Android sau iOS, dilema unui viitor utilizator de smartphone

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Asta cu bateria nu o stiam, pe mine ma tine putin fiindca il folosesc foarte mult. Eu credeam ca iosul sta prost. Atunci asta e din nou o diferenta mare, pe mine nu ma tine nici o zi, in timp ce pe colegii cu android ai tine si cate 2 zile, oare de ce? Fiindca nu il folosesc.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Si inca o chestie de care m-am dezobisnuit sa vorbesc de cand am produse apple, chestii de alea, ce procesor ai, cati rami ai etc. Iphone 6 functioneaza cu un procesor de 1,4 megaherti si cu un giga de ram.
Gruia
Ioto
Plutonier
Mesaje: 163
Membru din: 30 Ian 2013, 18:35
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Ioto »

Ma bag si eu pe aici pentru a spune din experiența mea pe care o am cu un device android versus ios.
Incep cu android-ul. Menționez că, vorbesc despre un samsung galaxy s4 mini. Talkback funcționează aproape perfect. Spun aproape perfect pentru că, mai are mici probleme. De exemplu, suntem într-o aplicație de exemplu tvr plus. în momentul în care dau peste acel banner cu reclame, talkback se blochează brusc. în acest caz, trebuie să ies din aplicație și să intru din nou. Navigarea printre meniuri, contacte, citirea mesajelor, scrierea acestora, aranjarea fișierelor, setarea alarmei, adăugarea unui contact în agendă, redarea unei melodii sunt accesibile în totalitate. Problema apare în momentul în care vrei să navighezi pe internet. Samsung, îți pune la dispoziție două browsere. unul proprietar, și google chrome. Google chrome, se comportă parcă mai bine față de browser-ul proprietar cu talkback. pot naviga binișor pe o pagină web. dar, parcă are ceva minus. chiar dacă telefonul e rapid, talkback are întârzieri de câteva mili secunde. nu răspunde uneori instant la gestul aplicat. Cu toate că lumea huluie interfața touchwiz, aceasta, merge bine cu talkback. elementele sunt citite. uneori, se mai întâmplă ca să apară câte-un buton ne etichetat. dar se rezolvă problema. Se pot edita documente foarte fain cu google dox, se pottrimite mail-uri cu aplicația imlicită, care e accesibilă în proporție de 90% cu talkback.
Trecând la iphone, bătrânul meu 3gs, încă își face treaba destul de binișor, față de un android de acum 3 ani să zicem. Navigarea pe internet cu ajutorul lui Safari și voice over, este mult mai plăcută față de talkback și chrome. pot schimba cu ușurință elementele cu ajutorul rotorului. am scăpat de toate acele gesturi cu l-urile care, era timp pierdut. îmi place modalitatea de spelling la iphone. de exempli, dacă mă aflu pe un număr de telefon și vreau să-l citesc cifră cu cifră, doar glisez cu degetul de sus în jos iar spelling-ul se face automat. din nou, am scăpat de acel l și cetaliază la nivel de caracter. opțiune care mai dă rateu cel puțin la mine. Iar copiatul muzicii pe iphone nu e atât de groaznică. Acum să nu ne zgârcim la câteva sute de mb pentru un itunes...
Un minus pe care-l consider că-l are iphone-ul, este cablulde date proprietar. Nu peste tot ai așa ceva. Sper că în viitor, iphone să treacă la micro usb. și să nu renunțe la jack-ul de căști așa cum se zvonise. Mă gândesc cât de bine merge un iphone 5 sau 6 față de 3gs.
Concluzii. Ios = producție și android = consum media și divertisment. aa să nu uit! pe IOS merg mai multe jocuri față de Android!
Ioto
Plutonier
Mesaje: 163
Membru din: 30 Ian 2013, 18:35
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Ioto »

aha. iar shine plus, cine ce știe de el? la mine, se comportă ciudat...
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

