Telefoane mobile
Moderator: Manu
-
- General de corp de armata
Telefoane mobile
As dori sa imi cumpar un telefon si as dori sa aflu mai multe pareri in aceasta privinta.M-ar interesa urmatoarele aspecte
1. Marca si modelul
2. Calitati
3. Defecte
4. Un pret informativ.
Va multumesc anticipat Ghita Potra.
1. Marca si modelul
2. Calitati
3. Defecte
4. Un pret informativ.
Va multumesc anticipat Ghita Potra.
-
- Colonel
Salut!
Uita-te putin pe subiectul deschis mai de mult de Sorin, Nokia E65, un telefon care merita pentru o descriere a avantajelor acestui model.
Pretul variaza: la Orange e 265 euro cu abonament si 288 fara. La Vodafone este 249 euro cu abonament, 324 euro cu cartela si 329 fara abonament.
Numai bine,
Andy
PS: Am mutat subiectul din Discutii libere in sectiunea IT&C.
Uita-te putin pe subiectul deschis mai de mult de Sorin, Nokia E65, un telefon care merita pentru o descriere a avantajelor acestui model.
Pretul variaza: la Orange e 265 euro cu abonament si 288 fara. La Vodafone este 249 euro cu abonament, 324 euro cu cartela si 329 fara abonament.
Numai bine,
Andy
PS: Am mutat subiectul din Discutii libere in sectiunea IT&C.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
cateva telefoane care merita luate ar fi:
Nokia N73 - Symbian 9.1 - pret aproximativ 1000 ron
Nokia 6120 - Symbian 9.2 - pret minim fara abonament (pe internet) - 735 ron
Nokia N70 - Symbian 8.1 - pret aproximativ 500 ron
mie aceste modele imi plac.
calitati au foarte multe, cele mai importante pentru mine sunt:
rezistenta, semnalul, bateria dar si alte atuuri ale lor (camera, mp3, card...)
defecte nu prea le-am gasit.
preturile sunt informative, pot fi mai ieftine, dar si mai scumpe.
preturile pe care le-am notat mai sus sunt pentru telefoanele noi, cumparate din magazin sau de pe internet de la magazine online.
daca doriti preturi pentru telefoane aduse de afara, noi si folosite, va rog sa imi spuneti si ma interesez.
mihai
Nokia N73 - Symbian 9.1 - pret aproximativ 1000 ron
Nokia 6120 - Symbian 9.2 - pret minim fara abonament (pe internet) - 735 ron
Nokia N70 - Symbian 8.1 - pret aproximativ 500 ron
mie aceste modele imi plac.
calitati au foarte multe, cele mai importante pentru mine sunt:
rezistenta, semnalul, bateria dar si alte atuuri ale lor (camera, mp3, card...)
defecte nu prea le-am gasit.
preturile sunt informative, pot fi mai ieftine, dar si mai scumpe.
preturile pe care le-am notat mai sus sunt pentru telefoanele noi, cumparate din magazin sau de pe internet de la magazine online.
daca doriti preturi pentru telefoane aduse de afara, noi si folosite, va rog sa imi spuneti si ma interesez.
mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Telefoane mobile
Daca vreti sa va puneti sinteza vocala pe ele, in acest moment merita sa cumparati doar Nokia N70 si Nokia N72. Acestea au preturi in jur de 830 lei.. Eu am N70 si sunt foarte multumit de el. La cele cu Simbian 9 treburile sunt mai complicate, [prietenii stiu de ce].
Ionele, problema respectiva o sa se rezolve, nu cred ca este nevoie sa ne luam telefoane cu Simbian 8 doar pentru atat. Este ca si cum am ramane cu totii pe Windows 98. Gandeste-te ca pe Simbian 9 ai Nokia TTS un TTS care vorbeste in romana+vocea care te anunta cine te suna+toate aplicatiile noi.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Telefoane mobile
Eu am cativa prieteni care dupa ce au dat o suma mare de bani pentru achizitionarea unui telefon cu Simbian 9, trebuie sa se multumeasca cu o sinteza vocala care-i vorbeste doar 10 minute. Se pare ca chestia cu back-up-ul nu functioneaza intotdeauna.
functioneaza, doar ca trebuie facuta cu talent si atentie. nu trebui sarit peste nici un pas din acel "proces" de care "prietenii stiu".
totul e sa se aduca la punctul "mort" pentru a putea lua viata din nou in "piept".
