Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

singura soluţie ce funcţioneaza,e ca voiceover sa fie dezactivat atunci cand eşţi intr-un apel.şi atunci,nu o sa mai emita in difuzor.am incercat şi soluţia sugerata de domnul gruia de la accesibilitate,dar degeaba!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

La mine la Nexus e manual, un buton pentru difuzor... Glumeam... Nu era locul cel mai potrivit sa spun asta. :)
Eu tot pentru setari multe sunt, cel mai bine e sa fie pentru toti, nu cum vrea majoritatea...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

"La mine la Nexus e manual, un buton pentru difuzor... Glumeam... Nu era locul cel mai potrivit sa spun asta.".

Ba da, cred ca este util ca utilizatorii de iPhone sa stie ca alte telefoane ofera aceasta facilitate.

"Eu tot pentru setari multe sunt, cel mai bine e sa fie pentru toti, nu cum vrea majoritatea...".

Si eu sunt de aceeasi parere. Sper eu ca Google sa lanseze si telefoane mai mici si mai subtiri si sa continue imbunatatirea accesibilitatii si chiar sa depaseasca iPhone, dar din pacate cum tot majoritatea conteaza si majoritatea prefera ecrane cat mai mari, cred ca sper eu degeaba. Asa ca deocamdata nu prea ma vad utilizator de Android. Ma rog, nici de iPhone nu prea sunt utilizator, ca folosesc telefonul in fiecare zi doar pe post de ceas, iar de vorbit vorbesc la telefon in medie o data pe saptamana. :-)
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Salutare. Chestiunea cu comutarea automata pe difuzor, si pe mine ma deranjeaza putin. Mai rau e ca in momentul in care telefonul e la ureche, nici nu mai ia comenzi, si in cazul asta tot trebuie sa se puna pe speaker inainte de a inchide apelul.
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

bine macar ca la nexus e manuala chestia asta!şi e şi mai bine ca androidul e tot mai accesibil.mai ales ultima versiune.cine are nexus,are garantat şi accesibilitatea!insa eu cred ca e mai rau pentru cei ce deţin sa zic,HTC.degeaba androidul e la zi,şi are interfaţa HTC sense aplicata peste.nu ştiu atunci cat de accesibil mai e androidul.aici nu ma refer doar la HTC,ci in general la acele deviceuri ce au aplicate peste android o alta interfaţa
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

La Android este o aplicatie numita Auto Speaker, tradusa de Grigore Frisan si in romana ca Auto Difuzor.
Avantajul este ca acolo se poate specifica sa se puna pe speaker automat doar dupa 3 secunde sa zicem, astfel apuci sa inchizi apelul fara sa se auda tare, sa muti telefonul de la o ureche la alta.
Voi scrie mai multe despre noi aplicatii in topicul dedicat Android-ului.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

mie mi-ar fi placut sa fie manual şi la iphone.adica,sa nu se puna pe difuzor cum il iei de la ureche.dar daca nu se poate dezactiva asta,e in regula
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

am o intrebare.am instalat clever taxi.am activat serviciile de localizare.am inţeles ca aplicaţia asta,te localizeaza,astfel incat sa chemi o maşina.trebuie sa descarc şi google maps,sau e suficient sowftul implementat de apple?adica,ma gandesc ca daca clever e capabila sa iţi localizeze strada,numarul,practic toata adresa,sa nu fie nevoie şi de google maps,sau un program asemanator.inca nu am testat-o,doar am instalat-o şi am zis sa intreb aici
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, eu stiu ca trebuie sa introduci manual adresa si sa o salvezi si pe viitor se va trimiteautomat. Oricum nici o aplicatie gps nu are o precizie de suta la suta. Uneori chiar aceas aplicatie da rezultate diferite cu un numar sau doua. De ex la mine zice ca sunt la numarul 9-17 pe strada unde stau ceea ce nu e ok pentru taxi
Gruia
Manus_Onix
Plutonier

Mesaj de Manus_Onix »

Salut. Eu am folosit clever taxi doar pentru a afla numarul unei companii de taxi dintr-un oras diferit de Cluj. In rest sa chem direct prin aplicatie taxi n-am facut-o. Cum spunea si gruia uneori da eroare, iar in Bucuresti maiales taxiurile sunt destul de dezorganizate. Daca le mai dai si coordonate gresite e exact ceea ce trebuie.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Clever Taxi mai greseste uneori numarul, dar din fericire numarul strazii poate fi editat din aplicatie inainte de a chema taxi. Doar strada nu o poti modifica manual. Daca nu stii numarul exact, de exemplu cand esti la ceva club, ai camp de editare in care poti mentiona detalii suplimentare, de exemplu un punct de reper.
Eu folosesc aplicatia aproximativ 5 zile pe saptamana, de un an, in Bucuresti, si n-am avut probleme decat de 2 ori, si atunci din motiv de soferi care, dupa ce au luat comanda pe aplicatie, au agatat client din strada si nu au mai ajuns la adresa. Nu am simtit vreo dezorganizare a sistemului de taxi.
In Cluj insa, singura comanda prin Clever a fost o ratate copioasă, însă nu din vina aplicatiei: minunatul sofer a acceptat comanda mea cand inca avea client in masina, dupa care clientul s-a razgandit si n-a mai ramas la adresa, dar nenea nu s-a mai obosit sa sune la clienta de pe Clever sa-i spuna ca nu vine. Povestea am aflat-o cand am sunat soferul, caruia ii expirase de 10 minute timpul de ajuns la comanda si nu mai aparea.
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

da.am testat aplicaţia,şi mereu da erori de localizare de aproximativ 4 numere.cel puţin pe IOS.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Uneori, erorile de număr se corectează dacă se apasă în fereastra de comandă butonul etichetat Target Normal (situat în dreapta sus), ceea ce reface localizarea.
Manus_Onix
Plutonier

Mesaj de Manus_Onix »

Salutare. Pentru cei interesati conform celor de la idevice.ro va aduc in atentie faptul ca navigon e disponibil la pret redus in app store.
Manus_Onix
Plutonier

Mesaj de Manus_Onix »

Neatza buna. La capitolul aplicatii interesante, celputin pentru mine am mai gasit o aplicatie, care as zice eu ne-ar putea fi utila. E vorba de find my friends, o aplicatie gratuita bazata pe localizarea prin gps a contactelor care poseda un telefon destept. Caci aplicatia nu e doar pentru iphone, ea e compatibila si cu android. Aplicatia find my friends este o aplicatie care ne ajuta sa gasim pe cineva cu care de exemplu vrem sa ne intalnim, sau sa stim pur si simplu unde se afla. De exemplu il cautam pe Manu, iar aplicatia ne spune ca se afla in orasul x straday numarul z. Mi se mai pare utila in cazul unui furt. De exemplu cand iti pierzi telefonul, sau iti este sustras, cu ajutorul unui prieten il poti gasi. Pentru iphone mai exista si acel find my iphone, dar nu stiu dece am impresia, probabil ca sunt eu prea entuziasmat acum, ca find my friends este mai rapida si mai laindemana. Daca a mai tstat-o cineva poate vine cu ceva completari, daca nu cand mai descopar eu cateceva mai scriu.
Scrie răspuns