Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, am auzit si eu de multe aplicații care ne ajuta cu citirea unor lucruri, personal nu am folosit nici una deoarece nu am avut nevoie. Poate încerci chiar tu aplicația respectiva si ne spui câte ceva despre ea.

O aplicaţie gratuită care ar face acelaşi lucru ar fi, din câte am înţeles, Microsoft Lens. Într-o vreme vibra când reuşeai să focalizezi bine un text. Nu am încercat-o, nu am avut răbdare.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Singura aplicație de acest fel cu care am reuşit într-adevăr să citesc repede ce scrie pe un plic închis sau pe pagina unei cărţi a fost KNFB Reader.
Problema este preţul, costă vreo 500 de lei. Eu am văzut la cineva cumpărată pe iPhone, iar eu m-am jucat cu ea în varianta Demo în care îţi oferă pe Android 25 de OCR-izări gratuite.
Aplicaţia asta spune şi unghiul, poţi face un test şi îţi spune dacă e cuprins tot textul şi cu câte grade ţii telefonul rotit faţă de pagină.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

eu am avut aplicaţia.insa nu m-am descurcat cu ea.indiferent cum fixam mobilul,mereu imi tot zicea de grade.aşa ca am primit returnarea sumei.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Atunci mai rămâne o soluţie care ar fi aproape sigură: revenirea vederii... :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

ar fi muuuult prea frumos aşa!revenind la aplicaţia in cauza,
aş achiziţiona iar daca cineva chiar m-ar invaţa sa o utilizez cum trebuie
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
cred ca şi voi utilizaţi aplicaţia idevice.ştie cineva cum se pot vedea comentariile direct din aplicaţie şi cum se pot lasa comentarii?eu daca vreau sa fac aceste lucruri,trebuie sa intru de pe pc
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, e destul de ușor de utilizat. Este un buton care VoiceOver îl citește ceva de genul buble mic. Acolo apar comentariile si si pot comenta după ce îți alegi un nume si dai o adresa de email.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

nu gasesc butonul.dupa ce se termina articolul,imi da reclame.sa instalez chestii
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, după ce deschizi un articol in partea de sus ai butobul înapoi, dacă dai spre dreapta apare butonul ăla care l-am zis eu, dacă sunt deja comentarii publicate nu mai zice buble mic si zice doar un număr care corespunde cu numărul de comentarii. Daca mai dai odată spre dreapta apare un buton numit share. Dacă nu te descurci scrie si fac o înregistrare audio.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

am gasit.dar surpriza e ca daca la un articol spune 18 comentarii,nu mi le arata toate.imi arata cateva,şi apoi imi da campul unde sa scriu eu comentariu.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, nu știu ce probleme ai cu aplicația iDevice.ro,mie îmi merge foarte bine. Totuși acuma vreau sa recomand o aplicație pentru ftp care merge foarte bine si e ușor de utilizat. FTP Client Pro de la LessIsMore Development bineînțeles ca e accesibila in totalitate.
Gruia
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

Salutare. Aplicația seeing AI este cea mai utilă din categoria aplicațiilor asistive după părerea mea. O am instalată pe iphone de câteva luni și pot să zic că este singura pe care o folosesc. Eu am contul de appstore pe USA așa că nu știu dacă aplicația a apărut și în românia, dar merită încercată. Are tot felul de funcții folositoare, două moduri de citire de text, unul numit document mode asemănător cu cel folosit de KNFB și modul short text în care textul este citit în timp real. Cu această ultimă funcție m-am jucat mai mult, am reușit să citesc informații afișate pe ecran la laptop, denumiri de produse și de cărți și citește limba română fără probleme, chiar și valoarea unei bancnote poate fi citită. Există desigur și o funcție numită currency însă leul românesc nu este inclus dar se poate citi cu funcția short text. Mai sunt câteva funcții interesante, recunoașterea unei persoane care incearcă să aproximeze vârsta și lucruri generale ca de exemplu bărbat blond cu tricou negru, există de asemenea o funcție numită scene care încearcă să facă o descriere a pozei trimise, poate detecta culorile, nivelul de luminozitate și ceva foarte interesant, aplicația pretinde că poate recunoaște și scrisul de mână. Nu am avut ocazia să testez această funcție încă dar sper să reușesc în viitorul apropiat.
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
ştie cineva cum se poate reda pe iphone un clip mpg?
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

Valentin scrie:Salutare. Aplicația seeing AI este cea mai utilă din categoria aplicațiilor asistive după părerea mea. O am instalată pe iphone de câteva luni și pot să zic că este singura pe care o folosesc. Eu am contul de appstore pe USA așa că nu știu dacă aplicația a apărut și în românia, dar merită încercată. Are tot felul de funcții folositoare, două moduri de citire de text, unul numit document mode asemănător cu cel folosit de KNFB și modul short text în care textul este citit în timp real. Cu această ultimă funcție m-am jucat mai mult, am reușit să citesc informații afișate pe ecran la laptop, denumiri de produse și de cărți și citește limba română fără probleme, chiar și valoarea unei bancnote poate fi citită. Există desigur și o funcție numită currency însă leul românesc nu este inclus dar se poate citi cu funcția short text. Mai sunt câteva funcții interesante, recunoașterea unei persoane care incearcă să aproximeze vârsta și lucruri generale ca de exemplu bărbat blond cu tricou negru, există de asemenea o funcție numită scene care încearcă să facă o descriere a pozei trimise, poate detecta culorile, nivelul de luminozitate și ceva foarte interesant, aplicația pretinde că poate recunoaște și scrisul de mână. Nu am avut ocazia să testez această funcție încă dar sper să reușesc în viitorul apropiat.
salutare.ne explici cum facem sa citim o pagina corect prin funcţia document?
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

salut. pentru a citi corect un document trebuie să fii sigur că toate marginile paginii sunt vizibile. Pune telefonul în centrul paginii și ridică-l încet cu camera orientată către pagină. Distanța optimă este în jur de 20 30 de centimetri. Vei auzi diferite indicații de exemplu right edge not visible, acest lucru înseamnă că marginea din dreapta a paginii nu este încadrată, în acest caz mișcă telefonul puțin spre dreapta. Mișcările nu trebuie să fie bruște, încearcă să miști telefonul foarte încet pentru a nu pierde anumite indicații oferite de aplicație. În momentul în care auzi mesajul hold steady . Ține telefonul nemișcat aproximativ două secunde, poza va fi făcută automat. Orice mișcare din momentul în care se anunță mesajul hold steady poate dăuna calității scanării așa că încearcă să ții telefonul cât mai stabil.
Scrie răspuns