La dans
Moderator: Manu
La dans
Va propun acum o problema de logica de sezon:
în timpul unei excursii, la o cabană a poposit un grup format din 30 de băieţi şi fete. Seara — dans. Unul dintre băieţi a dansat cu 7 fete, al doilea cu 8 fete, al treilea cu 9 şi aşa mai departe. Ultimul dintre băieţi a invitat toate fetele la dans.
Puteţi arăta, cîţi băieţi şi cîte fete erau în acel grup de excursionişti?
Va doresc mult succes! Cristina
în timpul unei excursii, la o cabană a poposit un grup format din 30 de băieţi şi fete. Seara — dans. Unul dintre băieţi a dansat cu 7 fete, al doilea cu 8 fete, al treilea cu 9 şi aşa mai departe. Ultimul dintre băieţi a invitat toate fetele la dans.
Puteţi arăta, cîţi băieţi şi cîte fete erau în acel grup de excursionişti?
Va doresc mult succes! Cristina
-
- Colonel
Hmmm... e concurs, deci eu ca admin n-ar trebui sa intervin. Totusi, daca tot zici ca se simte lumea jenata sa abordeze aceasta problema, o sa incerc eu, desi pariez ca n-o sa-ti placa modul de rezolvare.
Am doua variante de rezolvare.
a) fie continuam numaratoarea in stilul: baiat 4 - 10 fete, baiat 5 - 11 fete, baiat 6 - 12 fete etc pana la baiat 12 - 18 fete, iar 12+18 face 30, deci avem 12 baieti si 18 fete
b) Observ ca numarul de fete cu care danseaza un baiat este mai mare cu 6 decat numarul de ordine al baiatului (primul, al doilea, al treilea etc). In conditiile astea, inseamna ca fetele sunt cu 6 mai multe decat baietii. Stiind ca sunt in totatl 30 de persoane, inseamna ca dublul numarului de baieti este 30 - 6 adica 24. De aici rezulta ca numarul de baieti este 12, iar numarul de fete este 12+6 adica 18.
Stiu ca probabil nu e rezolvarea pe care o astepti, dar informaticianul din mine atat poate.
Andy
Am doua variante de rezolvare.
a) fie continuam numaratoarea in stilul: baiat 4 - 10 fete, baiat 5 - 11 fete, baiat 6 - 12 fete etc pana la baiat 12 - 18 fete, iar 12+18 face 30, deci avem 12 baieti si 18 fete
b) Observ ca numarul de fete cu care danseaza un baiat este mai mare cu 6 decat numarul de ordine al baiatului (primul, al doilea, al treilea etc). In conditiile astea, inseamna ca fetele sunt cu 6 mai multe decat baietii. Stiind ca sunt in totatl 30 de persoane, inseamna ca dublul numarului de baieti este 30 - 6 adica 24. De aici rezulta ca numarul de baieti este 12, iar numarul de fete este 12+6 adica 18.
Stiu ca probabil nu e rezolvarea pe care o astepti, dar informaticianul din mine atat poate.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Ce mi-e clasa a patra, ce mi-e anul patru... tot cu patru e, deci tot pe acolo. Concurs inchis.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- General de corp de armata
-
- Colonel
Scuze, domnule sergent major! Daca stiam ca abia aseara ai gasit problema, nu ma amestecam, si asa ziceam ca n-ar trebui sa particip la concursuri fiind administrator. Promit sa gasesc un mod de a ma revansa.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro