezvolte alt soft pe bani si sa-si ia salariul.
E OK sa existe open source, e ok sa existe Free GNU, dar cred ca de la un punct in colo trebuie sa invatam sa privim si din partea cealalta a baricadei, sa ne uitam si la munca oamenilor si sa nu mai fim asa uimiti cand ni se cere sa platim pentru un produs software. Pana la urma, nici kilogramul de cartofi in piata nu e gratis.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Absolut, nu ma miram de faptul ca se cer bani pe asa ceva, bani se cer si pe instalarea unui Jaws, darmite pentru crearea unui script la comanda.
Ma intrebam daca sunt firme unde poti pur si simplu sa ceri scripturi pe bani, adica daca s-a infiintat asa ceva, nu auzisem.
Am putea face in acest fel si la Pontes un serviciu de cerere scripturi la comanda... Inca nu stiu exact cum, poate in schimbul unei donatii din care o parte sa fie in contul celor care au lucrat. Asta sa fie in limba engleza, sigur am face uneori mai ieftin decat cazul celor 150 euro pentru un script atat de simplu, realizabil in doar 10 minute cu ajutorul unui ochi si a celui care stie Jaws si sintaxa scripting.
Se poate lucra si la securizarea scripturilor personale, adica sa nu poata fi folosite pe alte calculatoare, decat pe cele ale celui care le-a cumparat; asta in caz ca ar fi un script general cu posibilitate de a fi util mai multora... Oricum, astea sunt doar idei, s-ar putea realiza in viitor, mai ales daca se mai experimenteaza unul sau doi pe Jaws Scripting.
Ma intrebam daca sunt firme unde poti pur si simplu sa ceri scripturi pe bani, adica daca s-a infiintat asa ceva, nu auzisem.
Am putea face in acest fel si la Pontes un serviciu de cerere scripturi la comanda... Inca nu stiu exact cum, poate in schimbul unei donatii din care o parte sa fie in contul celor care au lucrat. Asta sa fie in limba engleza, sigur am face uneori mai ieftin decat cazul celor 150 euro pentru un script atat de simplu, realizabil in doar 10 minute cu ajutorul unui ochi si a celui care stie Jaws si sintaxa scripting.
Se poate lucra si la securizarea scripturilor personale, adica sa nu poata fi folosite pe alte calculatoare, decat pe cele ale celui care le-a cumparat; asta in caz ca ar fi un script general cu posibilitate de a fi util mai multora... Oricum, astea sunt doar idei, s-ar putea realiza in viitor, mai ales daca se mai experimenteaza unul sau doi pe Jaws Scripting.
-
- Colonel
Daca mergi pe ideea de donatie, vei muri de foame. Mai corect este sa faci o oferta pe baza cerintelor clientului.
Exemplu: daca vrei doar sa-ti apese butonul, te costa 10 euro, daca vrei sa scrie si parola 25 si daca vrei sa faca si clatite 150
Inainte de a te apuca de treaba, faci un document semnat cu directorul executiv in care sa se specifice ca x la suta din incasarile pe scripting revin echipei de dezvoltare, unde x este procent fix.
E foarte important ca voi sa comunicati clientului un pret fix, romanul nu are obiceiul donatiilor, si nici din strainatate nu veti primi mai nimic fara un tarif clar. Asa ar fi mult mai simplu: da banii, ii dai scriptul.
Andreea
Exemplu: daca vrei doar sa-ti apese butonul, te costa 10 euro, daca vrei sa scrie si parola 25 si daca vrei sa faca si clatite 150
Inainte de a te apuca de treaba, faci un document semnat cu directorul executiv in care sa se specifice ca x la suta din incasarile pe scripting revin echipei de dezvoltare, unde x este procent fix.
E foarte important ca voi sa comunicati clientului un pret fix, romanul nu are obiceiul donatiilor, si nici din strainatate nu veti primi mai nimic fara un tarif clar. Asa ar fi mult mai simplu: da banii, ii dai scriptul.
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Donatie sa fie ca inregistrare, nu stiu cat se poate incasa prin vanzare...
Normal ca pretul ar fi in functie de complexitate. Oricum, inainte sa ne hotaram la ceva, sa vedem cum e si cu cursul de Scripting etc.. Mai vedem noi.
Normal ca pretul ar fi in functie de complexitate. Oricum, inainte sa ne hotaram la ceva, sa vedem cum e si cu cursul de Scripting etc.. Mai vedem noi.
- Manu
- General de divizie
Azi va fi demarata lista de discutii care sa stea la baza cursului.
Vedeti topicul acesta pentru a vedea modalitatea de inscriere.
Vedeti topicul acesta pentru a vedea modalitatea de inscriere.
-
- Caporal
RUGAMINTE
Va rog din suflet cine imi ofera si mie scripturile tot ce se poate gasi pentru jaws 10 sau 7 va rog mult la email,pangasandu@yahoo.com,sau,skipe teosan5,VA ROG MULT SI MII DE MULTUMIRI
aa38aa