Fel de fel

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ghita Potra
General de corp de armata

Mesaj de Ghita Potra »

Dragi vegetarieni, dacă doriţi să salvaţi animalele de ce le mâncaţi mâncarea? :?
Rezolvaţi online sute de şarade
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Pentru a avea grija sa nu se ingrase prea mult si sa devina obeze. :-)
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

SCRISOAREA UNEI MAME BLONDE CATRE FIUL E

Draga fiule,

Iti scriu aceste randuri ca sa stii ca iti scriu. Daca primesti aceasta scrisoare inseamna ca a ajuns cu bine. Daca nu o primesti, atunci sa ma anunti pentru ati-o mai timite o data.

Iti scriu incet pentru ca stiu ca tu nu citesti prea repede.

Acum cateva zile tatal tau a citit ca marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanta de un kilometru de casa. De aceea ne-am hotarit sa ne mutam mai departe.

Noua casa este minunata; are si masina de spalat, dar nu stiu sigur daca merge. Ieri, am bagat lenjeria in ea, am tras de maneta, si de-atunci n-am mai vazut-o.

Vremea pe aici nu e foarte rea. Saptamana trecuta n-a plouat decat de doua ori. Prima data, ploaia a tinut 3 zile, a doua oara 4 zile.

A propos de vesta pe care o voiai, unchiul Petre mi-a spus ca daca o trimitem cu nasturi, cum sunt ei grei, o sa coste mai mult; atunci am taiat nasturii si i-am pus in buzunar.

In sfarsit, l-am ingropat pe bunicu'; l-am gasit cand ne-am mutat. Era in dulap din ziua in care a castigat la "De-a v-ati ascunselea".

Sa-ti mai zic ca alaltaieri, a explodat bucataria si tatal tau si cu mine am 'zburat' din casa. Ce emotie! A fost pentru prima data, dupa multi ani, cand tatal tau si cu mine iesim impreuna undeva.

A venit doctorul sa vada daca suntem in regula, si mi-a pus un tub din sticla in gura. Mi-a zis sa nu vorbesc 10 minute. Tatal tau s-a oferit sa cumpere tubul acela.

Si daca tot vorbim de ta'c'tu, te anunt ca si-a gasit de lucru, e foarte mandru de asta. Lucreaza pentru aproape 500 de oameni. L-au angajat sa tunda iarba in cimitir.

Sora ta Julia, cea care s-a casatorit cu sotul ei, a nascut in sfarsit, da' nu stim inca sexul copilului.N-as putea inca sa-ti spun daca esti unchi sau matusa.

Taica'tu a intrebat-o pe sora-ta Lucia daca mai este insarcinata. Lucia i-a zis ca da, in 5 cinci luni de-acum; atunci taica'tu a intrebat-o daca era sigura ca era al ei. Ea i-a spus sigura ca da. Ce fata sigura, cata mandrie! Asa fata, asa tata!

Varul tau Paul s-a casatorit si se roaga in fiecare zi in fata sotiei lui. E fecioara!

Dimpotriva, nu l-am mai vazut pe unchiul Vasile, ala care a murit anul trecut...

Cel mai rau e frate-tu' ala' mic, Ionut. A incuiat masina si a lasat cheile inauntru. A trebuit sa se duca pana acasa sa aduca dublura ca sa ne scoata pe toti de acolo.

Bine, fiule. Nu pot sa-ti trec adresa pe plic pentru ca n-o stiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele de la casa pentru a le pune la noua adresa.

Daca o vezi pe Margareta, transmite-i salutarile noastre. Daca n-o vezi nu-i spune nimic.

Mama ta care te ador

Antoaneta

P.S. Aveam de gand sa-ti pun si niste bani, dar deja am inchis plicul.
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

În toamna anului 1911 a avut loc aniversarea a 57 de ani a Teatrului Naţional din Craiova (fondat în 1854), director fiind Emil Gârleanu, iar secretar literar Liviu Rebreanu.
Din Capitala României se urcă în acelaşi compartiment al trenului spre Cetatea Banilor - Craiova, scriitorii: Victor Eftimiu, Octavian Goga şi Ştefan O. Iosif. Pe la Slatina sau Piatra Olt, la una din ferestrele gării, probabil locuinţa şefului, o tânără femeie privea trenul şi-i urmărea plecarea, cu melancolie.
Şi-n ritmul roţilor, cu imaginea acelei tinere femei în suflet - cei trei amintiţi mai sus, "am început să scandăm", scrie V. Eftimiu, poezia "Nevasta şefului de gară", apărută sub o triplă semnătură în revista Flacăra:

Ducându-şi viaţa solitară,
Un suflet trist şi visător,
Nevasta şefului de gară
S-a îndrăgostit de-un călător.
Dar trenul a plecat, şi-n goana
Cu care monstrul a trecut
În suflet i-a lăsat icoana
Frumosului necunoscut.
De-atunci trec zile, nopţi de-a rândul
Şi trenuri trec neîncetat
Ea stă şi astăzi, aşteptându-l
La geamul veşnic luminat.
Şi trenuri vin şi pleacă iar
Şi nu ştiu rănile ce-o dor.
Nevasta şefului de gară
S-a îndrăgostit de-un călător!

