Clever taxi

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Antoname
Soldat
Mesaje: 8
Membru din: 05 Ian 2010, 23:02
Localitate: Bucuresti

Clever taxi

Mesaj de Antoname »

Salutare,
Am inceput in Bucuresti prin Asociatia Tandem, o colaborare cu cei de la Clever pentru accesibilizarea aplicatiei lor pe iOS si pe android. Poate ati remarcat, pe iOS am reusit sa ii indrumam sa accesibilizeze aplicatia aproape in totalitate, dar pe android cred ca lucreaza alt baiat care, deocamdata nu prea a avut timp de noi. Eu tin oricum legatura si cu CEo-ul lor care ne-a promis tot sprijinul.
Am rugamintea la Manu si la toti care au expertiza in programare si in operare mai avansata pe android, sa detalieze nevoile de accesibilitate ale aplicatiei Clever Taxi si sa mi le trimita la toniioan@gmail.com sau, pot sa va pun in legatura directa cu programatorii.
Eu le-am scris despre o buna parte a problemelor din aplicatie, insa deocamdata nu au rezolvat mai nimic. Daca mai sunt problem pe iOS, semnalati-mi-le, de exemplu, am vazut ca inca nu citeste bine mesajele din chat, defapt le citeste fie ca notificari, fie doar o singura data cand aplicatia este in foreground.

Scuze ca nu scriu cu diacritice.
Sa aveti o zi buna![/i]
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Aplicatia functioneaza destul de bine, totul e ca programatorii sa denumeasca sub o forma sau alta toate butoanele, imaginile sau butoanele imagini, astfel incat si nevazatorii sa aiba acces la toate functionalitatile.

E suficient mesajul urmator, luat din sectiunea programare din topicul despre Android:
In primul rand, elementele grafice tip TextView, Button sau CheckBox pot avea un text setat in XML, pentru aceasta existand atributul:
android:text="denumire_element"
In mod programatic un text poate fi setat cu metoda setText().
Avand de exemplu elementul tv ca obiect de tip TextView, se poate scrie:
tv.setText("denumire_element");
Cand este vorba de imagini, cum ar fi carti dintr-un pachet sau zaruri, ori butoane care au in loc de android:text doar imagini, se poate utiliza in XML Layout atributul
android:contentDescription="Descrierea mea"
Pentru a seta programatic o descriere, exista metoda setContentDescription().
Avand de exemplu mImage ca obiect ImageView, se poate scrie:
mImage.setContentDescription("Descrierea mea");
In cazul contentDescription nu se schimba nimic la interfata, ci sunt citite elementele de catre Talkback sau Shine Plus, cititoare de ecran utilizate de nevazatori.
Aceasta metoda se foloseste si in cazul unor butoane care au ca eticheta imagini si nu text simplu precum cel stabilit cu android:text sau .SetText().
Asadar, pentru cine programeaza pentru Android e suficient sa sctie ca un content description rezolva totul. Acel content description sa fie pus doar in cazul in care nu exista text.

E nevoie sa iti mai trimit si prin mail?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Antoname
Soldat
Mesaje: 8
Membru din: 05 Ian 2010, 23:02
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Antoname »

E ok, am sa le trimit explicatiile generale pe care mi le-ai aratat;
asta le-am explicat si eu cu denumirea butoanelor si descrierea diferitelor functii reprezentate graphic, nu am stiut sa le explic tehnic cum sa afiseze in liste diversele continuturi cum ar fi situatia in care
primesti raspuns la comanda facuta si aplicatia citeste de-a valma mai multe rubrici (indicativul masinii, timpul de sosire, etc.) mai avand si diverse omisiuni in informatiile furnizate.
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

Mesaj de Vortex »

AM incercat si eu sa vorbesc cu ei, tot asa, au zis ca fac si n-au mai facut. Ce a zis Manu nu-i greu si va rezolva multe din problemele de accesibitate ale aplicatiei. Dupa ce fac alea, putem discuta despre acele informatii cititie de-a valma. Banuiala mea e ca folosesc un custom view, si ala se poate accesibiliza, google are informatii clare pe site.
Nici nu imi vine sa folosesc aplicatia acum, am vazutt ca au un sistem de evaluare a soferilor, care, evident, nu-i prea acceisibil. Ma gandesc sa nu le scad rating-ul oamenilor...
Asa e tentant s-o folosesti, cauta prin toate firmele, iti arata in timp real cat de aproape e taxiul de tine... Daca ei cred ca-i mai usor, ii poti pune si direct in contact cu noi.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Antoname
Soldat
Mesaje: 8
Membru din: 05 Ian 2010, 23:02
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Antoname »

Salut,
Pe iOS au rezolvat totusi problemele pe care le-am semnalat.
Le-am scris acum despre android si mi-au raspuns:

"Buna ziua,

Multumim pentru feedback. O sa incercam sa rezolvam si problemele ramase pe iOS si Android.

Cand avem o versiune noua cu aceste probleme rezolvate va vom anunta, pentru a putea efectua in continuare testele necesare.

Multumim inca o data!"

Sa speram ca nu vom astepta prea mult, eu am sa-i mai tot bat la cap;
dealtfel, avem si un parteneriat scris in cadrul unui proiect intre Asociatia Tandem si CleverTech, prin care ei se angajeazza sa accesibilizeze aplicatiile lor.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Nu ma deranjeaza atat de tare ca spune acolo in sir informatii precum firma care vine, numarul de minute si distanta, ma deranjeaza in primul rand ca sunt butoane neetichetate, habar nu am ce optiuni de care nu stiu or fi.
Eu folosesc Clever, chiar ieri am facut doua comenzi de pe el si totul a fost ok, la a doua am fost intr-o zona mai ciudata si in timp ce venea catre mine, i-am scris soferului prin chat ca sunt nevazator si am baston, asta ca sa ma recupereze.
Cunosc si alti nevazatori care folosesc pe aici Clever pe Android. Asa mi se pare si mie, nu merge sistemul de evaluare, insa de folosit se poate folosi destul de bine. Cum zicea Vortex, acolo o fi ceva custom view, pe Android Developers sunt tutoriale clare despre accesibilizare, un punct de pornire ar fi aici:
Accessibility - Android Developers
Acolo este chiar si material video, de la ceva Google I/O.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns