Monedele false
Moderator: Manu
-
- General de corp de armata
Iata si varianta mea de rezolvare a problemei:Casierul a aliniat sacii la perete şi, începînnd de la stînga la dreapta, a scos din primul sac o monedă, din al doilea două şi aşa mai departe, pînă la ultimul sac din care a scos 50 de monede. A cîntărit apoi monedele, a împărţit greutatea obţinută la numărul de monede extrase – (50x51)/2=1275 – iar restul obţinut i-a indicat chiar numărul de ordine al sacului cu monede false. Intrucat don' comandant e in sesiune si mai are si alte probleme pe cap, ii mai dam un ragaz de cateva zile sa-si prezinte propria versiune... Deocamdata, va veti multumi cu atat... Sublocotenent Hans
-
- Colonel
Am si uitat ca a fost miercuri... Cand pierzi nopti pregatind examene, se mai intampla sa nu stii ce zi a saptamanii este.
Prezint si rezolvarea mea, care este doar o varianta formulata altfel a rezolvarii Cristinei:
Aliniem sacii si punem pe un taler al balantei o moneda din primul sac, doua din al doilea, trei din al treilea si asa mai departe pana la 50 de monede din ultimul sac si le cantaresc. O sa avem in total 1275 monede. Daca tinem cont ca monedele false sunt mai grele cu un miligram, inseamna ca monedele bune au ca greutate cel mai mare multiplu de 1275 care e mai mic decat greutatea obtinuta prin cantarire. Diferenta intre greutatea obtinuta la cantarire si cel mai mare multiplu de 1275 care e mai mic decat ea reprezinta numarul sacului cu monede false.
Va las, pentru ca daca ieri a fost miercuri, inseamna ca azi e joi, deci maine e vineri - zi de examen.
Andy
Prezint si rezolvarea mea, care este doar o varianta formulata altfel a rezolvarii Cristinei:
Aliniem sacii si punem pe un taler al balantei o moneda din primul sac, doua din al doilea, trei din al treilea si asa mai departe pana la 50 de monede din ultimul sac si le cantaresc. O sa avem in total 1275 monede. Daca tinem cont ca monedele false sunt mai grele cu un miligram, inseamna ca monedele bune au ca greutate cel mai mare multiplu de 1275 care e mai mic decat greutatea obtinuta prin cantarire. Diferenta intre greutatea obtinuta la cantarire si cel mai mare multiplu de 1275 care e mai mic decat ea reprezinta numarul sacului cu monede false.
Va las, pentru ca daca ieri a fost miercuri, inseamna ca azi e joi, deci maine e vineri - zi de examen.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Cred ca varianta mea era mult mai simpla si continui sa cred ca era o varianta corecta, deoarece nu faceam decat sa punem sac peste sac (ca si cum i-ai incarca intr-un vagon) si nu il cantaream pe fiecare in parte.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!