De-a lungul timpului am observat cu toţii că primul accesibil a fost iOS-ul iPhone-ului, apoi au început să fie în regulă lucrurile şi în cazul Android-ului, mai ales pe telefoane bune, în special pe Nexus.
O primă problemă se pune în felul următor: cineva mă întreabă ce să îşi cumpere, eu ce să îi răspund?
Să zicem că îl întreb ce necesităţi are, oare ce îmi va răspunde? Că vrea să sune, să asculte muzica şi ce ştiu mai ce... Până la urma care ar fi răspunsul meu corect având în vedere aceste dorinţe?
Poate că în acest topic vom reuşi să facem câteva comparaţii pe cât posibil obiective.
Pentru început aş putea să spun că se pare că iOS este poate mai accesibil în cazul navigării pe internet şi a lucrului efectiv pe text - selectare, copiere, lipire.
Android are avantajul pentru cei care sunt obişnuiţi cu Windows pe PC-urile lor că menţine şi modul de organizare a informaţiei în foldere şi fişiere, că permite copierea în mod clasic a informaţiilor. De asemenea unii mai spun că e bine că se poate trimite câte ceva prin bluetooth.
Rămâne de văzut care ar putea fi o îndrumare corectă pentru cei noi, pentru cei care încă nu au avut de-a face nici cu Android, nici cu iOS.
Pentru cei care nimeresc pentru prima dată direct aici şi nu ştiu, există două topicuri dedicate discuţiilor, informaţiilor de tot felul despre cele două sisteme de operare în parte:
Despre Android - accesibilitate, informaţii etc.
Despre iOS - accesibilitate, informaţii etc.
Ca fapt divers, menţionez că acest mesaj are numărul 25000 pe forumul Pontes. Am ţinut să specific acest fapt doar pentru că este un număr rotund, uite că asta m-a determinat să-l scriu cu diacritice... cu sedilă de data asta...