Program pe calculator cu ajutorul caruia sa suni pe telefon
Moderator: Manu
Stimate domnule Shady
O parte din alocatia de nevazator pe care banuiesc ca o incasezi cu abnegatie in fiecare luna este destinata pentru instrumentele de comunicare. Asa cum spunea si Cornel, pe vremuri se dadeau minute gratuite in Romtelecom. Cand s-a renuntat la asta, suma respectiva s-a adaugat in alocatia de nevazator din considerentul pe care orice copil de clasa a patra l-ar intelege ca, decat sa te oblige sa te abonezi la un anumit operator mai bine iti dau banii in mana si tu alegi la care operator sa te abonezi. Deci, din acest punct de vedere drepturile tale sunt respectate si daca mai continui sa sustii contrariul o sa iti caut si fragmentul de lege care spune acest lucru.
In privinta sunatului de pe calculator pe telefon gratuit, la ora actuala nu se poate deoarece operatorii de telefonie mobila solicita o anumita taxa de interconectare atunci cand se suna dintr-o retea in alta. Asadar daca suni de pe internet intr-o retea ca orange de exemplu sau orice alta retea ei considera ca ai sunat din afara retelei. Programele mari de VoIp precum skype iti ofera posibilitatea sa platesti o suma (de obicei mai mica decat tariful normal telefonic in alta retea) suma din care trebuie sa plateasca acest tarif de interconectare, isi mai intretin si serverul si le mai ramane si lor de o cafea acolo..... Oricum e mai avantajos financiar sa suni prin slype catre un telefon din Canada, de exemplu decat sa suni de pe telefon pt ca skype te taxeaza la tarife locale, nu internationale.
Asadar, e rentabil sa folosesti programe de calculator catre telefoane daca vrei sa suni international dar nu e foarte rentabil daca vrei sa suni national pt ca la ofertele de la cartele se dau sute de minute gratuite in zilele noastre.
Daca ai un smartphone cu internet mobil sau care se poate conecta la wireless, poti instala skype pe telefon si apoi sa vorbesti cat poftesti prin intermediul skype atata timp cat telefonul e conectat la internet fara sa platesti nimic in plus. Altfel gratuit nu se poate.
Oricum, la cat de multe minute primesti pentru o reincarcare pe cartela in Orange, de exemplu, asta chiar nu mai e o problema in zilele noastre si as aprecia daca nu ai insista cu ideea ta extrem de fixa in acest subiect de pe forum. Crede-ne ca am inteles cu totii ideea si ca nu te putem ajuta cu nimic din acest punct de vedere.
O parte din alocatia de nevazator pe care banuiesc ca o incasezi cu abnegatie in fiecare luna este destinata pentru instrumentele de comunicare. Asa cum spunea si Cornel, pe vremuri se dadeau minute gratuite in Romtelecom. Cand s-a renuntat la asta, suma respectiva s-a adaugat in alocatia de nevazator din considerentul pe care orice copil de clasa a patra l-ar intelege ca, decat sa te oblige sa te abonezi la un anumit operator mai bine iti dau banii in mana si tu alegi la care operator sa te abonezi. Deci, din acest punct de vedere drepturile tale sunt respectate si daca mai continui sa sustii contrariul o sa iti caut si fragmentul de lege care spune acest lucru.
In privinta sunatului de pe calculator pe telefon gratuit, la ora actuala nu se poate deoarece operatorii de telefonie mobila solicita o anumita taxa de interconectare atunci cand se suna dintr-o retea in alta. Asadar daca suni de pe internet intr-o retea ca orange de exemplu sau orice alta retea ei considera ca ai sunat din afara retelei. Programele mari de VoIp precum skype iti ofera posibilitatea sa platesti o suma (de obicei mai mica decat tariful normal telefonic in alta retea) suma din care trebuie sa plateasca acest tarif de interconectare, isi mai intretin si serverul si le mai ramane si lor de o cafea acolo..... Oricum e mai avantajos financiar sa suni prin slype catre un telefon din Canada, de exemplu decat sa suni de pe telefon pt ca skype te taxeaza la tarife locale, nu internationale.
Asadar, e rentabil sa folosesti programe de calculator catre telefoane daca vrei sa suni international dar nu e foarte rentabil daca vrei sa suni national pt ca la ofertele de la cartele se dau sute de minute gratuite in zilele noastre.
Daca ai un smartphone cu internet mobil sau care se poate conecta la wireless, poti instala skype pe telefon si apoi sa vorbesti cat poftesti prin intermediul skype atata timp cat telefonul e conectat la internet fara sa platesti nimic in plus. Altfel gratuit nu se poate.
Oricum, la cat de multe minute primesti pentru o reincarcare pe cartela in Orange, de exemplu, asta chiar nu mai e o problema in zilele noastre si as aprecia daca nu ai insista cu ideea ta extrem de fixa in acest subiect de pe forum. Crede-ne ca am inteles cu totii ideea si ca nu te putem ajuta cu nimic din acest punct de vedere.
Toate cele bune!
Campus
Campus
In completare la cele spuse mai sus revin cu un extras din LEGEA nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu
handicap) - Republicata unde la capitolul I articolul 5, alineatul 10.:
handicap) - Republicata unde la capitolul I articolul 5, alineatul 10.:
bugetul personal complementar - stabileşte limitele cheltuielilor personale din cursul unei luni, în funcţie de gradul de
handicap, pentru plata taxei de abonament radio/TV, a abonamentului telefonic cu impulsuri incluse şi a taxei pentru
abonamentul la curentul electric;
Toate cele bune!
Campus
Campus
-
- Plutonier
Ironie.
Cred ca ce a explicat campus mai sus e cat se poate de {succint}, Iar daca nici asa nu ai inteles te rog sa folosesti google translate in limba care crezi tu ca o intelegi cel mai bine.
Dragut subiect! Oricum, chiar daca nu exista gratuitate la apelurile de pe computer pe mobil, exista o oarecare gratuitate la apelurile de pe computer pe telefonul fix. Eu utilizez programul nonoh. Incarc 10 euro si timp de 120 zile pot apela gratuit de pe computer pe fix in mai multe tari, cu conditia sa nu depasesc 200 minute pe saptamana. Daca nu le depasesc si daca nu sun in retelele mobile, dupa 120 raman cu cei 10 euro in cont, dar trebuie sa mai incarc 10 ca sa mi se prelungeasca optiunea gratuita, in caz contrar voi fi taxata. Cei 10 euro se pot folosi bine-merci pentru apelurile catre mobil.
Carmen
Carmen
-
- Plutonier
-
- Locotenent - colonel
-
- Plutonier
Mergi la urmatorul link:
http://www.libon.com/iPhone/Free-calls
Shady, daca functioneaza scrie aici un tutorial.
http://www.libon.com/iPhone/Free-calls
Shady, daca functioneaza scrie aici un tutorial.
Grigore
-
- Colonel
Mare lucru direct din link nu vei reuşi, fiindcă e aplicaţie de iPhone iar tu ai telefon cu Android. În pagina aceea însă există şi link spre versiunea de Android a aplicaţiei, care e cea de aici: http://www.libon.com/Android
Aceea e cea pe care trebuie să ţi-o instalezi pe telefon. Din ce văd, aplicaţia seamănă cu Viber.
Aceea e cea pe care trebuie să ţi-o instalezi pe telefon. Din ce văd, aplicaţia seamănă cu Viber.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
-
- Plutonier
Am facut un mic program cu care se pot trimite si primi mesaje SMS de pe computer printr-un modem GSM USB, (adica de exemplu printr-un stick USB care ofera posibilitatea trimiterii de SMS, sau printr-un telefon conectat la computer pe post de modem).
Modemurile pot avea fiecare instructiuni diferite, asa ca s-ar putea sa nu functioneze cu toate tipurile de modem. Eu l-am folosit cu un Modem USB Huawei E3276 si o cartela prepaid de internet de la Orange.