@Cornel: Apropos de comparatia intre iOS si Android, care dintre ele crezi ca ar fi preferat de cei care au foarte mult timp liber pe care vor sa il piarda ca sa nu se plictiseasca, si care ar fi preferat de cei care au foarte putin timp liber si care vor sa faca ceea ce vor cat mai rapid posibil?
@Gruia: Colegii tai folosesc cu siguranta telefonul daca ii tine bateria doar doua zile. Eu pot sa ma laud ca nu il folosesc, fiindca ma tine cateodata si mai mult de o saptamana. :-)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai cei care lucreaza cu adevarat trebuie sa foloseasca calculatorul. Ce inseamna pentru tine a face ceva cu telefonul. Adidca ma rfer ce sa faca rapid, sa dea telefon, sa caute ceva.
Gruia
Alexandru
Plutonier
Mesaje: 106
Membru din: 28 Mai 2011, 20:21
Localitate: Suceava

Mesaj de Alexandru »

Scriu partiturile pe Android cu programul Zap's abc. Acestea sunt salvate in formatul ABC și sunt scrise în notația care poartă același nume. Această notație este una text și este asemănătoare cu un cod care este interpretat de acest progrămel. Pe baza acestui cod se pot genera MIDI-uri și PDF-uri cu partitura în notația standard.
Pentru Android, din câte știu, mai este un program numit NotateMe, însă partitura este scrisă direct. Când spun direct, mă refer la faptul că partitura nu este scrisă pe baza unui cod care apoi este interpretat și compilat prin generarea PDF-urilor, de exemplu, ci este scrisă așa cum se scrie o partitură obișnuită, doar că portativele și barele de măsură sunt deja create. Așadar, singura soluție pentru noi este Abc-ul.

Pentru computer, există mai multe metode prin care se pot scrie partituri: fie cu ajutorul unui program gen Sibelius sau Lime care sunt niște programe interactive, sau mai bine zis grafice, fie tot pe baza unui cod care apoi este interpretat și compilat.
Ambele metode sunt accesibile, însă depinde de fiecare ce alege. Ar fi multe de discutat pe această temă, iar dacă se dorește, după cum a spus într-un post anterior și domnul Cornel, am putea creea un topic special pentru notația muzicală, sau mai bine zis pentru programele cu ajutorul cărora se pot scrie partituri, în special de către utilizatorii de screen reader-e.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Aceste informatii oferite de Alexandru sunt foarte valoroase, cred ca nu ma insel ca e prima data cand se vorbeste despre ceva accesibil in domeniul muzical pentru nevazatori. Eu nu ma pricep, da cu siguranta Alexandru ar putea crea singur un topic pe aceasta tema.
Gruia
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Am auzit şi eu că nu ar fi la fel de buna bateria Nexus-ului 5 ca a celui care a urmat, nu ţine atât de mult. Am mai auzit aşadar că e mult mai bună cea de la Nexus 6, nu am auzit încă nimic de 5x sau 6p. E cam greu să îmi dau seama cât de bună e, eu o încarc sigur în fiecare zi, chiar daca nu se goleşte decât pe jumătate, dar să nu mă prindă după-masa celei de-a doua zile cu ea descărcată. Folosesc destul de mult telefonul pentru a asculta teatru, citesc ştiri, intru pe ici pe acolo - mail-uri şi altele de felul acesta, dar sigur nu îl folosesc la fel de mult ca Gruia, la mine baza este tot PC-ul începând cu 9 sau 10 seara până pe la 3 sau 4 dimineaţa.
Ce e sigur, că de aproape doi ani de cânt am Nexus-ul, bateria se comportă la fel, nu dă semne că ar ţine mai puţin sau altele de felul acesta, deşi seara îl încarc foarte haotic, tot bag cablul, îl scot, după cum fac testele când programez pentru el.

Apropo de discuţia despre partituri, poate faci tu Alexandru un nou topic, pentru deschidere e suficient sa copiezi mesajul de mai sus în care ai dat detalii.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

@Gruia: Din intrebarea ta am impresia ca vrei sa spui ca telefoanele sunt bune in general pentru cei care au de pierdut vremea, indiferent ce sistem de operare folosesc, si ca ceilalti ar fi bine sa foloseasca un computer. :-)
OK, fara sa le comparam cu computerul ci doar intre ele, am sa dau cateva exemple de comparatii intre iOS si Android.
Cu care dintre iOS si Android se pot citi si organiza mai usor mesajele email cand se primesc pe zi in jur de 200 - 300 de mesaje, dintre care unele trebuie sterse, altele salvate si citite mai tarziu sau in alta zi, altele trebuie citite, la altele trebuie si sa se raspunda, altele trebuie retrimise catre alte persoane? Nici nu imi dau seama cum s-ar putea salva fisierele atasate daca mesajele au asa ceva...
De asemenea, este mai usor de utilizat telefonul si organizat baza de date cu contacte in Android decat in iOS? Ca in iOS ori nu am gasit eu cum, ori exista putine facilitati in acest sens. Eu as prefera de exemplu sa pot avea contactele organizate pe grupuri, de genul: colegi, vecini, prieteni, colaboratori, etc, si nu toti laolalta.
Despre media player am inteles ca este mai bun cel de sub Android. Intr-adevar, cel de sub iOS nu imi pare a fi extraordinar.
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

@Alexandru: Ar fi foarte util un topic despre formate electronice de notatii muzicale, despre portative, tabulaturi, despre programele cu care se pot crea si transforma dintr-un format in altul, despre programe cu care se pot crea fisiere MIDI din ele, despre programe pentru PC si mobile accesibile pentru orbi care se pot folosi de catre cei care vor sa invete sa creeze muzica etc.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai nu stiu ce sa zic, e clar ca nci eu nu am gasit ceva satisfacator pentru contacte, o alternativa ar fi aplicatia simpler unde se pot face cate grupuri dorim si din care putem trimite emailuri sau mesaje scrise catre mai multe persoane sau catre un grup intreg. Aplicatii de email sa ofere aceasta facilitate nu am gasit, cea implicita e clar ca nu face asta, da nici cea de la google de pe ios nu face asta. Cand ziceam ca cei care fac ceva cu adevarat ma gandeam la cei care efectiv isi castiga painea datorita computerului sau conectarii eficiente la net, nici eu nu pierd chiar in totalitate timpul, da nici nu pot zice ca imi lipseste un calculator, pot face tot ce imi trebuie de pe un iphone.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Acuma am studiat mai amanuntit aplicatia simpler cea in varianta pro si ofera de fapt toate obtiunile cerute de Ion Pop, ba chiar si unele in plus. Pe langa crearea de grupuri si eliminare de duplicate, putem adauga la favorite emailul unei persoane sau sms, adica ce va face cand dam click pe numele persoanei din favorite. Tot sunt bune discutile astea ca asa o sa folosesc aplicatia asta in loc de telefonul implicit.
Gruia
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Sti cumva cum putem seta o aplicatie sa apara in acel rand cu aplicatii care apar in toate paginile? Adica telefon, mail, safari...
Daca spui ca Simpler e asa de buna, as putea-o adauga intre acele aplicatii ca sa fie mai usor de gasit, fiindca altfel ia mai mult timp.
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Am cautat pe web cum sa mut o aplicatie in doc, dar in schimb am gasit ca iOS pana pe la versiunea 8 are un bug care nu permite mutarea aplicatiilor care se afla pe ultimul rand. Iar eu am aplicatia Simpler plasata pe ultimul rand.
Oricum, chiar si fara problema asta, am incercat sa adaug un numar de telefon din lista cu contacte din Simpler in lista cu favorite, insa fara succes. Am un contact cu mai multe telefoane, iar dupa ce l-am ales in lista cu contacte in programul Simpler, am apasat "Add to favorites", si am auzit "info", ca si cum ar fi aparut vre-un dialog, dar nu a aparut nimic special. Am vazut insa ca a aparut un singur buton "Cancel" care este activ dar nu si un buton OK care sa imi permita sa adaug acel numar in lista cu favorite. Asa ca nu stiu cum sa adaug un numar la favorite in programul Simpler.
Scrie răspuns