ESET NOD32 Antivirus, Un antivirus de încredere

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Stelian
Caporal
Mesaje: 19
Membru din: 22 Aug 2015, 02:07
Localitate: Buzau

ESET NOD32 Antivirus, Un antivirus de încredere

Mesaj de Stelian »

Salut. În acest topic vreau să vorbesc despre ESET NOD32 Antivirus, un antivirus bun și de încredere produs de firma Eset. Siteul de unde puteți descărca acest antivirus este http://www.eset.com/ Din păcate versiunea de pe site este inaccesibilă cu jaws sau NVDA dar dacă vreți versiunea accesibilă intrați pe https://www.dropbox.com/s/pfhghk0amsezs ... s.rar?dl=0 Acest produs nu este free. Aceasta este o versiune trial care funcționează timp de 30 de zile. După ce expiră va trebuii să-l cumpărați dar am observat că după ce expiră trialul îl pot reinstala dar presupun că atunci când este cumpărat computerul este protejat în totalitate de viruți. Puteți avea încredere în el. Eu îl folosesc de un an și încă nu m-iam virusat windowsul. Dacă aveți nelămuriri sau probleme cu instalarea scrie-ți aici și dacă știu să vă ajut vă voi ajuta.
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Re: ESET NOD32 Antivirus, Un antivirus de încredere

Mesaj de IonPop »

Care este diferenta intre versiunea accesibila si cea inaccesibila? Cea accesibila este o versiune mai veche, sau altceva?
Claus
Capitan
Mesaje: 532
Membru din: 17 Ian 2007, 21:13
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Claus »

sunt atatea programe antivirus, unu mai bun ca altul, si nici nu iti dau bataie de cap; lucrezi pt ei? sau? findca altfel, chiar nu iti inteleg postarea.
Cornel
Locotenent
Mesaje: 376
Membru din: 02 Iun 2008, 23:17
Localitate: Targu Frumos

Mesaj de Cornel »

e si un topic dedicat acestui subiect. Nici eu nu am probleme - folosesc Avast care e in totalitate free; am citit undeva ca I-au cumparat pe cei de la AVG, deci din experienta ambilor ar putea iesi ceva superior...
Eu am ramas la windows 7 si 8, depinde de calculatorul cu care lucrez; am auzit insa ca pe Windows 10 nu ar mai fi nevoie de antivirus; e adevarat?
Cornel
Stelian
Caporal
Mesaje: 19
Membru din: 22 Aug 2015, 02:07
Localitate: Buzau

Mesaj de Stelian »

Diferența dintre aceste două versiuni este că cea accesibilă este mai vechie. Și nu știu sigur dacă mai este nevoie de antivirus pe windows10 deoarece nu l-am folosit mai mult de o săptămână pentru că laptopul meu nu îl suporta.
Ioto
Plutonier
Mesaje: 163
Membru din: 30 Ian 2013, 18:35
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Ioto »

Salutare,
Eu nici pe Windows 8.1 nici pe Windows 10 nu am anti-virus. este inclus Windows deffender care își face treaba super. Nu simt nevoia de un program care să îmi frâneze calculatorul. am observat că acest Windows deffender, dacă vede ceva suspect, te notifică.
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

La un moment dat chiar si Microsoft recomanda folosirea unui antivirus comercial pentru o protectie mai buna decat cea oferita de ei. Nu stiu care mai este situatia in prezent, insa presupun ca solutia Microsoft nu este una extraordinara, ei nefiind specialisti in antivirusi.
Este cam ca si cu diferenta intre JAWS si Narrator, intre programele de inregistrare sunete oferite de Microsoft si cele oferite de firmele specializate in acest domeniu, sau intre programele de editare imagini facute de Microsoft si cele profesionale destinate aceluiasi scop. Firmele in general prefera sa cumpere un antivirus mai bun. Probabil ca daca solutia gratuita oferita de Microsoft ar fi suficient de buna, nu ar mai face o cheltuiala in plus degeaba.
Asa ca depinde ce lucrezi pe computer si cat de mult tii sa nu ai probleme.
Eu am avut probleme legate de virusi si când am folosit Kaspersky, Nod32/Eset, Norton Antivirus, AVG, deci nicio solutie nu este infailibila.
Este drept ca am avut probleme când foloseam Windows XP, despre care se stie ca avea multe probleme de securitate.
Producatorii de antivirusi cauta permanent sa gaseasca cat mai repede virusii noi care apar, si apoi sa ofere actualizari care sa depisteze fisierele infectate. Daca avem nenorocul sa viziatam site-uri periculoase inainte ca ele sa fi fost vizitate de catre producatorul antivirusului pe care il folosim, dupa ce a fost postat pe acolo vreun virus, nu conteaza cat de bun este acel antivirus, fiindca tot exista sanse sa ne infectam. Asa ca eu as prefera sa folosesc un antivirus facut de o firma specializata, care doar cu asta se ocupa si care face mai multe eforturi ca sa gaseasca noi virusi.
Eu zic ca Eset/Nod32 nu consuma multe resurse. Iar pana la versiunea 8 era accesibil. Dupa aia nu mai stiu, insa am inteles ca din versiunea 9 accesibilitatea a avut de suferit si mai mult.
Kaspersky este si el bun, doar ca el consuma intr-adevar cam multe resurse. Cel putin asta era situatia cu cativa ani in urma.
Norton Antivirus este facut de o firma renumita, dar este un antivirus prost, care cel putin pana in urma cu cativa ani se actualiza destul de rar cu definitii de noi virusi.
Cu antivirusii gratuiti am avut probleme fiindca considerau virusi si programe care erau facute de mine si care evident ca nu erau virusi. E drept ca in urma unui apel pe care l-am facut la AVG, au facut o corectura si apoi nu au mai fost probleme, dar cred totusi ca nu sunt foarte bine facuti acei antivirusi.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Eu nu folosesc antivirus de la Windows 8.1, acum sunt cu 10. Mă bazez doar pe Windows Defender, sper să nu am probleme. De obicei sunt atent, instalez lucruri suspecte în maşină virtuală mai întâi.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

De asta spuneam ca depinde ce faci pe computer. Daca ai grija mare, versiunile de Windows mai noi decat Win XP nu mai au probleme de securitate atat de mari. Eu am avut probleme legate de virusi când foloseam Win XP, iar in XP erau probleme de securitate atat de mari incat era suficient sa fi conectat la internet. Nici nu era nevoie sa rulezi vreun program si tot exista un risc sa incasezi un virus.
Scrie răspuns