Continuare la rubrica sentimentala (topic partial sters)
Moderator: Manu
Da, dar totul are un început. Mai sus spuneai că şi cei de vârsta a doua au dificultăţi în relaţii; vrei să ne spui care sunt acestea şi prin ce diferă ele de cele ale tinerilor?
Toţi oamenii te aud când vorbeşti; prietenii însă înţeleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep şi ceea ce n-ai spus în cuvinte.
(Anonim)
(Anonim)
Bună. Nu cunosc chiar toate problemele celor de vârsta a 2-a dar din ceea ce cred eu, tinerii sunt mai entuziaşti, mai dornici de cunoştinţe noi, trec mai uşor peste anumite greşeli. Pe când cei mai în vârstă sunt mult mai rezervaţi, mai atenţi la detalii: comportament;exprimare,etc. Şi orice li se pare suspect îi face să se retragă,deoare ce nu pot uita uşor prin ce au trecut.Dacă mai adăugăm şi teama de ridicol, tabloul este aproape complet.
DonMarin.
DonMarin.
În continuarea acestei postări din 17.09; vreau să spun că am discutat despre acest aspect cu o doamnă văzătoare tot de vârsta a 2-a. La întrebarea mea: Dacă ar accepta o relaţie cu un nevăzător, mi-a răspuns că nu acest aspect este cel mai important ci încrederea şi dragostea. A pus încrederea pe primul plan deoarece cu cât înaintezi în vârstă şi acumulezi experienţă de toate felurile cu atât ai mai puţină încredere în oameni deciîncrederea şi buna-înţelegere sunt cele mai importante.DonMarin scrie:Bună. Nu cunosc chiar toate problemele celor de vârsta a 2-a dar din ceea ce cred eu, tinerii sunt mai entuziaşti, mai dornici de cunoştinţe noi, trec mai uşor peste anumite greşeli. Pe când cei mai în vârstă sunt mult mai rezervaţi, mai atenţi la detalii: comportament;exprimare,etc. Şi orice li se pare suspect îi face să se retragă,deoare ce nu pot uita uşor prin ce au trecut.Dacă mai adăugăm şi teama de ridicol, tabloul este aproape complet.
DonMarin.
Cât despre dragoste; nu este vorba de acel tip de dragoste arzătoare pe care o au tinerii şi care uşor vine; uşor se duce ci este vorba de ceva mai profund în care se amestecă sentimentul cu acceptarea reciprocă în care fiecare îl ia pe celălalt aşa cum este cu bune şi cu rele.
DonMarin.