Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe
Moderator: Manu
-
- Sublocotenent
din pacate nu merge.am intrebat şi pe acel site a carui link mi l-aţi dat,iar zaone a zis ca nu ştie cum funcţioneaza cu voiceover,şi ca pentru amprentare sunt doua etape.cred ca se refera la aceea in care la un moment dat,iţi zice formaţi-va priza!habar nu am ce vrea sa insemne astaeu am intrebat pe pontes,fiind un forum pentru nevazatori.gandindu-ma ca sunt oameni ce şi-au achiziţionat acest model
-
- Sublocotenent
salutare,
instaland cea mai noua versiune de Ios,da.merge in ap store cititorul de amprente.sa va spun şi cum: mergem pe aplicaţia pe care dorim sa o descarcam in cazul meu una free,apasam butonul descarca.cand ioana spune conectare,atingem butonul home.apoi,o sa auzim spunand touch ID!Şi gata.asta e tot.iar pentru deblocare,apasam foarte puţin butonul home şi apoi aşteptam.
instaland cea mai noua versiune de Ios,da.merge in ap store cititorul de amprente.sa va spun şi cum: mergem pe aplicaţia pe care dorim sa o descarcam in cazul meu una free,apasam butonul descarca.cand ioana spune conectare,atingem butonul home.apoi,o sa auzim spunand touch ID!Şi gata.asta e tot.iar pentru deblocare,apasam foarte puţin butonul home şi apoi aşteptam.
-
- Locotenent - colonel
Salutare, discutam intr-o vreme pe aici despre inaccesibilitatea serviciilor bancare cum ar fi brdnet care are o tastatura virtuala pe care doar cu mouseul puteam sa o accesam. Acuma problema s-a rezolvat cel putin la brd. A aparut o aplicatie numita mybrd in care putem face tot ce putem face si prin brdnet. Trebuie mers la banca si facut un abonament de un euro pe luna, se activeaza aplicatia pe telefon si dupa aceea trebuie introdus doar un cod pin cand intam in aplicatie. Am scris in acest topic, desi cred ca era mai bine in accesibilitaate, da eu aplicatia am testat-o pe iphone si merge ok.
Gruia
Interesant. Am citit ca acest serviciu se poate accesa si la adresa:
https://www.mybrdmobile.ro/mobileweb/imobile/login
Am citit insa si ceva ce ma nelamureste la fel de bine:
"MyBRD Mobile oferă un nivel ridicat de siguranţă prin digipass-ul mobil şi parolele de tip OTP (cod unic valabil pentru o singură operaţiune)."
Deci tot nu stiu daca accesand pe un computer adresa de mai sus trebuie sau nu sa folosim un digipass.
Eu am abandonat de mai multe luni contul de la BRD, dar nu din motive de accesibilitate, ci din cauza ca BRD ofera dobanzi prea mici la depozite, si am creat un cont la Banca Transilvania. Ei ofera serviciul BT24 care este mult mai avansat, adica ofera mult mai multe optiuni decat BRD Net si este si complet accesibil, fiindca acel cod unic de acces este trimis prin SMS.
https://www.mybrdmobile.ro/mobileweb/imobile/login
Am citit insa si ceva ce ma nelamureste la fel de bine:
"MyBRD Mobile oferă un nivel ridicat de siguranţă prin digipass-ul mobil şi parolele de tip OTP (cod unic valabil pentru o singură operaţiune)."
Deci tot nu stiu daca accesand pe un computer adresa de mai sus trebuie sau nu sa folosim un digipass.
Eu am abandonat de mai multe luni contul de la BRD, dar nu din motive de accesibilitate, ci din cauza ca BRD ofera dobanzi prea mici la depozite, si am creat un cont la Banca Transilvania. Ei ofera serviciul BT24 care este mult mai avansat, adica ofera mult mai multe optiuni decat BRD Net si este si complet accesibil, fiindca acel cod unic de acces este trimis prin SMS.
-
- Locotenent - colonel
-
- Locotenent - colonel
Salutare, Fiindca am fost intrebat de mai multe ori care ar fi modalitatea cea mai buna de aciti carti pe iphone, am facut doua scurte tutoriale audio despre cum sa citim pe iphone si cum sa ascultam piese de teatru.
Tutorialele audio despre iphone se gasesc la linkul urmator:
http://www.pontes.ro/ro/scoala/iphone/
Tutorialele audio despre iphone se gasesc la linkul urmator:
http://www.pontes.ro/ro/scoala/iphone/
Gruia
-
- Plutonier
-
- Sublocotenent
-
- Locotenent - colonel
-
- Plutonier
Salut
Din pacate si eu stiu acelasi lucru. Acesta este unul din impedimentele celor de la apple. Pentru unii. .
-
- Locotenent - colonel
Itunes radio
Salutare, de vreo cateva zile testez Itunes radio si am zis ca sa vaa informez si pe voi. Dupa cum stiti Itunes radio este un serviciu oferit de apple, da nu si in romania. El poate fi activat doar daca avem un cont facut in una din tarile unde este oferit serviciu. Serviciu este o combinatie intre un radio obisnuit si unele servicii prin care putem asculta muzica pe care o dorim. Practic aici putem alege un artist sau un gen care ne place si nevor fi date melodii de la artistul respectiv si de la alti artisti asemanatori. Calitatea audio a muzicii oferite e foarte buna si putem si trece si la melodia urmatoare de vreo cinci ori pe ora.
Gruia
-
- Locotenent - colonel
Navigon
Cred ca toti am incercat diferite programe de navigare cu mai mult sau mai putin succes. Eu am spus ca nici unul nu m-a multumit pana la navigon. Acest program este total accesibil si ofera o sumedenie de posibilitati de navigare. Putem scrie o adresa, putem alege sa ne duca la un punct de interes gen magazin, benzinarie etc, putem salva lcatii in preferate. Deasemenea putem sa cream rute in care putem sa introducem si puncte intermediare. Putem salva pozitia curenta a gpsului. Se poate sa introducem si coordonatele pentru un punct in cazul ca acesta nu e reprezentat pe harta. Ofera mod de navigare auto si pieton. Mai are o facilitate interesanta, dar care trebuie platita suplimentar si anume urban guidance care din pacate nu e e disponivila si pentru romania. Aceasta ofera ruta mijloacelor de transport in comun pentru multe orase, dar din pacate nici unul din romania.
Gruia
-
- Plutonier
salut
Si eu am achizitionat acest soft care intr-adevar e formidabil. L-am si testat si chiar e foarte foarte util pentru noi. Am mai gasit un articol, care mie mi se pare destul de interesant as zice.fresh maps xml 44. Este un softulet care iti ofera updateuri trimestriale pentru aprpoape toate hartile existente in navigon, inclusiv romania. Din pacate sau din fericire si acesta trebuie cumparat la incredibilul pret de 19 euro. )
-
- Locotenent - colonel
Programe arhivare dezarhivare
Salutare, am fost intrebat daca pe iphone se pot face si trimite arhive. Am cauttat in appstore un soft care sa faca ambele operatiuni si nu am gasit unul gratis asa ca va pun linkuri catre doua softuri. Primul face arhive: https://itunes.apple.com/ro/app/izip-zi ... 71331?mt=8 Cel de-al doi-lea desface arhive: https://itunes.apple.com/ro/app/zip-vie ... 70331?mt=8 Cu siguranta o fi si unul care face ambele operatiuni, dar ori nu l-am gasit eu, ori e pe bani.
Gruia
-
- Locotenent - colonel
Orange cloud.
Revin sa va scriu cateva cuvinte despre aplicatia si serviciul oferit de catre orange. Pe computer aceasta aplicatie se comporta exact ca dropbox. Pe iphone este interesant ca in acest fel scapam de sincronizarea muzicii cu itunes pentru cei carora li se pare dificil. Ca sa incheei, de fapt playerul din interiorul aplicatiei e interesant. Putem descarca melodiile sau putem asculta on line. Daca scriem numele unui artistt ne va canta doar melodii de la acel artist sau orice melodie care contine textul scris. Partea negativa e ca nu este oferit serviciul decat abonatilor cu abonamente mari la orange, dda eu am zis ca e util sa stiti. Ca un punct bun pentru cei de la orange este si a s-au straduit sa faca si o aplicatie pentru mac.
Gruia