Outlook, citirea E-mail-urilor

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

florianionascu7
Sergent major

Outlook, citirea E-mail-urilor

Mesaj de florianionascu7 »

Vă salut! Ași avea o problemă cu citirea mail-urilor de la Yahoo! Nu mă descurc cu Yahoo.com. Îmi puteți da un link de unde să descarc Otlook?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu folosesc pe Windows 8.1 si foloseam si pe Windows 7 programul Windows Live Mail cu care m-am obisnuit. Este tot un fel de Outlook.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
florianionascu7
Sergent major

Înainte, intram pe ro.m.yahoo.com. Dar, cum site-ul și-a schimbat interfața... nu mai intru pe acel site. de aceea am nevoie de un astfel de program.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

De aici se poate descarca Windows Live Mail...
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut!Manu,totusi nu ai putea sa ne spui si cum se utilizeaza Outlook express?Pe acesta-l avem de la Microsoft si nu cred c-ar avea rost sa descarcam programe aiurea cand avem deja unul.Stiu ca se discuta candva pe forum despre Outlook,apropo,ma mir cum nu de nu i-ai atras atentia si lui Florin ca si mie.Asa,ziceam ca stiu de un topic creeat pe forum despre outlook express,ai putea sa ne directionezi catre acel topic?Multam anticipat.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu nu am vazut un Outlok Express, stiu ca exista doar pentru XP.
Daca te referi cumva la Microsoft Office Outlook, nu pot da informatii, nu l-am folosit niciodata. Ma multumesc cu Windows Live Mail e tot de la Microsoft.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut!Da Manu,abia acum am observat ca e Microsoft Office Outlook2007.Florine-i diferenta intre Outlook express si Microsoft Outlook Express,nu stiu care sunt diferentele dar stiu ca sunt.Ca si Thundertbirth si Pop peeper.In primul rand ca fiecare are comenzile sale,in al II-lea rand fiecare are accesibilitatea sa,sper sa nu spun aiureli.Totusi,exista cineva pe forum care utilizeaza Microsoft Outlook?
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Nu stiu daca sunt pe forum persoane care folosesc MS Outlook, dar stiu orbi foarte nemultumiti de el. :-)
Idea este ca in versiunile mai vechi, dar atentie, ca spun asta nu din proprie experienta, ci din auzite, MS Outlook nu permite alegerea contului de pe care vrei sa trimiti un mesaj email, asta in caz ca ai mai multe conturi setate. Am citit pe web, asta din proprie experienta, in care unii recomandau tot felul de chestii ciudate, cum ar fi sa setezi incorect contul implicit, asa ca atunci cand incerci sa trimiti mesajul, MS Outlook iti spune ca nu e corect si te pune sa alegi contul de pe care vrei sa trimiti mesajul, si cu ocazia asta poti alege ce cont vrei sa folosesti.
Si mai erau si alte nemultumiri de care nu imi mai aduc aminte.

La versiunile mai noi am inteles ca unele dintre probleme au fost rezolvate, dar in schimb au introdus acel minunat ribbon, ca sa le faca viata mai usoara vazatorilor si mai grea orbilor.
Cu alte cuvinte, nu prea pare sa aiba avantaje in comparatie cu Windows Live Mail.
Pacat ca nici Thunderbird nu e mai de doamne ajuta decat Windows Live Mail, ca ar fi putut fi o solutie...
florianionascu7
Sergent major

S-a actualizat site-ul ro.m.yahoo.com.

Vă salut! Apropo de Outlook... Am întrebat un profesor la școală și mi-a zis că Outlook nu merge pe Windows 7 și doar pe Windows XP. Așa că Soluția, Windows Live Mail!
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Tehnic vorbind, domnul profesor nu avea dreptate în totalitate:
Outlook Express merge doar pe XP, nu și pe 7 sau 8
Microsoft Outlook, fratele lui mai mare și mai performant, merge pe XP, 7, 8, 8.1
Dacă însă nu ai Microsoft Outlook, Windows Live Mail e o soluție bună.
Spor,
Andreea
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Andreea a spus foarte bine, cu singura exceptie ca MS Outlook nu este deloc mai performant decat Outlook Express, ci mai mare, mai lent, mai greoi. Mie nu imi placea MS Outlook nici cand vedeam din aceste motive. Are insa mai multe facilitati pe langa posibilitatea de a citi si trimite mesaje email, majoritatea acelor facilitati fiind inutile pentru majoritatea utilizatorilor.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salutare!Deci tot solutia lui Manu ramane cea mai la-ndemana.Voi incerca,dar totusi is nedumerit,daca-i chiar asa inutil,de ce se mai instaleaza?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut,
Perceptia asupra inutilitatii Outlook e relativa, difera de la om la om. Pe mine, de exemplu, ma ajuta mult la serviciu partea de calendar, programare intalniri, lista de sarcini, alocarea salilor de sedinta etc din Outlook, din vare gestionez si mailurile. Da, stiu ca exista si alte softuri care fac acelasi lucru, dar mie imi este folositor.
Numai bine,
Andreea
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

@Shady: MS Outlook se foloseste nu fiindca ar fi mai performant, ci din motivele enumerate de Andreea, adica este foarte bun pentru cei care au nevoie de multe alte facilitati in afara de email. Nu am spus ca MS Outlook este inutil, ci ca facilitatile aditionale celor de email sunt inutile, dar atentie, nu am spus ca sunt inutile pentru toti, ci doar pentru majoritatea utilizatorilor.

MS Outlook este bun de exemplu in firme, in special cele care se bazeaza pe tehnologii Microsoft cum ar fi un server de email MS Exchange, fiindca prin intermediul lui se poate comunica mai usor, se pot de exemplu crea formulare care sa fie trimise spre aprobare superiorilor si ele stiu singure la care adrese trebuie sa mearga, daca cineva aproba o solicitare trimisa printr-un astfel de formular stie la care alta adresa trebuie sa fie trimis pentru o aprobare suplimentara, iar daca a fost respins sa se duca catre cel care a facut cererea initiala cu raspunsul negativ fara ca cel care trimite cererea sa trebuiasca sa stie care este intreaga procedura care trebuie parcursa pentru o aprobare. Eu foloseam de exemplu asa ceva cand lucram la Orange. Dar evident, astfel de functii sunt utile in firme mari, nu in cele care au putini angajati. MS Outlook permite la fel ca si celelalte programe din MS Office posibilitatea crearii de programe in VBA (Visual Basic for Applications) care sa faca programul sa ofere noi functii. Nu degeaba MS Outlook este inclus in pachetul MS Office, ca doar "office" inseamna birou. :-)

De fapt cam asa este intotdeauna, cu cat un program ofera mai multe facilitati, cu atat consuma mai multe resurse, este mai greoi si ruleaza mai lent.
Pentru vazatorii care nu trebuie sa foloseasca un cititor de ecran, in special daca folosesc mult mouse-ul, conteaza mai putin sau deloc diferenta de performanta fiindca nu este la fel de usor sesizabila.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut,da,e logik ce zice Ion Pop,dar din asta trag concluzia ca nevazatorii iar au fost lasati pe dinafara cu accesibilitatea...Eh...Macar putem utiliza https://www.ro.m.yahoo.com
,cat s-o mai putea si asta ca am presimtirea ca-l vor manarii candva si p-asta.Pacat ca nu poate lua nimeni legatura cu cei de la http://www.yahoomail.com sa-i determine sa priceapa despre screen readere si accesibilitatea lor pentru nevazatori,va salut,bafta tuturor!
Scrie răspuns