o sarada mica...de incercare

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
CarmenT
Maior

o sarada mica...de incercare

Mesaj de CarmenT »

In seara asta n-am avut somn si fiindca ma tot gandeam la sarade, am zis ca n-ar fi rau sa incerc si eu sa fac una. N-o sa fie decat o singura definitie si nu trei cum ne-a invatat domnul Potra, dar sper ca nu incalc vreo regula.
Sarada din 3+3+3 litere:
Canta impreuna cifru ce se inchide-n urma e un fruct gustos.
Ghita Potra
General de corp de armata

Mesaj de Ghita Potra »

ma bucur ca saradele au prins si va spun ca ma bucur sa mai pot si rezolv si eu citeva.
raspunsul cred ca este corcoduse. sper sa nu ma fac de ris pe domeniul propus de mine.
cristina.vuscan

Mesaj de cristina.vuscan »

Bravo, Carmenusa! Super misto sarada ta! Mor de ciuda ca mi-a luat-o George inainte, dar eu abia acum am descoperit-o... Cred ca ar trebui sa ne apucam cu totii de scris sarade , asta in cazul in care nu reusim sa raspundem la saradele altora... Cristina
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Felicitari domnule Potra. Nu am reusit sa intru mai devreme sa va felicit, dar a intrat o prietena si mi-a spus ca s-a raspuns la sarada.
Felicitari Cristina pentru sarada postata de tine. Am vazut-o, dar inca n-am gasit rezolvarea. Poate imi dau totusi seama inaintea altora :).
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Chinuie-te, Carmen, ca si pe mine m-a obsedat o zi intreaga. Pana la urma i-am dat de cap, dar pastrez solutia pentru mine si astept sa va dati si voi seama care e raspunsul.
Andy
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Nici o sansa sa-i dau de capat. Mai bine zi-ne tu, Andreea si salveaza-ne onoarea.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Buzele, sau ma rog, degetele, imi sunt inca pecetluite. Astept ordin de la autoarea saradei. Ce pot face e sa-ti vand un pont: primul cuvant, cel de 3 litere, e regionalism si provine din maghiara. De fapt, asta a si fost partea care m-a incurcat pe mine. Si inca ceva: finalul e cat de cat legat de corcodusele tale.
Andy
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

M-ai bagat in ceata!....
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Iti mai dau un indiciu, desi daca fac asta cred ca m-am lins pe bot de cazare in Cipariu 11 la urmatoarele drumuri in Cluj.
Cristina mi-a servit la un moment dat urmatorul indiciu: uneste sarada asta cu cea propusa de Carmen si s-ar putea sa iti fie mai usor.
Regionalismul de 3 litere defineste broasca de la usa si, ma repet, vine din maghiara.
De aici incolo rezolva tu, ca eu deja mi-am cam pus pielea la saramura.
Andy
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Ori nu mai stiu eu regionalisme care provin din maghiara, ori am invatat azi prea mult la tehnica negocierii conflictelor. Poate imi dai un indiciu mai de prin razboaiele recente, ca s-ar putea sa o dibuiesc mai repede.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Mai Carmen, cum se mai zice la corocoduse?! Acum chiar ca voi dormi in gara... Sau pe sub vreun pod de pe Somes... Numai de-ar fi vremea buna!
Andy
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Si tu ai gasit pe undeva pe net raspunsul sau il stiai? Ca eu, desi m-am nascut in Ardeal si tot aici am trait aproape toata viata, habar n-am cum se mai zice altfel decat corcoduse.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

La noi in Muntenia le mai zice si altfel. Nu l-am gasit pe net, mi-a picat fisa cand mi-a spus Cris sa ma gandesc la corcodusele tale. Chestia cu provenienta maghiara a cuvantului de 3 litere am aflat-o de pe net.
Problema cu "se mai zice si asa la corcoduse" sta in felul urmator: la Campulung Muscel, zona de origine a bunicii mele, ori ca zici corcoduse ori ca zici in celalalt fel, e tot aia. In schimb in alte regiuni ale Munteniei, cuvantul respectiv defineste un fruct similar caiselor. Dar cum eu sunt neam de muscelean, am mers pe principiul "e tot aia" si asa am gasit raspunsul.
Andy
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Andreea, daca tii la mine cat de cat si vrei sa mai si dorm in noaptea asta scrie-mi pe messenger si zi-mi despre ce-i vorba :( :)
cristina.vuscan

Mesaj de cristina.vuscan »

Ce ma bucur ca v-am dat batai de cap...
Oricum, Carmenusa, n-ai de ce te plange, deoarece tu ai inceput cu corcodusa ta... Ea mi-a dat ideea... Poate mai gasesti ceva care sa-mi dea idei... Cristina
Scrie răspuns