Psycho strike, un joc foarte complex cu lupte

Despre tot felul de jocuri si competitii

Moderator: Manu

Vlad_Ciotescu
Plutonier

Mesaj de Vlad_Ciotescu »

aveti dreptate. am si uitat de acea librarie elias.dll.
dar sunt foarte curios cum se foloseste acel software.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Nu stiu prea multe detalii, stiu doar ca au folosit acea librarie si unii care au facut ceva jocuri de masa.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am testat si eu un joc sau doua in BGT si au functionat, deci probabil ori acea biblioteca Elias despre care spuneti, ori o alta componenta a jocului nu ii permite sa ruleze sub XP.
Se pare ca noile versiuni de Windows incepand cu Vista au unele facilitati suplimentare, incat unele programe nu mai pot rula sub XP. Am vreut sa testez limbajul de programare Rust pe care l-au creat cei de la Mozilla, dar nu poate rula si sub Windows XP.
Ar cam trebui sa renunt la XP...
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, treci si tu direct la 8.1, pana la urma... obisnuinta e a doua natura a omului cica.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Dupa ce ca am instalat pe computer si Windows 7 32 bit si Windows 7 64 bit pe care nu le folosesc niciodata, acum ma tem sa nu ma apuc sa instalez si Windows 8.1 care sa aiba aceeasi soarta. :-)
Ma bate gandul sa mai astept pana cand va aparea Windows 10 si cei de la Freedom Scientific il vor accesibiliza acceptabil, dar ma tem ca asta ar putea dura destul de mult. Ar fi doua sperante in plus, una legata de faptul ca Windows 10 va fi cica ultima versiune de Windows care se instaleaza in mod clasic, iar eu sper ca poate odata cu viitoarele update-uri nu vor mai schimba foarte mult interfata asa ca nu vor mai aparea probleme mari de accesibilitate. Iar a doua speranta este ca dupa cate am inteles cei de la Freedom Scientific au inceput sa faca JAWS-ul sa utilizeze din ce in ce mai mult interfetele de accesibilitate standard, adica cam cum face NVDA. Asta ma rog, poate fi si de bine si de rau...
Vorba aia, speranta moare ultima, dar de murit tot moare.

Cam cat de accesibil este Windows 8.1 in comparatie cu Windows 7? Exista si sub Windows 8.1 acea problema ca in Windows 7, ca JAWS nu poate citi ca lumea o fereastra MS DOS prompt? (De exemplu cu combinatiile de taste Insert+Home si Insert+PageUp?)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Desigur ca daca vorbesti din perspectiva unuia care foloseste mult linia de comanda si depinde de anumite comenzi care mergeau intr-un fel si acum nu mai merg tot asa, este mai greu de trecut la ceva nou. Dar totusi, ce e de facut? Nu e mai bine pana la urma sa fie cumva folosita si noua versiune cu toate artificiile necesare pentru a avea acces la ceea ce era usor odinioara?
In general mie mi se pare ca e accesibil Windows 8.1, mai ales ca eu folosesc anumite aplicatii inauntrul carora ma simt la fel ca inainte. Linia de comanda la mine e mai rar folosita, uneori imi trebuie pentru generarea unui certificat pentru Android sau... nici nu stiu la ce altceva, oricum, rar.
Daca stau sa ma gandesc, am mai putine sperante cu accesibilitatea in Windows 10, mai ales ca am inteles ca au cam renuntat la tipul vechi de interfete pentru setari, pe cele noi le cam evit acum si incerc sa le folosesc pe cele de care stiam bine in Windows 7. Oricum, cred ca pana la urma vor merge lucrurile atat cat sa ne putem folosi de ele. Acum mi-ar fi frica sa trec la Windows 10, dar... dupa ce scap de disertatie la UTC voi incerca si astfel de lucruri, cum ar fi utilizarea Windows 10.
Vlad_Ciotescu
Plutonier

Mesaj de Vlad_Ciotescu »

Manu scrie:Da, treci si tu direct la 8.1, pana la urma... obisnuinta e a doua natura a omului cica.
buna seara.
am mai intrebat mai multe persoane care folosesc windows 8.1 si am inteles ca nu are o interfata accesibila pentru noi.
mai demult florian a vrut sa-si puna windows 8 si cnici macar nu s-a putut conecta la internet.
domnul pop sfatul meu este sa treceti pe windows 7.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ei, nici chiar asa, pana la urma eu scriu aici de pe un Windows 8.1.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

In programele care erau accesibile sub Windows XP, cum ar fi editorul TextPad de exemplu, am putut lucra exact la fel si sub Windows 7, deci atunci cand pot folosi aceleasi programe nu este o problema.
Problema este insa cu unele facilitati oferite de sistemul de operare pe care trebuie sa le folosesc mai des, cum este linia de comanda sau managerul de fisiere.
Am incercat sa le inlocuiesc cu alte programe, insa la toate le lipseste cate ceva, iar linia de comanda imi este importanta fiindca o folosesc in fiecare zi.
In linia de comanda accesez bazele de date MySQL, PostgreSQL si SQLite si rareori si Oracle, iar pentru acestea nu exista alte variante la fel de accesibile si de complete. Exista unele programe cu interfata grafica, dar care functioneaza doar pentru anumite baze de date si ele au oricum probleme de accesibilitate, sau sunt absolut inaccesibile, sau uneori incarca rezultatul rularii unor comenzi in interfata grafica, dar acel rezultat poate avea uneori cativa GB, asa ca nu incape in memorie, deci nu sunt o solutie.
Sau trebuie sa filtrez diverse tipuri de fisiere cu cat, grep, uniq, ack, tail, head, si alte comenzi, lucru care nu se poate face altfel.
Sau uneori trebuie sa accesez un serviciu web cu o comanda curl sau wget ca sa nu trebuiasca sa scriu un mini-program pentru asta.
Cu problemele pe care le are Windows Explorer si Windows Live Mail si care reduc productivitatea sa zicem ca m-as putea obisnui, fiindca chiar daca unele lucruri se fac mai lent, se pot totusi face, dar cu lucrurile pe care trebuie sa le fac foarte des si care au probleme mari de accesibilitate nu prea ma pot obisnui.
Cu ocazia asta mi-am adus aminte de o idee pe care am avut-o cu ceva vreme in urma dar pe care am uitat sa o verific. M-am gandit ca poate daca as inlocui programele cmd.exe si command.exe de sub Windows 7 cu variantele lor de sub Windows XP, ar putea sa fie mai accesibile, la fel ca sub Windows XP. Trebuie sa testez asta.

Nu stiu insa daca ar fi un avantaj sa folosesc Windows 8.1. Adica nu stiu ce avantaje ar avea fata de Windows 7, si nu stiu nici la ce probleme de accesibilitate suplimentare m-as putea astepta.
IonutBogdan
Soldat

Mesaj de IonutBogdan »

Am ajuns si eu la nivelul 100 din joc. :D
La voi care a fost ultima arma pe care ati primit-o?
Ionut
Scrie răspuns