Interfata accesibila la youtube

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salutare!Stiti cumva cum pot sari la inceputul unui clip pe https://www.youtube.com/?Stiu ca exista acea solutie de derularea clipului inainte si inapoi,dar as vrea sa stiu daca exista o solutie sa sar direct la o anumita secventa a clipului.Multam anticipat!
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Cu F5 poti sari la inceputul clipului. Se face un refresh al paginii si incepe de la inceput. La un anumit punct din clip altul decat inceputul nu stiu cum se poate sari.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut!Va rog sa ma credeti c-am incercat si control f5 si f5 simplu si control pagina in sus,degeaba,nu se deruleaza inapoi.Nu vrea si pace.Cred ca youtube nu e suficient de accesibil si mai e de lucru pentru imbunatatirea sa pentru uzul de catre utilizatorii de screen reader.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cred ca am mai scris pe aici ca este foarte usor sa derulezi pe Youtube.
In timpul rularii unui clip, cauti Cursor de cautare slider.
Este destul de sus pe pagina vorbind in termeni de screen reader. Cel mai usor ajungi la acest cursor apasand tasta R pentru regiunea / landmark-ul Complementary information, de aici inca vreo trei patru sageti in jos.
Cand ajunge JAWS in zona, anunta: Cursor de cautare ca pe un fel de titlu, apoi spune Cursor de cautare slider. Daca apesi aici enter pentru a activa modul formular, tastele sageti stanga / dreapta deruleaza inainte si inapoi, tastele sageti sus / jos dau volumul mai tare si mai incet. Tastele Home si End duc direct la inceputul, respectiv sfarsitul clipului. Mai mult, cand se ajunge de exemplu la sfarsitul clipului prin apasarea tastei End, JAWS si anunta ce clip urmeaza sa fie redat..
Mie mi se pare ca Youtube este accesibil, adica nu am gasit ceva ce nu se poate face. Eu am Windows 8.1, Internet Explorer 11 si JAWS 16 (64 biti); sunt convins ca merge si cu Windows 7 si pe 32 de biti, nu stiu insa daca JAWS 16 este necesar pentru acel control.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Conteaza si versiunea de JAWS folosita si browserul. Am testat in ultima versiune de Firefox si functioneaza exact cum ai spus, doar ca daca cursorul este pe acel slider JAWS tot vorbeste incontinuu si spune niste procente sau ceva de genul asta si e neplacut.
Iar cu Internet Explorer 8 nu functioneaza deloc fiindca nu afiseaza acel slider.
A, si mai conteaza ca folosesc si JAWS 13. Chiar si tasta R este folosita pentru a sari intre butoanele radio, nu la elemente region.
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

confirm, youtube merge exact asa cum trebuie,si pe telefon, si pe pc. Atata numa ca, nu poate face singur treaba, e nevoie de utilizator. Si profit de ocazie, sa il ffelicit inca o data pe campus, pt Pontes Media Downloader.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut folosesc jaws 16 si internet explorer 11.Am cautat insa nu da aceste detalii.Eram doar curios daca se poate si cum se face.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ce detalii nu da?
Inseamna ca e vreo problema la tine, altfel nu se explica cum de la ceilalti merge, chiar si cu JAWS 13. Sigur, cum spune si IonPop, daca ai un JAWS mai vechi, incearca sa sari la regiunea aceeea folosind tasta Punct si virgula (";").
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut!Nici cu mouse-ul activ nici dezactivat nu-mi spune slide si nici cursor de cautare.Inainte stiu ca-mi specifica,dar acum observ ca n-o mai face.Manu apas si punct punct si virgula insa nu-mi spune ce-mi specifici tu.Hai lasa,nu ne mai batem capul cu asta.
MihaiNemes
Sergent

Mesaj de MihaiNemes »

Daca nu vrei sa te folosesti de sfaturile utilizatorilor acestui forum, de ce doamne iartama mai pui intrebari? Nu ai cu cine sa vorbesti? Ai sectiune off topic, intreaba-ne acolo ce facem, sau altceva.
Tu nici macar nu te folosesti de raspunsurile pe care le primesti.
Persoanele care iti raspund, o fac, deoarece doresc sa te ajute.
Asa ca sfatul meu este sa incetezi cu prostiile, pentru ca vei avea nevoie cu adevarat vreodata de ajutor si s-ar putea sa nu il primesti!
Fara suparare!
Mihai
Scrie răspuns