Incep un topic despre Pontes GameZone, un pachet de jocuri pentru Android cu carti, zaruri si altele, gen Play Room.
Am inceput de ceva vreme sa lucrez la el, timpul indelungat pentru stabilirea bazelor fiind necesar, astfel incat totul sa functioneze cat mai bine, sa fie modificabil usor etc.
Am pus la punct clase gen Deck pentru pachet de carti, Card pentru o anume carte, Hand pentru mana de carti cu tot cu modalitatea de afisare a acestora pe ecran si altele.
In prezent am terminat primul joc, este vorba de Blackjack.
Scriu si aici cateva amanunte, chiar daca nu pun neaparat APK-ul, sunt deja testeri si nu cred sa fie necesari mai multi.
Ca descriere, interfata arata astfel:
sus, pe primul rand este un buton Schimbare miza si doua etichete: miza curenta si Portofelul meu.
Pe al doilea rand apare un buton Mana noua, suna cam ciudat in romana, deocamdata e doar in engleza si apare New hand, apoi doua etichete: Totalul meu si totalul dealer-ului. Acesta este un rand specific jocului de Blackjack unde conteaza totalul adunat in urma tragerii de carti.
Vin apoi doua zone, una a dealer-ului si una a jucatorului unde apar cartile desenate, dar si etichetate.
Jos este un TextView pentru status, acolo scrie ce si cum se mai intampla in decursul jocului.
Pe ultimul rand, astfel incat sa fie usor descoperibile prin explorare sunt butoanele: Hit, Stand, Double, Surrender, deci Luare carte, Oprire, Dublare si Oprire sigura, ramane de vazut cum vor fi traduse.
Se poate initia mana noua de joc sau luare carte si prin scuturare.
Acum, fiind toate acestea puse la punct, clasa Dealer, clasa Card, Deck, Hand etc, se pot face usor tot felul de jocuri, se va alege unul din prima pagina care deocamdata afiseaza numele inregistrat in magazin, adica adresa de mail, un Welcome si un titlu Alege jocul, dupa care vin butoanele care deschid una nume joc din colectie.
M-am gandit ca asa ar fi cel mai bine, mai multe jocuri intr-un singur pachet, sa nu tot fie multe maruntisuri disparate.
Cred ca va fi destul de ok, sunt afisate statistici, se colecteaza pe server numar de maini jucate si multe altele.
Amintesc ca am implementat si TextToSpeech pentru cei care folosesc doar screen reader, asadar actiunile sunt verbalizate deocamdata prin vocea implicita, astfel nu este necesara explorarea interfetei de fiecare data pentru a sti ce carti au fost luate, ce totaluri sunt sau cine a castigat; aceste mesaje verbalizate sunt afisate in acel TextView de status.
Sunt si sunete de plasare miza, luare carte, amestecare carti etc.
Acestea toate se pot deja activa / dezactiva din Audio Settings, Setari audio.
Daca mai sunt idei de ce jocuri sa includ, pe aici mai putem discuta, eu voi tot scrie din cand in cand ca sa tin astfel un fel de jurnal.
Testerii actuali sunt:
Grigore Frisan, Cornel Todericiu si Ioan Tichir.
Cred ca am mentionat cam totul despre starea actuala, sa speram ca in scurt timp, dupa ce mai termin vreo doua jocuri, pachetul sa apara si in magazin, urmand ca apoi la noi update-uri sa apara altele: Yahtzee, Poker si altele.
Asadar, cand apar noi idei, chiar fara testare propriu-zisa, putem discuta aici.
Pontes GameZone, un proiect pentru Android
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Pontes GameZone, un proiect pentru Android
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
din testele de pe 21 pot spune ca e mai mare dragu sa joci mai ales pe un nexus 5 cu ecranu cat casa. Personal as fi foarte incantat de un solitaire si mai ales de un sudocu; cred ca asta din urma presupune mai putina grafica fiind vorba exclusiv de un careu cu numere; da acuma depinde si de resorturile subiacente ale programarii.
Cornel
- Manu
- General de divizie
Pentru astfel de aplicatii gen Sudocu se mai gasesc si algoritmi gata facuti.
Intr-adevar, interfata ar fi mai usor de facut.
La fel de usor ar fi de creat interfata pentru jocuri gen Connect Four.
Poate nici la table nu ar fi atat de greu, ar trebui fortata orientarea pe landscape / vedere si apoi create doua randuri de cate 12 Imagini, adica aceasi imagine cu triunghiurile alea sa se repete. Apoi mai trebuie potrivite piesele, care nu sunt decat doua imagini diferite. Teoretic cu 4 imagini ai rezolvat, mai multe sunt zarurile..
Mai este insa pana atunci, sa o luam treptat, asa sa fie temeinic, m-am lovit de multe lucruri in programarea Java, mai ales probleme specifice sistemului Android unde trebuie tot timpul sa pasezi un context unei clase care vrea sa faca anumite lucruri in clasa activitate, trebuie sa initiezi noi thread-uri pentru anumite lucruri gen postarea statisticilor pe server.
Totusi, acum pot spune ca sunt familiarizat, am citit cred cateva sute de pagini de tutoriale si discutii pana sa spun ca pot scrie mai lejer si cod de mana in Java pentru Android.
Intr-adevar, interfata ar fi mai usor de facut.
La fel de usor ar fi de creat interfata pentru jocuri gen Connect Four.
Poate nici la table nu ar fi atat de greu, ar trebui fortata orientarea pe landscape / vedere si apoi create doua randuri de cate 12 Imagini, adica aceasi imagine cu triunghiurile alea sa se repete. Apoi mai trebuie potrivite piesele, care nu sunt decat doua imagini diferite. Teoretic cu 4 imagini ai rezolvat, mai multe sunt zarurile..
Mai este insa pana atunci, sa o luam treptat, asa sa fie temeinic, m-am lovit de multe lucruri in programarea Java, mai ales probleme specifice sistemului Android unde trebuie tot timpul sa pasezi un context unei clase care vrea sa faca anumite lucruri in clasa activitate, trebuie sa initiezi noi thread-uri pentru anumite lucruri gen postarea statisticilor pe server.
Totusi, acum pot spune ca sunt familiarizat, am citit cred cateva sute de pagini de tutoriale si discutii pana sa spun ca pot scrie mai lejer si cod de mana in Java pentru Android.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...