Convertire PDF in MP3
Moderator: Manu
Convertire PDF in MP3
Va salut prieteni!Cunoasteti vreun program cu ajutorul caruia sa transformam documentele pdf in mp3 segmentate?Sa va dau niste lamuriri mai detaliate la ce ma refer cand spun segmentat.Daca documentul pdf contine 54 de pagini sa ne intrebe in cate piste sa transforme documentul si noi s-alegem.
Re: Program accesibil care transforma documentele pdf in mp3
Nu sunt sigur ca am inteles ce vrei sa faci...
Fisierele pdf sunt documente care pot contine text si imagini (si altele...).
Fisierele mp3 sunt fisiere cu sunet, adica muzica, teatru radiofonic etc.
Ce vrei de fapt sa faci? Vrei sa inregistrezi in format mp3 un text citit cu vocea sintetica sau ceva de genul asta?
Fisierele pdf sunt documente care pot contine text si imagini (si altele...).
Fisierele mp3 sunt fisiere cu sunet, adica muzica, teatru radiofonic etc.
Ce vrei de fapt sa faci? Vrei sa inregistrezi in format mp3 un text citit cu vocea sintetica sau ceva de genul asta?
convert pdf mp3
Poti folosi textaloud sau balabolka; mai sigur este insa sa convertesti documentul pdf in format txt rtf sau doc, deoarece sunt pdf-uri care contin text sub forma de fotografie si fara o trecere prin faza de o.c.r adica recunoasterea optica a caracterelor nu va putea fi trecut direct in formatul pe care ti-l doresti; asadar, daca atunci cand deschizi cu adobe reader de exemplu un pdf, jaws iti citeste fara probleme acel document, poti sa-l convertesti prin textaloud in format audio folosind una din vocile preferate; daca in schimb la deschidere screen readerul iti spune ca ai un empty document, va trebui sa-l transformi in formatul text intai si apoi sa-l incarci in textaloud, balabolka, expressivo sau mai stiu ce alt soft.
Cornel
Re: convert pdf mp3
Nu ai explicat deloc ce anume vrei sa faci ci ai presupus ca altii stiu la ce te-ai gandit tu.
Un fisier mp3 contine sunet. Un fisier pdf poate contine imagini. Imaginile pot sa afiseze doar portrete sau peisaje iar ele nu pot fi convertite in sunet.
Daca imaginile contin text acel text nu poate fi folosit ca atare daca nu este ocerizat.
Daca fisierul pdf contine text, el poate fi exportat cu diverse programe ca Adobe Reader sau pdftotext.
Apoi, nu se poate raspunde simplu la intrebarea cum sa transformi acel text in sunet, fiindca nu este clar. Cum anume vrei sa fie transformat? Vrei sa il cante, sa iti faca o melodie din el, sau este o carte si vrei sa o citeasca o voce electronica? Daca da, care voce electronica?
Unele voci electronice au o interfata cu care pot fi accesate de unele programe ca Text Aloud sau Ivona Reader sau altele, si cu ele poti transforma apoi textul in format audio, dar alte voci nu ofera o astfel de interfata, asa ca nu se poate.
Apoi rezultatul audio care este de obicei un fisier temporar brut, in format .wav mai sufera o transformare ca sa fie comprimat in format mp3.
Ceea ce vrei tu este foarte dificil de facut, fiindca fisierele pdf ar trebui exportate ca text pagina cu pagina pentru a se tine cont de paginare, iar apoi fiecare pagina ar trebui citita de o voce electronica si apoi salvata.
Este posibil ca anumite programe care costa destul de mult, cum este Open Book, sa poata face asa ceva, dar nu stiu sigur fiindca nu le-am testat.
Un fisier mp3 contine sunet. Un fisier pdf poate contine imagini. Imaginile pot sa afiseze doar portrete sau peisaje iar ele nu pot fi convertite in sunet.
Daca imaginile contin text acel text nu poate fi folosit ca atare daca nu este ocerizat.
