Accesibilizarea unor jocuri pentru nevazatori

Despre tot felul de jocuri si competitii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Shady
Locotenent

Accesibilizarea unor jocuri pentru nevazatori

Mesaj de Shady »

Va salut dragii mei prieteni.Astazi ma pot lauda ca am stat pe forum destul de mult :P.Am si eu o intrebare pentru voi.Mai acum cateva zile am cautat jocuri pentru nevazatori si am dat de un joc care din pacate nu este accesibil nevazatorilor.Si ma-ntrebam oare nu s-o putea programa cumva jocul sa fie si pentru noi?Nu numai pentru persoanele fara deficienta de vedere?A si inca ceva ce am mai remarcat la acest joc.Din cate am citit in descriere nu are limba romana daca s-ar putea face traducerea jocului si pentru limba romana...P.S:Jocul se numeste disability girls.Rog raspuns.Va multumesc.
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Jocul Disability Girls, cunoscut si dupa numele original japonez Katawa Shoujo, este o poveste vizuala bi-shoujo produsa de Four Leaf Studos. Jocul este in prezent disponibil in mai multe limbi printre care engleza, japoneza, maghiara, franceza, germana si chineza. Probabil ca s-ar putea face si o vareanta in limba Romana cu acceptul autorului in cazul in care jocul este protejat de legea Copyright.
De asemenea, am vazut ca se specifica faptul ca jocul foloseste texte traditionale si modele vizuale traditionale stilului de nuvela grafica, avand un motor grafic specific acestui tip de joc, ar trebui sa fie accesibil cu screen reader-ele, avand in vedere ca s-a specificat faptul ca jocul foloseste texte traditionale.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut!Dupa descriere e un joc interesant si mi-ar fi placut sa-l joc,insa ar fi fost ideal daca s-ar fi putut ocupa cineva de traducerea acestuia si pentru limba romana.
Ovidiu_T
Plutonier

Mesaj de Ovidiu_T »

Shady amice,
Din cate ai povestit, nu traducerea e principala problema a jocului, dar daca totusi vrei sa faci un pas, de ce nu incepi tu sa il traduci...
Tot ce a realizat departamentul it pontes, a fost in mod voluntar...
Tot ce ai obtinut prin intermediul forumului a fost livrat tot in mod voluntar...
Incearca sa lucrezi la traducerea jocului si in felul asta ai sa faci si tu putin voluntariat... :)

Totusi trebuia sa iti copiez primul tau post din acest topic ca sa intelegi de ce am facut acest acest coment...
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salutare.
Scuza-ma prietene, dar totusi cum poti spune ca nu exista jocuri pentru nevazatori, cand site-ul celor de la audiogames e plin de asa ceva?
Ce-i drept jocurile sunt doar in engleza, dar trebuie sa te obisnuiesti.
Stefan
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Se pare că în ultimul timp chiar nu s-a mai ocupat nimeni de joculeţe. Fie ele şi de la audiogames. De ce oare?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Așa să fie oare? Văd doar pe august 11 actualizări și/sau jocuri noi adăugate pe audiogames.net: http://audiogames.net/updates/
Pe 25 august Manu a implementat jocuri de cărți noi în Pontes Game Zone pentru Android: http://www.pontes.ro/ro/forum/viewtopic ... 8&start=15
Așadar, pe ce vă bazați această afirmație, că nimeni pe lume nu s-a mai ocupat de jocuri pentru nevăzători în ultima vreme?
Numai bine,
Andreea
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

dupa parerea mea e chiar invers, in ultimele luni au aparut niste jocuri foarte interesante cum ar fi death match. a new beginning, un joc online scify in genul unui mud, survive the wild, un joc tot online in care trebuie sa supravietuiesti in salbaticie, ultra power, un joc side scroller pvp... acestea sunt doar cateva dintre jocurile relativ nou aparute si care sunt actualizate constant.
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Ok. Sunt de acord cu voi în principiu. Atunci înseamnă că trebuie anumiţi parametri ai computerului pecare eu nu-i am. Dar uitaţi că este nevoie şi de un translator sau măcar de instrucţiuni în română.
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

Nu trebuie anumiti parametri, tot ce trebuie este un calculator cu windows. ar fi bine daca toate jocurile ar avea instructiuni in romana dar cum limba noastra nu prea are cautare pe plan mondial normal ca nimeni nu face jocurile in romana. eu iti sugerez sa inveti engleza, iti va usura foarte mult viata de gamer si nu doar... majoritatea produselor digitale pentru nevazatori sunt in engleza, filme, carti, jocuri, audio dramas, podcasturi... sunt si unele jocuri traduse in alte limbi, franceza spaniola samdp dar numarul lor este foarte mic comparabil cu al celor in engleza.
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Salut domnule Valentin. Am încercat să luăm legătura prin email la adresa aceea lungă ce este trecută acolo dar nu am reuşit. Nu a răspuns nimeni.
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

buna ziua. din pacate mi-am schimbat foarte recent adresa de e-mail. daca doriti sa ma contactati adaugati-ma pe Skype, adresa e valentine.velecico.9 sau puteti sa imi scrieti pe e-mail la adresa valentinvelecico@gmail.com
Scrie răspuns