WOOW ce shmeckereshte am vorbit!
Dar oricum, va asigur ca merge...
Mihai
totul e sa se aduca la punctul "mort" pentru a putea lua viata din nou in "piept".
WOOW ce shmeckereshte am vorbit!
Dar oricum, va asigur ca merge...
Mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
-
Domnule Potra, telefon "simplu" pe care sa mearga Talks-ul nu prea se poate, deoarece pentru a functiona Sinteza pe el este nevoie de Simbian, iar un telefon cu Simbian este ceva mai complicat decat unul simplu. In principiu insa, toate telefoanele sunt usor de folosit, tine doar de exercitiu, iar cum dumneavoastra invatati foarte repede... sigur nu o sa va fie greu sa va descurcati cu el. Ramane doar sa ne spuneti cam in ce interval de pret doriti sa fie telefonul.
Blogul lui Sorin
-
mult nu cred k o sa mai avem probleme lunare cu symbian'ul 9. deja este folosita de multi acea gargaritza si cred ca incurand baietii buni o sa aiba grija de gargaritza sa mearga fara intreruperi!
Mihai
p.s. pe symbian 9 merge perfect vocea in ROMANA! Nokia TTS, Sorin poate confirma!
Mihai
p.s. pe symbian 9 merge perfect vocea in ROMANA! Nokia TTS, Sorin poate confirma!
Da, mai ales ca Sorin a descoperit
Blogul lui Sorin
salut,
e o mare tampenie sa abordam chestiile astea in acceptie desueta; lasa ca merge si asa, e bine oricum...
in scurt timp, pentru n 70, nodel pe care ildetine si eu acum si sunt tare multumit de el, riscam sa nu il mai putem repara tehnologia nu sta pe loc, iata cca si laptopurile vin in mare parte numai cu vista, iar instalarea xp-ului se dovedeste a fi o intreaga aventura;
pentru Ghita am o singura sugestie, lansata de altfel si la consiliul de sambata; un telefon bun, si de cursa lunga.
In acest moment, aceste caracteristici se gasesc la nokia 6120.
e o mare tampenie sa abordam chestiile astea in acceptie desueta; lasa ca merge si asa, e bine oricum...
in scurt timp, pentru n 70, nodel pe care ildetine si eu acum si sunt tare multumit de el, riscam sa nu il mai putem repara tehnologia nu sta pe loc, iata cca si laptopurile vin in mare parte numai cu vista, iar instalarea xp-ului se dovedeste a fi o intreaga aventura;
pentru Ghita am o singura sugestie, lansata de altfel si la consiliul de sambata; un telefon bun, si de cursa lunga.
In acest moment, aceste caracteristici se gasesc la nokia 6120.
Telefoane mobile
Stiu si eu ca acum se poarta Wista, dar nici unul din noi nu-l foloseste deocamdata din motive de Jaws. Mai fratilor! Faceti-ma si pe mine sa inteleg! Cu ce e mai bun Nokia 6120 decat N70. De exemplu, daca vrei Quick Office pe 6120 trebuie sa-l cumperi cu 50 euro, in timp ce N70 vine cu licenta pentru acest program. Deasemenea, daca vreti neaparat TTS in limba romana pentru Simbian 8 puteti sa-l luati gratuit de la Mbrola.
in urmatoarele randuri voi face o comparatie intre Nokia 6120 si Nokia N70.
Primele valori sunt pentru 6120 iar urmatoarele pentru N70.