Program pentru trimis mesaje SMS la un numar fictiv 0744000000:
use Device::Gsm;
my $gsm = Device::Gsm->new( port => 'Com10' );
my $connected = $gsm->connect;
die "Nu s-a putut conecta la modem pe portul Com10\n" unless $connected;
$gsm->register;
$gsm->send_sms(
recipient => "+40744000000",
content => "Buna, ce mai faci?",
);
Program cu care se pot citi mesajele SMS primite pe stickul de internet:
$gsm->register;
my @messages = $gsm->messages;
for my $message ( @messages ) {
print "from: " . $message->sender . "\n";
print "to: " . $message->recipient . "\n";
print "text: " . $message->text . "\n\n";
print "status: " . $message->status . "\n";
}
cu linia de mai jos se poate sterge mesajul SMS cu un anumit numar de ordine:
$gsm->delete_sms(3);
Modulul Device::GSM se mai poate folosi si pentru altele, cum ar fi setarea de call forwarding, aflarea numarului IMEI, numele fabricantului telefonului/modemului, modelul, numele si codul retelei de telefonie, nivelul semnalului si altele.
Modemurile pot avea fiecare instructiuni diferite, asa ca s-ar putea sa nu functioneze cu toate tipurile de modem. Eu l-am folosit cu un Modem USB Huawei E3276 si o cartela prepaid de internet de la Orange.
Program pentru trimis mesaje SMS la un numar fictiv 0744000000:
$gsm->register;
$gsm->send_sms(
recipient => "+40744000000",
content => "Buna, ce mai faci?",
);
Program cu care se pot citi mesajele SMS primite pe stickul de internet:
$gsm->register;
my @messages = $gsm->messages;
for my $message ( @messages ) {
print "from: " . $message->sender . "\n";
print "to: " . $message->recipient . "\n";
print "text: " . $message->text . "\n\n";
print "status: " . $message->status . "\n";
}
cu linia de mai jos se poate sterge mesajul SMS cu un anumit numar de ordine:
$gsm->delete_sms(3);
Modulul Device::GSM se mai poate folosi si pentru altele, cum ar fi setarea de call forwarding, aflarea numarului IMEI, numele fabricantului telefonului/modemului, modelul, numele si codul retelei de telefonie, nivelul semnalului si altele.
-
- Sergent major
Nu cred că există un astfel de program...
Stau şi mă întreb măi Shady... Dacă ar face cei de la Microsoft Un program de genul acesta... Un program cu ajutorul căruia să suni de pe computer pe mobil... Tare!
Şti ce ar însemna asta?
1. Dacă ai beneficia de un astfel de program, ţi-ai mai încărca cartela? Evident că nu! Dacă ar fi exista un astfel de program, Companiile de telefonie Telekom, Vodafone şi Orange ar da faliment!
2. Crezi că ăştea sunt proşti în cât să facă un astfel de program gratis?
3. Şi, dacă ar face un astfel de program, Mă gândesc că l-ar putea face inaccesibil cu Jaws! Offfff...
Numai bine, ___________________________________________________ Florian
Stau şi mă întreb măi Shady... Dacă ar face cei de la Microsoft Un program de genul acesta... Un program cu ajutorul căruia să suni de pe computer pe mobil... Tare!
Şti ce ar însemna asta?
1. Dacă ai beneficia de un astfel de program, ţi-ai mai încărca cartela? Evident că nu! Dacă ar fi exista un astfel de program, Companiile de telefonie Telekom, Vodafone şi Orange ar da faliment!
2. Crezi că ăştea sunt proşti în cât să facă un astfel de program gratis?
3. Şi, dacă ar face un astfel de program, Mă gândesc că l-ar putea face inaccesibil cu Jaws! Offfff...
Numai bine, ___________________________________________________ Florian
Salut Grig!Ce mai faci?Grig mi-am luat si eu in sfarsit un telefon mai de calitate si mi-am instalat What's up insa vreau sa stiu cum se foloseste.Am observat ca pe simbian nu citeste cand intru in contactele care folosesc aplicatia si m-am gandit sa-ncerc pe pc aplicatia cu gandul ca poate o fi ceva de capul ei si s-o pot folosi.Dar observ ca nu e chiar cum m-asteptam.Spune-mi te rog,cum te descurci cu ea?Si un mesaj pentru cine se pricepe,credeti ca se poate accesibiliza?Cu NVDA functioneaza mai bine decat cu jaws?Nu-mi citeste acele butoane.P.S:Ma gandesc s iau legatura cu creeatorii aplicatiei si sa le sugerez niste-mbunatatiri ca pentru nevazatori.BosGrigore scrie:Eu am telefon cu symbian si de aceia am dat link-ul.