Daca fisierul pdf contine text, el poate fi exportat cu diverse programe ca Adobe Reader sau pdftotext.
Apoi, nu se poate raspunde simplu la intrebarea cum sa transformi acel text in sunet, fiindca nu este clar. Cum anume vrei sa fie transformat? Vrei sa il cante, sa iti faca o melodie din el, sau este o carte si vrei sa o citeasca o voce electronica? Daca da, care voce electronica?
Unele voci electronice au o interfata cu care pot fi accesate de unele programe ca Text Aloud sau Ivona Reader sau altele, si cu ele poti transforma apoi textul in format audio, dar alte voci nu ofera o astfel de interfata, asa ca nu se poate.
Apoi rezultatul audio care este de obicei un fisier temporar brut, in format .wav mai sufera o transformare ca sa fie comprimat in format mp3.
Ceea ce vrei tu este foarte dificil de facut, fiindca fisierele pdf ar trebui exportate ca text pagina cu pagina pentru a se tine cont de paginare, iar apoi fiecare pagina ar trebui citita de o voce electronica si apoi salvata.
Este posibil ca anumite programe care costa destul de mult, cum este Open Book, sa poata face asa ceva, dar nu stiu sigur fiindca nu le-am testat.
-
- Colonel
Voi presupune că ai o carte în format PDF, doar text, neprotejat, şi vrei să obţii aceeaşi carte citită cu voce sintetică.
Dacă e doar text în PDF-ul respectiv, IVONA Reader face conversia cu una din vocile SAPI5 instalate pe calculator fără mari bătăi de cap, direct în MP3.
Îţi permite segmentarea la nivel de paragraf, sau pe fişiere de un anumit număr de minute.
Din câte ştiu, şi Balabolka ştie să deschidă PDF-uri şi să salveze textul citit în MP3.
Dacă e doar text în PDF-ul respectiv, IVONA Reader face conversia cu una din vocile SAPI5 instalate pe calculator fără mari bătăi de cap, direct în MP3.
Îţi permite segmentarea la nivel de paragraf, sau pe fişiere de un anumit număr de minute.
Din câte ştiu, şi Balabolka ştie să deschidă PDF-uri şi să salveze textul citit în MP3.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Salutare!Deci am un document de forma pdf text de 56 de pagini pe care-l citesc cu Adobe Reader si mi-as dori sa-l transform in document mp3 a cate 56 de piste.Andreea si eu am aflat de ceea ce mi-ai spus tu despre Balabolca insa nu stiu cum sa-l utilizez sa obtin macar o aproximare a ceea ce mi-as dori sa fac daca nu se poate sa obtin exact ce mi-as dori.
-
- Colonel
În documentul de aici, în limba engleză, ai suficientă informație pentru a face conversia: http://www.badennet.org/files/Balabolka.doc
Caută Split and convert în acel document.
Înlocuiește mental în document "click on" cu "apasă enter pe butonul...". Explorează opțiunile de pe checkboxurile din fereastra Split to convert ca să vezi care te avantajează cel mai tare.
Fă un efort ca să procesezi informația din document, îți va prinde bine pe termen lung. Altfel, vei fi mereu legat de alții care să îți dea o listă de pași pe care să îi urmezi fără a îi înțelege.
Caută Split and convert în acel document.
Înlocuiește mental în document "click on" cu "apasă enter pe butonul...". Explorează opțiunile de pe checkboxurile din fereastra Split to convert ca să vezi care te avantajează cel mai tare.
Fă un efort ca să procesezi informația din document, îți va prinde bine pe termen lung. Altfel, vei fi mereu legat de alții care să îți dea o listă de pași pe care să îi urmezi fără a îi înțelege.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Re: convert pdf mp3
Il am in document text si este implicit o carte.Doresc sa fie citit normal.Asa cum citim cu jaws doar ca sa ne fie citit de un program care transforma in mp3.IonPop scrie:Nu ai explicat deloc ce anume vrei sa faci ci ai presupus ca altii stiu la ce te-ai gandit tu.