Control la distanta accesibil, gratuit si rapid
Moderator: Manu
Control la distanta accesibil, gratuit si rapid
Salut,
A aparut in sfarsit o solutie de control la distanta complet accesibila si gratuita. E o extensie pentru cititorul dde ecran NVDA si se gaseste la:
http://NVDARemote.com .
Poate fi folosita in doua feluri, fie cu conectare directa pe ip si port, cea ce presupune port forward in cazul existentei unui router, fie printr-un server intermediar care gestioneaza conexiunea, nemaifiind nevoie de port forward.
Din cate imi dau seama, mai are si unica optiune de a iunversa conexiunea, adica poti sa iti faci tu port forward si sa ii spui celui pe care vrei sa il controlezi sa se conecteze la tine.
Comparativ cu tandem, e la ani lumina distanta. Reactioneaza instant, nici nu iti dai seama ca lucrezi pe alt pc. Doar conexiunea prin serverul intermediar e mai lenta, pentru ca e in SUA. Totusi, addon-ul fiind open source, cred ca s-ar putea face si un server in Europa.
A aparut in sfarsit o solutie de control la distanta complet accesibila si gratuita. E o extensie pentru cititorul dde ecran NVDA si se gaseste la:
http://NVDARemote.com .
Poate fi folosita in doua feluri, fie cu conectare directa pe ip si port, cea ce presupune port forward in cazul existentei unui router, fie printr-un server intermediar care gestioneaza conexiunea, nemaifiind nevoie de port forward.
Din cate imi dau seama, mai are si unica optiune de a iunversa conexiunea, adica poti sa iti faci tu port forward si sa ii spui celui pe care vrei sa il controlezi sa se conecteze la tine.
Comparativ cu tandem, e la ani lumina distanta. Reactioneaza instant, nici nu iti dai seama ca lucrezi pe alt pc. Doar conexiunea prin serverul intermediar e mai lenta, pentru ca e in SUA. Totusi, addon-ul fiind open source, cred ca s-ar putea face si un server in Europa.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Re: Control la distanta accesibil, gratuit si rapid
Am inteles ca si conectarea prin TeamViewer este accesibila. Are vreun dezavantaj?
Nu am avut niciodata nevoie sa ma conectez la distanta pe un computer care ruleaza Windows, asa ca nu am testat personal nicio solutie de conectare.
Nu am avut niciodata nevoie sa ma conectez la distanta pe un computer care ruleaza Windows, asa ca nu am testat personal nicio solutie de conectare.
- Manu
- General de divizie
Eu am utilizat adesea Tandemul JAWS-ului. Are intr-adevar o intarziere, nu simti ca ai lucra pe calculatorul tau.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
La team viewer se transmite intreg stream-ul audio catre server, ceea ce rezulta in intarzieri si latimi de banda necesare mai ridicate. LA nvda remote se transmite doar textul care trebuie vorbit de sintetizator, fara audio sau video.
Vortex Website
Nu functioneaza la fel pentru ca jaws foloseste un server intermediar in SUA, in timp ce NVDA poate folosi conexiuni directe. Daca folosesti serverul intermediar al NVDA, care tot in SUA e, cam tot ca tandem merge. Diferenta e ca addon-ul e open source, codul pentru serverul intermediar va fi si el publicat incurand cred, deci oricine vrea o sa poata gazdui un server intermediar in Europa.
Vortex Website
@Cornel: da. Pentru client nu e necesar port forward, nici macar ip static.
Vortex Website