Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, datorită unui articol scris de Adrian Tămășan am aflat de niște noutăți cel puțin interesante pentru posesori de deviceuri cu iOS. Acuma se poate naviga între aplicațiile deschise glisand cu 4 degete de la stanga spre dreapta sau invers, am verificat pe iPhone 6 si merge. Deasemenea, tot in același articol se spunea ca Apple watch a primit limba romana, asta nu am putut verifica. Acuma ca Apple watch are limba romană mi-as cumpara si eu unul, da apare o noua problema nu am găsit nici o sursa de încredere care sa vândă ceasul in România.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, fiindcă Apple watch a primit limba romană am cumpărat si eu unul. Acuma as vrea sa va zic un pic ce se poate face cu el. Conține o grămada de aplicații cum ar fi: email, mesaje, telefon vremea si o serie de aplicații terte, adica din appstore. Se pot trimite mesaje, efectua apeluri telefonice sau Răspunde la un email. Trebuie sa Menționez deasemenea ca este in totalitate accesibil cu VoiceOver. Dacă mai aveți întrebări despre funcțiile ceasului le aștept.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
ieri navigând pe internet am gasit o ştire cum ca Facebook a implementat o funcţie tare faina ce ne descrie pozele de pe aceasta rețea.funcţia se numeşte Automatic Alternative Text,şi am inţeles ca e disponibila in engleza.asta nu e o problema,imi pot pune iphone-ul in limba engleza.problema e ca nu ştiu cum sa o activez.va las linkul cu aceasta ştire.inca ceva.adrian almaşan,zicea in lista de nautaţi ca sistemul dictare al iphone 6S,funcţioneaza ofline fara a consuma trafic de date.din pacate,e fals!fiindca mie cel puţin nu-mi merge.acum,linckul promis: http://www.noobz.ro/2016/04/05/facebook ... da-pozele/
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Salutare. Alex, daca ai fi citit articolul atent, ti-ai fi putut da seama ca inca nu este disponibila descrierea imaginilor momentan pentru Romania. O sa gasesti enumerate frumos tot in articolul furnizat de tine, locatiile in care merge momentan.
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
articolul l-am citit corect.dar ma gandeam ca poate funcţioneaza daca setez la regiune sua.daca ştii tu bogdan,şi la app store daca la ţara pui sua,poţi descarca aplicaţii ce in ap store romania nu le gaseşti.şi ma gandeam ca la fel poate fi şi cu facebook-ul.mie mi se pare genial sa şti in timp real ceea ce se afla intr-o poza.ca sa nu o descarci tu manual,şi sa o incarci spre exemplu in taptapsee.
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salut,
Facebook-ul are alte smecherii ce iti detecteaza locatia, deci in concluzie nu-i chiar asa usor de pacalit. Am vorbit si eu cu baietii de la Facebook Accessibility si au spus ca or sa adauge tarile ce vor primi aceasta facilitate, incet incet. Sa vada cum merge.
Totodata, vor adauga mai multe platforme pe care descrierea va fi disponibila, tot asa, pas cu pas.
Ieri au introdus varianta pentru Android, iar cat de curand ne putem astepta si la ceva fain pentru Desktop. E bine totusi ca lucrurile se misca incet incet, si ca intr-adevar chiar se face ceva.

Acum, as avea si eu o mica nelamurire. Mi-am pus iOs 9.3.1 pe iPhone 4S. Intr-adevar, se misca putin mai greu, sa zicem ca are o secunda intarziere in ceea ce priveste viteza de reactie, dar nu asta este problema.
Observ ca de la iOs 8, sau 9, nu stiu exact (eu am avut doar 7 pana mai zilele trecute), cei de la apple au schimbat ceva la Voice Over. Cred c-au umblat pe la dictionare, si putin pe la fonetica, pentru ca vocea default pentru limba Engleza se aude ca si cum ar avea guturai, iar pronuntia este putin rotunjita pe alocuri, cum sa spun, are tendinta sa scurteze unele vocale si sa le pronunte mai apasat pe altele. Este foarte ciudat.
Stefan
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, uite ca noua functie facebook a ajuns in sfarsit,! Ne descrie pozele de pe facebook in mare cel putin asa imi zice mie, zice interior daca e o poza cu o camera sau mancare daca e o poza cu mancare, in engleza bineintales.
Gruia
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Confirm cele spuse de d-l Gruia. Facebook chiar spune acum daca e o persoana sau sunt doua ori mai multe, daca-i facuta afara sau in interior. Cel putin asta-i ce am observat eu pana acum. Am auzit c-ar zice cand identifica cerul, soarele, o plaja si altele.
Stefan
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

buna.
imi poate spune cineva la un iphone 6S,cum se efectueaza focalizarea atunci cand faci o poza,şi cum poţi face ca persoana fotografiata sa apara in centrul pozei?aceste lucruri funcţioneaza şi cu voiceover sau trebuie sa le faca doar o persoana vazatoare?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Din cate stiu eu nu exista o metoda care sa fie foarte eficienta in facutul de poze de catre nevazatori, singura solutie e sa te multumesti cu ce zice voiceover, adica mesajele alea in care zice, chip centrat etc.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

ar fi minunat sa aflam ca exista nevazatori ce işi fac spre exemplu selfie.şi sa ne explice cum trebuie ţinut telefonul in aşa fel incat sa iasa toata faţa nu jumatate,etc
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
am facut trecerea la noul iphone SE.din pacate,nu-mi place deloc.mi se pare mult prea mic.nu mai sunt obişnuit cu acest design.regret faptul ca mi-am dat al meu 6S.sa nu ma inţelegeţi greşit.se mişca impecabil.şi bateria pare puţin mai buna de cat a 6S-ULUI.Doar ca nu imi place.e prea mic.il vad mai de graba in mana unei domnişoare.sper sa gasesc un posesor de 6S,ce sa prefere la schimb un SE.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Interesant. De fapt il folosesti pe post de telefon, sau de tableta?
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

pe post de ambele.mail,facebook,youtube etc.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Atunci e evident ca ai nevoie de o tableta si nu de un telefon. :-)
Scrie răspuns