Pontes Escape, un joc de aventură

Diverse aplicatii create de membrii acestui forum
Manu
General de divizie

Pontes Escape, un joc de aventură

Mesaj de Manu »

Pontes Escape este un joc de aventură, creat ca aplicaţie practică în urma unui curs de programare în BGT ţinut de mine cu câteva luni în urmă.
Informaţiile despre curs şi aplicaţiile practice sunt pe Forumul Pontes în topicul Curs BGT - desfăşurare.
În acelaşi topic pot fi găsite şi imprimările cursurilor în format MP3, rezumatele cursurilor, codurile sursă ale jocului de faţă şi altele.

Scopul jocului este evadarea şi fuga personajului din câteva zone minate unde există permanent riscul să-şi piardă viaţa în urma exploziilor şi altor pericole.
Dacă jocul pare prea greu, se poate utiliza şi unul dintre cele 5 coduri de trişare (cheat codes).
Citiţi fişierul de Ajutor care vine odată cu jocul, fişier accesabil din grupul Pontes Escape sau din joc apăsând F1.
Jocul este 100% în limba română.

Aventura nu este foarte lungă, durata medie ar fi de vreo 15 - 20 minute, timp în care personajul trebuie să iasă pe rând dintr-o peşteră, dintr-o apă şi dintr-o pădure. Între cele 3 suprafeţe există şi câte un tunel care trebuie parcurs în viteză, aici fiind şi bonusuri, câte două vieţi.
În runda finală personajul trebuie să sară într-un tren care trece în viteză. În momentul unei sărituri corecte, personajul este practic salvat, ultimul sunet auzit fiind cel al trenului perceput din toaleta acestuia.

A se vedea mai multe detalii în fişierul Ajutor sau jucând efectiv.

Descărcaţi jocul de la link-ul următor:
Pontes_Escape_Ro_Installer.exe (10.6 MB)
Ultima oară modificat 07 Ian 2013, 16:34 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Salutare. Dragut jocul, numai ca e cam prea scurt. Sincer, nu mi-a luat mai mult de o jumatate de ora sa il termin. Asi avea si o sugestie. Nu s-ar putea face mai multe seturi de nivele si la fiecare sa fie un tren cu care trebuie sa se salveze personajul? Un fel de nivele de tip world asemanatoare cu stilul Q9.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, teoretic se poate continua la nesfarsit jocul, dar a fost o aplicatie practica la cursul nostru de programare in BGT si nu avea cum sa iasa foarte lung.
Daca va fi continuat de la salvarea cu trenul inainte, o sa mergem doar pe varianta in limba engleza.

Tu ai reusit repede sa te salvezi, inseamna ca deja ai si ccheat codes.
Ai reusit chiar din prima? Intreb asa de curiozitate. Ai mai jucat si in varianta intermediara luata de pe forum din topicul Curs BGT - Desfasurare?
Manu
General de divizie

Pontes Escape 1.1

Mesaj de Manu »

Inainte de versiunea in limba engleza, am facut o versiune 1.1 a Pontes Escape in limba romana.
Am zis ca trebuie totusi cateva ajustari, era prea simpla cautarea sistematica pe randuri.

Ce e nou:
1. In rundele principale, la intervale regulate apare un fel de capcana semnalata printr-o alarma. Pentru a scapa de pierderea unei vieti, trebuie sarit cu Control + sageata sus. Acest salt face ca personajul sa fie departat cu cinci pasi intr-o directie random fata de pozitia initiala.
- Si pentru a sari in tren, se va folosi de acum tot Control + sageata sus, nu doar simpla sageata sus.
2. Daca sunt dezamorsate toate cele 10 mine dintr-o runda principala, se primeste o viata bonus, indiferent daca a fost deja gasita cheia sau nu. Astfel, desi cheia ar putea fi gasita mai repede, face sa mai fie un eventual motiv pentru cautarea in continuare a minelor.
3. La runda finala, dupa urcarea cu succes in tren, urmeaza inca o proba intr-o gara. Din stanga, fata sau dreapta se trage cu o arma. Cand se aude sunetul de incarcare al armei, trebuie cu sagetile stanga, sus, respectiv dreapta pozitionat corespunzator un scut pentru aparare.

Descărcaţi jocul de la link-ul următor:
Pontes_Escape_Ro_Installer.exe (10.6 MB)
Manu
General de divizie

Pontes Escape 1.1, English version

Mesaj de Manu »

Intr-un final am terminat si versiunea in limba engleza cu putine ajustari fata de ceea ce era acum doua zile in versiunea romana:
- Am schimbat cateva sunete precum cel in care personajul pierde o viata, cel vechi era o prelucrare din Tarzan Junior si nu am apucat sa il intreb pe Philip daca e de acord sa il folosim, aceeasi situatie fiind si in ceea ce priveste sunetul de final in caz de reusita.
- Am omis in versiunea anterioara sa facem sa se auda sunetul de timp expirat in cazul rundelor intermediare, astfel ca a trebuit sa mai adaugam cateva linii de cod.
- Am adaugat toate sunetele intr-un singur pachet sounds.dat, sa nu fie 64 de fisiere separate, e mai elegant asa.
- Am inclus si sigla audio "Pontes Games" la inceputul jocului, se poate sari peste ea apasand Escape, Enter sau Control.

Am creat pachetele de instalare pentru cele doua limbi in asa fel incat sa se excluda unul pe altul, in caz de instalare fara dezinstalare prealabila sa nu existe riscul de a ramane fisiere de la o instalare anterioara, asta mai ales ca fisierele de ajutor se numesc diferit, la fel si cateva shortcut-uri din grupul Pontes Escape din Start Menu.

Versiunea engleza se poate descarca de la link-ul urmator::
Pontes_Escape_English_Installer.exe (10.0 MB)
Vlad_Ciotescu
Plutonier

Mesaj de Vlad_Ciotescu »

buna
eu l-am jucat din 9 decembrie, dar de ce nu puteati sa adaugati dupa proba cu gara sa tragem noi cu o arma si sa-l nimerim
nu ar fi o solutie?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pai daca e Pontes Escape, probele trebuie sa tina mai mult de scapare, evadare.
Evadarea e tema jocului...
Sa impusti tu ar fi o proba in care trebuie sa anihilezi ceva paznic pentru a putea continua, ceva de genul care pe care.
Vlad_Ciotescu
Plutonier

Mesaj de Vlad_Ciotescu »

stiu ca va fi o proba destul de violenta dar m-am gandit ca dupa ce omoram paznicul la urmatorul nivel ar putea fi sa incerc sa ies din inchisoare.
Razvii
Sergent major

cum aflu codurile pontes escape?

Mesaj de Razvii »

bunaseara. am terminat jocul dar nu mia dat codurile cum le aflu?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Probabil ca au mai fost puse pe undeva pe aici, iar daca ai terminat jocul fara coduri de trisare, ti le-a pus in clipboard, adica trebuia sa deschizi un editor de text cum este Notepad sau Word si sa dai paste acolo (Control+V).

Daca ai versiunea in limba romana, codurile sunt:
Unde este cheia?
Nu voi muri repede.
Sunt cel mai puternic.
Am mult timp liber.
Trenul va merge cu mine.
Nu mai scriu ce fac fiecare, e destul de sugestiv daca ai jucat.
Razvii
Sergent major

Mesaj de Razvii »

multumesc manu poti sa te uiti si la articolul cu saund rts sau la cel cu battle zone?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ok, iti trimit pe privat datele de logare pentru jocuri.computerulmeu.ro.
Acolo sunt destul de multe postate de Bogdan si Vali.
Scrie răspuns