Ranguri pe forum
Moderator: Manu
-
- Plutonier major
- Manu
- General de divizie
Am corectat eu la profilul tau asa cum e corect. Adica "IV" cu ambele litere mari, iar "al" cu litera mica.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Plutonier major
-
- Plutonier major
-
- Maior
O sugestie de a invata corect cifrele romane Cristi, ar fi sa te folosesti chiar de JAWS. Intrand in Microsoft Word, Notepad, sau ce folosesti tu ca editor de text, poti scrie orice si oricum, si te poti si verifica. Asa dupa cum bine stii, cifrele romane sunt scrise cu litere mari intotdeauna. Iti expun un model foarte usor de a le invata, in randurile de mai jos.
Cifrele de la 1 la 10: 1=I, 2=II[adica doi de i], 3=III[trei litere de i], 4=IV[iv], 5=V, 6=VI, 7=VII[adica un v urmat de doi de i], 8=VIII[v urmat de trei de i], 9=IX[adica litera i si x, scrise una dupa alta, legat], si cifra 10, formata dintr-un simplu X. Respecti acelasi model si pentru urmatoarele, de la 10 la 20, de la 20 la 30, adaugand cate un x pentru fiecare, mai exact pentru 20 vei folosi 2 de x, adica XX, iar pentru 30, 3 de x, mai exact XXX. Intrand in Word, Notepad si scriind cifrele, vei putea invata din pronuntia JAWS-ului totul, daca tii cont de fictiva schema data de catre mine in acest post. Daca vrei sa mai discutam, despre orice, ori lucruri pe care nu le stii si daca doresti, ma gasesti pe Skype si pe Messenger cu i-d-ul/adresa computer.fast. Te ajut cu placere daca imi sta in putinta.
Numai bine si, mult spor la scoala sa ai!
Cifrele de la 1 la 10: 1=I, 2=II[adica doi de i], 3=III[trei litere de i], 4=IV[iv], 5=V, 6=VI, 7=VII[adica un v urmat de doi de i], 8=VIII[v urmat de trei de i], 9=IX[adica litera i si x, scrise una dupa alta, legat], si cifra 10, formata dintr-un simplu X. Respecti acelasi model si pentru urmatoarele, de la 10 la 20, de la 20 la 30, adaugand cate un x pentru fiecare, mai exact pentru 20 vei folosi 2 de x, adica XX, iar pentru 30, 3 de x, mai exact XXX. Intrand in Word, Notepad si scriind cifrele, vei putea invata din pronuntia JAWS-ului totul, daca tii cont de fictiva schema data de catre mine in acest post. Daca vrei sa mai discutam, despre orice, ori lucruri pe care nu le stii si daca doresti, ma gasesti pe Skype si pe Messenger cu i-d-ul/adresa computer.fast. Te ajut cu placere daca imi sta in putinta.
Numai bine si, mult spor la scoala sa ai!
Re: Sa traiti!
Bună Carmen. Sper că în cei 8 ani de cînd ai scris mesajul ai aflat unde se termină sub-ofiţerii şi încep ofiţerii. Mai ales acum când ai grad de maiorCarmenT scrie:M-am speriat azi cand am intrat pe forum si am vazut noile grade. Nu pricepeam ce-i cu toti plutonierii astia pe aici. Da e hazos oricum. Am ras destul de bine de cand am intrat pe forum in seara asta. Problema este ca se vede ca si aici birocratia e in floare. Cam putini soldati si cam multi plutonieri. Da daca nu ma insel si astia-s abia subofiteri, asa ca tot de jos sunt si ei.
Poate imi spuneti si mie de unde incep ofiterii? As fi curioasa sa stiu daca avem deja ofiteri printre noi sau asteapta sa avanseze in grad .