Encriptologie
Moderator: Manu
Encriptologie
salutare din nou, am si eu o rugaminte la voi.
care stie sa imi spuna si mie un nume de program care converteste o fraza din MD5 in TEXT normal.
sau poate stiti careva algoritmul de conversie....
va multumesc!
Mihai
care stie sa imi spuna si mie un nume de program care converteste o fraza din MD5 in TEXT normal.
sau poate stiti careva algoritmul de conversie....
va multumesc!
Mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
-
- Colonel
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar odata ce ai facut MD5 hash dintr-un sir de caractere, nu mai poti sa-l convertesti la loc. MD5 nu e un cifru, e un checksum, un algoritm de conversie intr-o singura directie. Stramosul lui MD5, numit MD4, a fost spart, dar pe MD5 inca nu l-au gajbit.
Spune-mi pentru ce iti trebuia conversia, poate gasim o alternativa. De exemplu, daca vrei sa verifici ca parola introdusa de un utilizator e aceeasi cu cea retinuta in baza de date criptata md5, o faci md5 si pe cea introdusa si compari cele 2 siruri.
Andy
Spune-mi pentru ce iti trebuia conversia, poate gasim o alternativa. De exemplu, daca vrei sa verifici ca parola introdusa de un utilizator e aceeasi cu cea retinuta in baza de date criptata md5, o faci md5 si pe cea introdusa si compari cele 2 siruri.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
mie pentru bazele de date imi trebuie...
sa decriptez o parola...
un conuscut a zis ca stie sa converteasca din MD5 in TEXT, mi-a convertit un sir, dar nu a vrut sa imi spuna cum a facut acea conversie....
sa decriptez o parola...
un conuscut a zis ca stie sa converteasca din MD5 in TEXT, mi-a convertit un sir, dar nu a vrut sa imi spuna cum a facut acea conversie....
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
-
- Colonel
N-as prea crede ca a convertit efectiv din MD5 in text. Mai degraba a folosit vreo baza de date cu hashuri MD5 in care a regasit sirul. Poti incerca sa cauti sirul MD5 pe care vrei sa-l decriptezi aici.
De ce zic ca e cautare in baza de date si nu decriptare: am testat cu mai multe siruri md5. Am folosit pentru generarea MD5-urilor un generator online.
Am facut MD5 pentru cuvantul "test" si a iesit 098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6. Mergand cu asta pe baza de date de la GData, am obtinut inapoi "test". Dovada ca doar cauta, nu converteste, am obtinut-o facand MD5 pe celebra propozitie de abecedar, Mama are mere. Hashul in cazul asta este 5ac8f8773e77a0192b4024f4203eb195. Ei bine, hash-ul asta cautat pe GData a intors urmatoarea "parola": ?????. Numai semne de intrebare, adica n-a gasit nici urma de merele mamei
Andy
De ce zic ca e cautare in baza de date si nu decriptare: am testat cu mai multe siruri md5. Am folosit pentru generarea MD5-urilor un generator online.
Am facut MD5 pentru cuvantul "test" si a iesit 098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6. Mergand cu asta pe baza de date de la GData, am obtinut inapoi "test". Dovada ca doar cauta, nu converteste, am obtinut-o facand MD5 pe celebra propozitie de abecedar, Mama are mere. Hashul in cazul asta este 5ac8f8773e77a0192b4024f4203eb195. Ei bine, hash-ul asta cautat pe GData a intors urmatoarea "parola": ?????. Numai semne de intrebare, adica n-a gasit nici urma de merele mamei
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Multumesc mult pentru acel link, mi-a fost de mare ajutor!
daca tot esti asa draguta cum te stiu eu, imi poti spune daca odata ce am exportat continutul unei baze de date intr-un fisier.sql pot sa introduc acel continut intr-o alta baza de date?
Mai exact, vreau sa inlocuiesc un forum phpBB 2.0.22 cu un PHP Fusion 6.0.12, iar continutul forumului vechi (phpBB) vreau sa il introduc in forumul nou, cel care este inclus in php Fusion.
e posibil?
deocamdata lucrez cu baze de date oferite de LX.ro
daca tot esti asa draguta cum te stiu eu, imi poti spune daca odata ce am exportat continutul unei baze de date intr-un fisier.sql pot sa introduc acel continut intr-o alta baza de date?
Mai exact, vreau sa inlocuiesc un forum phpBB 2.0.22 cu un PHP Fusion 6.0.12, iar continutul forumului vechi (phpBB) vreau sa il introduc in forumul nou, cel care este inclus in php Fusion.
e posibil?
deocamdata lucrez cu baze de date oferite de LX.ro
-
- Colonel
Da, in genere un SQL odata exportat poate fi importat. Ramane de vazut compatibilitatea intre structura bazei de date PHPBB si cea a PHP Fusion. Ideea e ca fusionul s-ar putea sa aiba alta organizare a bazei, caz in care nu ai ce face cu cea veche.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro