Retete culinare 1
Moderator: Manu
Retete culinare 1
Pentru Miruta iata o reteta de maioneza foarte simpla:
MAIONEZĂ
Un ou ; o linguriţă de zahăr ; o jumătate de linguriţă de sare ; o linguriţă de muştar plină sau mai mult după gust ; 400-500 ml de ulei
Într-un vas de plastic mai înalt, se pun oul, zahărul, sarea şi muştarul şi se începe mixarea cu ajutorul robotului nemtesc B... la care s-a montat dispozitivul cu elice, turnînd puţin cîte puţin uleiul, pînă la epuizarea întregii cantităţi de ulei şi pînă cînd compoziţia creşte şi se îngroaşă. Durata de preparare este de 5-8 minute.
Cristina
MAIONEZĂ
Un ou ; o linguriţă de zahăr ; o jumătate de linguriţă de sare ; o linguriţă de muştar plină sau mai mult după gust ; 400-500 ml de ulei
Într-un vas de plastic mai înalt, se pun oul, zahărul, sarea şi muştarul şi se începe mixarea cu ajutorul robotului nemtesc B... la care s-a montat dispozitivul cu elice, turnînd puţin cîte puţin uleiul, pînă la epuizarea întregii cantităţi de ulei şi pînă cînd compoziţia creşte şi se îngroaşă. Durata de preparare este de 5-8 minute.
Cristina
Vai, Cristina, sunt curioasa ce-ti va raspunde Mira, dar pe mine era sa ma bata cand am intrebat daca nu pune si sare. Zice ca la ei, la olteni nu se pune sare in maioneza. Si apropo de olteni, de Craciun s-au cam minunat oltenii de mine afland ca pun sare, piper si boia pe racituri. Ei le mananca fara chestiile astea si le combina cu sarmale.
Te rog, Cristina, da-ne si noua reteta aceea de icre. Inca visez la ele... Poate si-o face vreo vecina mila de mine sa mi le prepare, ca singura nu ma incumet sa ma apuc de ele...
Te rog, Cristina, da-ne si noua reteta aceea de icre. Inca visez la ele... Poate si-o face vreo vecina mila de mine sa mi le prepare, ca singura nu ma incumet sa ma apuc de ele...
Salata de icre
ICRE
O lingură plină de icre ; o ceapă ; un albuş ; suc de lămîie după gust ; 1-2 linguri de apă rece sau apă minerală ; 500 ml de ulei
Într-un pahar de plastic cu volumul de aproximativ un litru, se pune o lingură de icre cu vîrf, albuşul unui ou şi o ceapă tăiată şi se începe mixarea cu ajutorul robotului nemtesc B... la care s-a montat dispozitivul cu elice, turnînd uleiul puţin cîte puţin. Cînd compoziţia se îngroaşă, se adaugă 1-2 linguri de apă rece sau apă minerală ca să devină mai albă şi mai spumoasă şi se continuă mixarea pînă la epuizarea întregii cantităţi de ulei, iar la sfîrşit, se pune sucul de lămîie şi puţină sare, dacă icrele nu au fost conservate în sare.
Daca ai sti cat de simplu se fac ai incerca si tu cu incredere. Tot secretul aici este robotul, ca si la maioneza, de altfel. Nu merge cu mixere care au palete. Nu stiu de ce, dar stiu ca asa e. Si sa stii ca eu pun si otet pe racituri, nu numai piper si boia. Ca p-aci, prin Ardeal ase manca taranii... Succes la preparat. Daca vrei, poti veni la mine pentru o demonstratie in direct... Cristina
O lingură plină de icre ; o ceapă ; un albuş ; suc de lămîie după gust ; 1-2 linguri de apă rece sau apă minerală ; 500 ml de ulei
Într-un pahar de plastic cu volumul de aproximativ un litru, se pune o lingură de icre cu vîrf, albuşul unui ou şi o ceapă tăiată şi se începe mixarea cu ajutorul robotului nemtesc B... la care s-a montat dispozitivul cu elice, turnînd uleiul puţin cîte puţin. Cînd compoziţia se îngroaşă, se adaugă 1-2 linguri de apă rece sau apă minerală ca să devină mai albă şi mai spumoasă şi se continuă mixarea pînă la epuizarea întregii cantităţi de ulei, iar la sfîrşit, se pune sucul de lămîie şi puţină sare, dacă icrele nu au fost conservate în sare.
Daca ai sti cat de simplu se fac ai incerca si tu cu incredere. Tot secretul aici este robotul, ca si la maioneza, de altfel. Nu merge cu mixere care au palete. Nu stiu de ce, dar stiu ca asa e. Si sa stii ca eu pun si otet pe racituri, nu numai piper si boia. Ca p-aci, prin Ardeal ase manca taranii... Succes la preparat. Daca vrei, poti veni la mine pentru o demonstratie in direct... Cristina
cristinuca draga, imi multumesc pentru reteta de maioneza, dar si pentru cea de icre. sa sti ca Mira nu cred ca s-ar fi descurcat asa cu maionezele (2 castroane) fara 'ajutoare'! sa sti ca si eu mai tre sa exersez la facutul maionezei, primul castronash eu l-am 'taiat', deabia al doilea Mira
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
1. Carmenusa,invitatia ramane valabila, oricand doresti tu.
2. Felicitari, Misule! E si asta o meserie. Adica taiatul maionezelor, vreau sa spun... Sa stii ca nu oricui ii reuseste... Oricum, macar tu ti-ai dat straduinta si ai incercat conform principiului "la tati ni-i greu, da' nu la tati la fel"... Ai invatat macar sa spargi un ou, daca nu altceva... Cristina
2. Felicitari, Misule! E si asta o meserie. Adica taiatul maionezelor, vreau sa spun... Sa stii ca nu oricui ii reuseste... Oricum, macar tu ti-ai dat straduinta si ai incercat conform principiului "la tati ni-i greu, da' nu la tati la fel"... Ai invatat macar sa spargi un ou, daca nu altceva... Cristina
-
- Colonel
- Mesaje: 1511
- Membru din: 16 Ian 2007, 23:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Daca stie sa faca si casa, il iau. Altfel, doar curtea la ce-mi foloseste?!carment scrie:Nu stiu daca mai e cazul, dar daca crede cineva ca Misu mai are nevoie de reclama, pai atunci sa stiti ca-i idealul masculin: face maioneza, se poarta ca un gentleman, vorbeste frumos si mai stie si sa faca curte...
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
am facut si casa, adevarul e ca inca nu e gata mansarda, dar in rest e ok. anul asta termin si mansarda si is gata....
carmenusa draga, esti sigura ca stiu sa fac maioneza? ultima data am facut-o, a iesit delicioasa si cel mai important taiata, nu oricine stie sa taie o maioneza!
Mihai
carmenusa draga, esti sigura ca stiu sa fac maioneza? ultima data am facut-o, a iesit delicioasa si cel mai important taiata, nu oricine stie sa taie o maioneza!
Mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat,dar scoala nu ma lasa in pace si imi da de lucru. Multumesc Cristina pentru reteta de maioneza si promit ca am sa incerc sa o fac cu prima ocazie, asa ca in ardeal.
Daca nu am reusit de revelionsper sa reusesc de Paste.Iti multumesc ,Mihai pentru ajutorul acordat la preparatul salatelor.
Si sa stii ca nu e vina noastra pentru ca nu ne-a reusit maioneza
Doar robotul Ramonei are toata vina.
Daca nu am reusit de revelionsper sa reusesc de Paste.Iti multumesc ,Mihai pentru ajutorul acordat la preparatul salatelor.
Si sa stii ca nu e vina noastra pentru ca nu ne-a reusit maioneza
Doar robotul Ramonei are toata vina.
Mira
da, ai dreptate!
mira draga, cu cea mai mare placere, cand va mai fi ocazia putem sa facem din nou salate sau poate alte preparate, doar robotul sa ne asculte.....
daca robotul ramonei nu se incalzea astfel incat sa nu fim nevoiti sa il oprim, nu era nici o problema.....
mihai
mira draga, cu cea mai mare placere, cand va mai fi ocazia putem sa facem din nou salate sau poate alte preparate, doar robotul sa ne asculte.....
daca robotul ramonei nu se incalzea astfel incat sa nu fim nevoiti sa il oprim, nu era nici o problema.....
mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Retete culinare 2
Draga Hajni, iata si reteta de spaghete cu ciuperci pe care ti-o promiteam eu mai demult. Sa o incerci pentru ca sunt foarte gustoase:
SPAGHETE CU CIUPERCI
250 g de paste ; 50 g de ciuperci ; o ceapă ; puţin ulei, suc de roşii, sare, piper măcinat, cimbru după gust
Se toacă mărunt ceapa şi ciupercile şi se călesc în puţin ulei, după care se pune sucul de roşii şi se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul. Atunci, se adaugă sare, piper măcinat şi cimbru după gust şi se toarnă fierbinte peste paste.
Si daca esti cuminte, iti trimit si o reteta grozava de tort de ciocolata. Cristina
SPAGHETE CU CIUPERCI
250 g de paste ; 50 g de ciuperci ; o ceapă ; puţin ulei, suc de roşii, sare, piper măcinat, cimbru după gust
Se toacă mărunt ceapa şi ciupercile şi se călesc în puţin ulei, după care se pune sucul de roşii şi se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul. Atunci, se adaugă sare, piper măcinat şi cimbru după gust şi se toarnă fierbinte peste paste.
Si daca esti cuminte, iti trimit si o reteta grozava de tort de ciocolata. Cristina