Retea:
HSDPA / GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - UMTS / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Lansare: 2007 - 2005
Dimensiuni:
105 x 46 x 15 mm - 108 x 53 x 21 mm
Greutate: 89 g - 126 g
Ecran Tip: TFT, 16M colors - TFT, 256K colors
Marimi ecran: 240 x 320 pixels - 176 x 208 pixels
Tonuri de apel tip: Polyphonic (64 channels), MP3, AAC - Polyphonic (64 channels), Monophonic, MP3, True Tones
Slot card: microSD (TransFlash) - RS-DV-MMC
Memorie interna: 35 MB - 35 MB
Memorie RAM: 64 MB SDRAM, 128 MB ROM -
Procesor: ARM 11, 369 MHz CPU - pentru N70 nu sunt specificate date legate de procesor
Connect
USB: Da, miniUSB - Pop-Port with USB
Port Infrarosu: Nu - Nu
Bluetooth: Da - Da
Data
WAP: Da, WAP 2.0 - Da, WAP 2.0
HSCSD: Da, 43.2 kbps
Edge: Class 32, 296 / 177.6 kbits - Class 10, 236.8 kbps
3G: HSDPA - da, 384 kbps
GPRS: Da, Class 11 - Da, Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
Media
Mesagerie: SMS, MMS, Email, Instant Messaging - SMS, MMS, EMail, Instant Messaging
Video: MPEG4 player - MPEG4 player
Mp3 Player: MP3/AAC player - MP3/AAC player
Radio: FM Stereo radio - FM Radio
Sistem de operare: Symbian OS v9.2, S60 rel. 3.1 - Symbian OS 8.1a , Series 60 UI
Browser: xHTML browser - xHTML/HTML browser
Java: Java MIDP 2.0 - Java MIDP 2.0
Camera: 2 MP, 1600x1200 pixels, video(QVGA), flash - 2 MP, 1600x1200 pixels, video, flash
Camera pentru apeluri video: QVGA videocall camera - VGA camera (640x480 Pixeli)
Push To Talk: Da - Nu
Aplicatii office instalate din fabrica: Office applications (Excel, PDF, Powerpoint, Word, Zip) - nu sunt specificate
Baterie:
Durata convorbiri: 3 ore - 3.30 ore
Durata asteptare: 250 ore - 250 ore
Cam astea ar fi cele mai importante date tehnice ale celor doua modele.
Recomandarea mea ar fi Nokia 6120, are procesor puternic, deci se misca foarte bine.
Poza Nokia 6120
Poza Nokia N70
Toate cele bune!
Mihai
Primele valori sunt pentru 6120 iar urmatoarele pentru N70.
Retea:
HSDPA / GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - UMTS / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Lansare: 2007 - 2005
Dimensiuni:
105 x 46 x 15 mm - 108 x 53 x 21 mm
Greutate: 89 g - 126 g
Ecran Tip: TFT, 16M colors - TFT, 256K colors
Marimi ecran: 240 x 320 pixels - 176 x 208 pixels
Tonuri de apel tip: Polyphonic (64 channels), MP3, AAC - Polyphonic (64 channels), Monophonic, MP3, True Tones
Slot card: microSD (TransFlash) - RS-DV-MMC
Memorie interna: 35 MB - 35 MB
Memorie RAM: 64 MB SDRAM, 128 MB ROM -
Procesor: ARM 11, 369 MHz CPU - pentru N70 nu sunt specificate date legate de procesor
Connect
USB: Da, miniUSB - Pop-Port with USB
Port Infrarosu: Nu - Nu
Bluetooth: Da - Da
Data
WAP: Da, WAP 2.0 - Da, WAP 2.0
HSCSD: Da, 43.2 kbps
Edge: Class 32, 296 / 177.6 kbits - Class 10, 236.8 kbps
3G: HSDPA - da, 384 kbps
GPRS: Da, Class 11 - Da, Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
Media
Mesagerie: SMS, MMS, Email, Instant Messaging - SMS, MMS, EMail, Instant Messaging
Video: MPEG4 player - MPEG4 player
Mp3 Player: MP3/AAC player - MP3/AAC player
Radio: FM Stereo radio - FM Radio
Sistem de operare: Symbian OS v9.2, S60 rel. 3.1 - Symbian OS 8.1a , Series 60 UI
Browser: xHTML browser - xHTML/HTML browser
Java: Java MIDP 2.0 - Java MIDP 2.0
Camera: 2 MP, 1600x1200 pixels, video(QVGA), flash - 2 MP, 1600x1200 pixels, video, flash
Camera pentru apeluri video: QVGA videocall camera - VGA camera (640x480 Pixeli)
Push To Talk: Da - Nu
Aplicatii office instalate din fabrica: Office applications (Excel, PDF, Powerpoint, Word, Zip) - nu sunt specificate
Baterie:
Durata convorbiri: 3 ore - 3.30 ore
Durata asteptare: 250 ore - 250 ore
Cam astea ar fi cele mai importante date tehnice ale celor doua modele.
Recomandarea mea ar fi Nokia 6120, are procesor puternic, deci se misca foarte bine.
Poza Nokia 6120
Poza Nokia N70
Toate cele bune!
Mihai