Buna!
In primul rand vreau sa te felicit pentru faptul ca esti un mare luptator.. Sunt convinsa ca si rasplata e pe masura, dupa cum mentionai si tu ca te intelegi foarte bine cu colegii etc.
Vreau sa te intreb in legatura cu varsta la care are loc integrarea unui nevazator in scoala de masa. Nu crezi ca ar fi indicat copiii fara deficienta sa intalneasca persoane nevazatoare inca de la o varsta mica? Ma gandesc la asta in ideea ca daca sunt obisnuiti de mici cu diferentele carre exista,cand vor fi mai mari, vor accepta mai usor o persoana nevazatoare. Copiii cu cat sunt mai mici sunt cu atat mai flexibili, dar adevarul e ca sunt si niste bestii mici care spun exact ceea ce gandesc, dar asta il ajuta si pe nevazator sa se caleasca pentru eventualele dezamagiri din viitor.
Mai spuneai ca dupa parerea ta totul depinde de persoana cu deficienta vizuala, in ce masura reuseste sa se integreze. Eu zic ca depinde si de mediul in care se afla. Tu ai avut norocul de a fi la capitala, insa in orasele mici situatia e putin diferita in sensul ca lumea e dezinformata datorita faptului ca in acel orasel exista 1, 2 nevazatori si de aceea acesti nevazatori ajung sa fie putin marginalizati, etichetati, sa isi faca lumea cruci pe strada etc.
O.K. Cam acestea ar fi problemele despre care m-ar interesa parerea ta.
Succes in continuare.
Hajni sa scriu cat mai normvreau sa imi cer scuze pentreventualele "erori" (Carmen Stie!). Ma numesc Tata Ilie Sorin, sunt elev in clasa a X-a la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, Sunt Nevazator oarecum din nastere, e o poveste prea lunga ca sa vi-o povestesc... am 17 ani(ok, stiu ca am scris ca sunt in clasa a X-a, dar poate unii nu sunt destul de atenti) si folosesc jaws-ul de aproximativ 5 ani. De mic am fost pasionat de tehnologie(sub orice forma) iar in clasa a V-a mi-am cumparat primul meu PC. Am internet de 2 ani si cum sunt o fire foarte curioasa, care incearca tot felul de nebunii, am descoperit foarte multe lucruri la jaws, lucruri foarte utile mai ales cand vine vorba de navigatul pe net(sarim peste faptul k am formatat calculatorul de 5 ori intr-o saptamana din cauza experimentelor mele...
![Zâmbet :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
) ). In prezent sunt un bloger amator(blogul meu il gasiti la
http://masackru.wordpress.com, imi pare rau dar au aparut nijte probleme tehnice la fostul blog shi am fost nevoit sa ma mut
![Trist :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
, deci nu va ajteptatzi la mare lucru), detin un forum(
http://masacru.myforum.ro ) shi sunt jucator profesionist de MMO-uri(jocuri web-based, cu alte cuvinte un sit joc, gen bitecunoscutul
bitefight ).
Ca Hobby-uri... am programarea(PHP, html, o leaca de C), cititul(am o biblioteca electronica de peste 1500 cartzi), vorbitul pe messenger. Altceva... nuj ce sa mai zic... vreau sa fac un tutorial despre falcutze(jaws) si, in rest... sunt de-adreptul eu![/quote]