Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

ideea e in felul urmator.am intrat pe idevice.ro ,am dat descarca ios 7.1.2,iphone 5S,europa.şi in loc sa il descarce in format ipws,e in zip.unul din motive e faptul ca descarca bateria mai rapid,apoi cand inchizi un apel dureaza doua trei secunde cel puţin la mine,se blocheaza uneori,etc
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Sa inteleg ca nu ai reusit sa dezarhivezi fisierul. Incearca cu alt program de dezarhivat. Si eu cand am descarcat diferite versiuni de ios tot zip erau. Gasesti programe de genul asta pe ninite.com
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, in meniu la voiceover a aparut o noua functie atenuare audio. Are cineva idee ce face? La mine cand e activata aceasta functie pot pune muzica in boxe prin airplay, iar cand e dezactivata se pune si voiceover in boxe. Nu stiu insa precis daca e normal sa se intample asa. Ma intreb daca aceasta functie nu ne va scapa de una din problemele pe care le aveam cu castile bluetooth si anume ca pentru iphone iti trebuia o casca care sa aiba functia a2dp.
Gruia
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salut.
De trei zile incoace, de cand mi-a intrat telefonul in recovery mode ma tot chinui.
iTunes nu imi vede iPhone-ul ca sa-i pot da restore, si de vreo 2 saptamani incoace windows-ul nu mai poate instala corect driverele pentru iPhone ca sa-l detecteze macar ca pe un dispozitiv portabil, pentru a-l putea scoate din recovery cu un alt program. Problema din cate stiu e de la windows, din cate stiu instaleaza ceva aiurea si impiedica driverele sa se instaleze corecgt. Imi apare "Device software was not succesfully installed".
Faza e ca inainte sa am problema asta cu telefonul, chiar daca nu imi era detectat iPhone-ul ca si camera foto, iTunes reusea totusi sa vada iPhone-ul si n-aveam stres. Acum insa am nevoie sa-mi fie recunoscut tel-ul cum trebuie, ca sa-l scot din recovery cu o alta unealta, dar problema este ca nu e recunoscut de catre windows cum trebuie, dupa cum am mai spus.
Stie cineva ce trebuie facut? Am incercat toate chestiile posibile gasite pe net: Dezinstalare si reinstalare iTunes cu toate fisierele lui aditionale, setari prin device manager etc.
Daca cineva are vreo idee ce ar trebui facut il rog sa scrie, orice sugestie este binevenita.
Stefan
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

GruiaVelicu scrie:Salut, daca tot se testeaza ios 8, poti te rog Andreia sa incerci daca urmatorul link se deschide fara voiceover? La mine se blocheaza safari.
Da, fară voiceover merge. Cu voiceover, afișeaza dar nu citește, și arată că încarcă ceva continuu.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Merci Andreia. Stefan ai putea sa faci lucru la un alt calculator. Am patit si eu asa ceva cand am vrut sa pun o versiune beta de ios. La mine nu a mers nici pe mac,nici pee windows, dar la alt calc a mers si sa restaurez, si sa pun versiunea de ios beta.
Gruia
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

GruiaVelicu scrie:As avea si eu o intrebare, ce inseamna gesturi swipe?
Swipe e tradus ca răsfoire pentru voiceover în română.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

GruiaVelicu scrie:Salutare, in meniu la voiceover a aparut o noua functie atenuare audio. Are cineva idee ce face?
Rolul atenuării audio (audio ducking). Când e activată, volumul oricărui alt sunet care rulează în același timp cu VoiceOver scade cât timp vorbește VoiceOver. Practic, acest lucru se întâmpla și până acum, doar că acum există și posibilitatea de a o activa/dezactiva la cerere.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, nerci Andreia. Eram curios deoarece la mine functia aia mai face ceva. In momentul cand este dezactivata si activez functia airplay, adica pun sa redea muzica prin ruter direct in boxe, se pune si voiceover in boxe, lucru asta nu se intampla cu functia atenuare audio activata. Oare sa fie o functie noua implementata sau doar un bug al sistemului de operare?
Gruia
Valisimo
Caporal

Mesaj de Valisimo »

salut,
am si eu o intrebare.
Cum se restituie o aplicatie? la android dupa ce cumperi aplicatia poti sa o testezi 15 minute si daca nu iti place in google play la aplicatia respectiva ai cateva optiuni: restitue, dezinstaleaza si deschide. daca perioada de testare atrecut butonul restitue dispare.
Am citit pe un site ca de cumparat poti sa cumperi o aplicatie din appstor de pe telefon dar daca vrei sa o restitui se face numai din itunes si e mai complicat ca la android.
Asadar daca stie cineva cum se procedeaza va rog sa imi spuneti si mie. ma gândesc sa imi iau un iphone si asta e o chestie importanta pentru mine, sa stiu cum pot sa restitui ceva daca am cumparat si nu imi place.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Vezi dacă merge metoda descrisă aici: http://www.imore.com/how-request-refund ... e-purchase
Personal nu am încercat să cer banii înapoi pe vreo aplicație, deci nu am testat-o.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Foarte complicata procedura si nici nu iti garanteaza nimeni ca iti vor fi dat banii inapoi. Pacat ca nu exista ceva similar android. Eu caut de mult niste aplicatii care sa fie accesibile, da nu as tot da banii pe ele. Un sfert de ora mi-ar fi suficient sa ma edific daca e accesibila sau nu.
Gruia
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Zi-mi care sunt aplicațiile, poate le-am luat eu deja și-ți pot spune cum merg.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Nu ma refer la o aplicatie anume. Am cautat de exemplu un joc de table accesibil si din cele gratis nici unul nu e accesibil. la fel am dat ceva bani pe editoare text pana sa gasesc unul accesibil si lista ar putea continua.
Gruia
Puiu
Sergent

Mesaj de Puiu »

va salut.
Am un iPhone 5s, dupa ce am facut upgrade se intampla niste lucruri:
cand scriu cu o tastatura pe care o foloseam si cu ios7 se blocheaza, presupun ca e un fel de restart, iar cand isi revine tasteaza continuu ultima tasta pe care am apasato inainte de a se bloca.
cand umblu pur si simplu pe el, se trezeste ca-mi spune voice over on, si nu functioneaza scurtaturile de pe taste asa cum functionau pana acum, ca de exemplu tastele fn+sageata sus inapoi, fn+sageata jos la capatul randului, in fine ceva de genul acesta... ma gandesc sa fac downgrade, dar nu am idee de unde anume sa descarc variant de ios7 compatibila cu telefonul meu. mentionez ca am repus ios si pe curat, si degeaba. mai mentionez deasemenea ca ieri am facut upgrade de la 8 la 8.1 sau ceva de genul acesta, despre care se spunea ca rezolva nu stiu ce erori, insa la mine tot nu merge. aveti careva idee va rog frumos de unde pot descarca variant corecta de ios7 pentru telefonul meu? va multumesc frumos.
Puiu Sima
Scrie răspuns