La un moment dat a venit în vagonul, compartimentul celor trei, Cincinat Pavelescu care, ascultând "creaţia", propuse alt final:
Şi trenuri vin şi pleacă iar
Şi plictisită-ntr-un târziu,
Nevasta şefului de gară
A deraiat c-un macagiu.
Şi iată cum, în anul de graţie 1911, s-a realizat colaborarea a patru poeţi români în drum spre Cetatea Banilor.
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Stateam in sala de asteptare pentru prima intalnire programata la dentist cand i-am vazut diploma atarnata pe perete. Citind numele, mi-am amintit deodata un baiat brunet, inalt si frumos cu acelasi nume. Fusesem colegi de liceu cu vreo 40 de ani in urma si ma intrebam daca putea sa fie acelasi tip pentru care nutrisem o pasiune secreta.
Cand am intrat in cabinetul lui, am lepadat pe loc gandul acela.
Cheliosul cu trasaturi brazdate era mult prea batran ca sa fi fost iubirea mea secreta. Oare? Dupa ce s-a uitat la dintii mei mi-am facut curaj si l-am intrebat daca a facut liceul la "Sf. Sava".
"Sigur ca da, doamna! Cum ati ghicit?" a raspuns, plin de mandrie.
"Cand ati absolvit?", l-am intrebat. "In 1959. De ce ma intrebati?"
"Ei bine, ai fost in clasa mea!", am exclamat. Si atunci, cheliosul zbarcit m-a intrebat: "Ce materie ati predat ?"
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

:(
Încerc şi aici să văd dacă merge!!
Din motive tehnice, mi s-a explicat, deocamdată nu se poate posta în anumite topicuri pe forum.
De îndată ce va fi posibil voi relua postările de la Şarada zilei.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, acum am scris un alt tichet celor de la Hostgator, se pare ca cele trimise ca raspuns la mesajele lor nu au efect, acele mesaje fiind probabil trimise automat.
Ei au restrictionat MySQL pentru contul nostru pentru ca, spun ei, am forjat prea mult serverul. Am incercat sa mai sterg din tabelele inutile, am oprit ceva scripturi si acum le-am trimis pe o cale mai directa un mesaj prin care le-am solicitat ridicarea restrictiilor.
Ei vor in general ca un site care consuma mai multe resurse sa treaca pe un server dedicat, problema este ca nu ne-am permite asa ceva, desi ar fi bun... :)
Asteptam solutionarea...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am observat ieri ca nici cautarea pe forum nu mai functioneaza.
Spuneai ca este nevoie de mult spatiu pentru fonoteca si biblioteca. Nu s-ar putea lasa site-ul pontes.ro exact asa cum este acum dar forumul sa il puneti pe un server virtual?
Nu cred ca este nevoie chiar de server dedicat. Un VPN care tot dedicat este si el cred ca ar fi suficient.
Nu stiu cam cat de mult ocupa baza de date a forumului, dar daca nu are mai mult de 10 GB, cred ca ar fi suficient si un VPN cu 5 dolari pe luna care ofera 20 GB spatiu.
Pe actualul site ar trebui modificat doar linkul catre forum.
Oricum autentificarea pe forum se face separat de autentificarea in fonoteca sau biblioteca, deci mutarea pe un alt server nu ar fi o problema din punctul asta de vedere.
Iar pe VPN aveti drept de root si puteti face orice.
Ar trebui doar exportata baza actuala de date in format SQL, instalat pe VPN programul phpBB, importata baza de date pe VPN, instalat un server de web cu apt-get sau yum, depinde ce distributie de Linux veti prefera sa folositi si cam atat, sau cel putin acestea sunt cele mai importante lucruri.
Ghita Potra

pentru sarada zilei

Mesaj de Ghita Potra »

şaradă două plus şase litere
E un simbol din chimie
Şi-i legată de roman
Un sirop făcut "piftie"
Nu-i nevoie de şofran!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Desigur ca baza de date nu are o dimensiune atat de mare. Pana la urma ar merge bine aici, nu forumul a fost problema. Sper sa ne ridice intr-un final restrictia si totul sa functioneze ok. Vad ca nu am primit nici un raspuns la ultimul tichet, se pare ca au multe solicitari de acest fel. :)
In cele din urma, mutam si forumul in alta parte daca nu se rezolva problema, om gasi ceva, un VPN, ar fi destul si unul de un giga daca se gaseste...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

gelatina :-)

Sigur, daca accepta ca nu forumul este problema si il lasa sa functioneze cum trebuie, nu e nevoie de mutare. E clar ca nu forumul le creaza lor probleme, ca doar nu trimit pe el mesaje milioane de persoane.
Un VPN de doar 1 GB nu ar fi de ajuns fiindca cativa GB ocupa doar sistemul de operare. Iar cum pentru 20 GB exista VPN-uri si cu doar 5 dolari pe luna, nu cred sa ofere cineva VPN-uri mai mici, fiindca ar trebui sa coste si mai putin si nu ar merita efortul.
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

sper să nu mai fie probleme cu acest forum. :(
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Se spune că munca te ţine în viaţă dar nici lenea nu a omorât pe nimeni!
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Cea mai mare pedeapsă pentru o femeie este să o închizi într-o cameră plină cu rochii dar fără oglinzi
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Deodată şoseaua făcu o curbă la dreapta părăsind maşina :zâmbet::) ee
ee
Scrie răspuns