Ce mai citim si noi?

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Seria are un total de 6 volume, al doilea fiind publicat in UK anul asta prin mai, parca.
Cat despre volumul 5, "Spirala", a fost publicat si la noi pe la sfarsitul lui 2012 parca.
Acuma ramane doar sa se scaneze si al cincilea volum ca sa ne putem bucura de lectura.... Eu unul abia astept sa vad ce se intampla in continuare, prea s-a terminat al patrulea volum intr-un asemenea suspans.
Stefan
Pal.Elena
Soldat
Mesaje: 2
Membru din: 30 Aug 2013, 19:10

Mesaj de Pal.Elena »

A citit cineva Minciuni pe canapea de David Lodge?daca da, pe unde ati gasit-o ca eu nu reusesc sa dau de ea, nici in biblioteci nici in librarii..
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Minciuni pe canapea este scrisa de Irvin Yalom.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Andrei V.
Caporal
Mesaje: 20
Membru din: 27 Feb 2011, 18:35
Localitate: Marghita

Mesaj de Andrei V. »

Salut! Mi se pare ca titlu mentionat, mai sus, se afla in biblioteca Pontes. sper ca nu ma insel! Daca sunteti membra, puteti sa descarcati cartea de acolo; daca nu, atunci trebuie sa indepliniti niste conditii pe care le gasiti vizitand site-ul Pontes-ului.
Sanatate maxima tuturor, Andrei
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salutare.
Nu stiu daca este topical potrivit pentru a spune acest lucru, dar as vrea sa raportez o mica eroare / greseala in biblioteca.
Daca veti arunca o privire asupra autoarei Angie sage, veti observa ca sunt 4 carti din seria "Septimus Heap", plus o a cincea, numita "Sirena".
Tin sa va informez ca aceasta din urma carte, face parte tot din seria cu Septimus, si rog daca poate cineva sa corecteze aceasta greseala.
Eu acum citesc aceasta serie, si daca nu as fi cautat pe google informatii despre vol. 5, nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca acea carte din biblioteca, numita doar "Sirena", fara a se mentiona ca face parte din seria respectiva, n-as fi avut habar ca volumul 5 se afla chiar sub nasul meu.
Stefan
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Feri, bibliotecarul, abia asteapta sa primeasca notificari prin mail despre erori existente.
Ca sa fie rezolvata problema, oridecate ori sunt descoperite inadvertente, ar fi bine sa fie trimis un mesaj la bibliotecar [at] pontes [punct] ro, adresa care poate fi gasita si undeva la sfarsitul paginilor din biblioteca.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Gica
Soldat
Mesaje: 4
Membru din: 07 Noi 2013, 12:56
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Gica »

Buna ziua!!!
Eu recomand seria Sigma de James Rollins, sunt pe biblioteca Pontes toate cele 4 volume aparute in limba romana pana in prezent. Aceasta serie apartine genului Triller, este vorba de o organizatie numita Sigma Force care incearca sa dezlege misterele lumii avand de a face cu teroristi care vor sa puna mana pe putere. Mie mi-au placut foarte mult primele 4 volume si anume Furtuna de nisip, Harta oaselor, Ordinul negru, Virusul lui Iuda si de abia astept sa apara si celelalte volume in limba romana.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Ce bine ca isi mai aminteste cate cineva si de topicul acesta.
Eu de multe ori ma mai uit si pe aici cand nu mai am idei de lectura...
In ultimele doua saptamani am citit Theodore Dreiser: O tragedie americana (volumul 1) si Gennie Gerhardt.
Ce bine ca a facut rost Gica si de volumul 2 dintr-O tragedie americana, nu era in Biblioteca Pontes.
Tot de Dreiser am mai citit acum ceva vreme si Sora Carrie, carte care mi-a placut la fel ca primele doua mentionate, desi stilul autorului este unul destul de invechit, ceva ce n-ar mai fi de bonton ca lectura in vremurile actuale.
Este un scriitor naturalist, imi place ca intra in cele mai mici detalii in ceea ce priveste legaturile dintre oameni, in special in legaturile dintre un tanar si o tanara, cele care duc treptat catre aceeasi poveste cu problemele aparute dupa un timp, cu toata pasiunea initiala, cu toate asigurarile si credinta ca totul poate dura la nesfarsit. Cu timpul se iveste altceva, apar oportunitati care pot fi impiedicate de partener etc. Un realism 100%, o zugravire detaliata a societatii americane in plina crestere economica a sfarsitului de secol XIX, inceput de secol XX.
Nu recomand sa fie citit neaparat Dreiser, dar cine are chef de carti realiste de inceput de secol XX, ceva in genul predecesorului Emile Zola, il poate incerca.
Sora Carrie cred ca ar fi cea mai ok pentru inceput, pacat ca nu este in Biblioteca Pontes, am citit-o audio de la ANR acum ceva vreme, pe cand ma mai setam o data pe an pentru un astfel de format.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Eu am citit O tragedie americana cand eram inca la scoala generala, si era un cartoi cat o caramida, dar pentru varsta aceea nu era o carte foarte potrivita, asa ca mi s-a parut cam plictisitoare. Adica de povestit actiunea principala se putea povesti in cateva vorbe iar restul era umplutura.
Imi placea insa stilul acela mai invechit in care descria cum traiau oamenii, ce faceau in timpul liber, ce munceau, din care iti poti face o imagine mult mai buna asupra civilizatiei de atunci in comparatie cu informatiile sterile invatate la istorie in sistemul nostru falimentar de invatamant.
Cred ca daca as citi-o acum mi-ar placea mai mult, mai ales ca a trecut cam un sfert de secol de cand am citit-o, asa ca nu mai tin minte toate intamplarile, insa acum am optiuni mult mai bune (si timp mult mai putin), asa ca probabil nu o voi reciti.

Azi cand exista mult prea multa informatie inutila este foarte buna o astfel de rubrica in care putem gasi idei despre ce ar fi bun de citit.

Apropos de carti de tip thriller, am vazut ca in biblioteca sunt multe carti de Gerard de Villiers si daca tin bine minte chiar a fost recomandat acest autor in aceasta rubrica.
Poate cineva sa recomande si anumite carti de el? Intreb fiindca cred ca nu toate cartile lui sunt bune. Am citit o carte de el, nici nu mai tin minte cum se numea, dar a fost de o calitate execrabila, nici macar cat de cat buna nu se putea spune ca este.
Era genul de carte care era facuta ca un scenariu de film, de film din ala american, de duzina, nu cine stie ce film.
Era mai proasta chiar si decat Fortareata digitala de Dan Brown.

Cum nu cunosc varsta celor care recomanda cartile, poate ca nu ar fi rau daca s-ar spune si pentru ce varsta se recomanda cartile, fiindca Cei trei muschetari, cartile cu Pardaillan, Winetou sau cartile de Jules Verne sunt excelente pentru copii, dar nu sunt la fel si pentru batrani de peste 30 de ani. :-)
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Cam asa sunt toate cartile lui Gérard de Villiers, de obicei sunt citite pentru a vedea rapid o situatie politica dintr-o anume zona si pentru a vedea cum stau lucrurile, aproximativ, in acea zona.
Eu le-am citit, dar, intr-adevar, sunt carti de duzina care merg doar asa pentru a citit ceva usor, repede, pentru scenele de sex, situatiile politice si descrierile unei regiuni.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Ultimele carti citite de mine sunt "Mizerabilii" de Victor Hugo si "Soptindu-le vrajitoarelor" de Anna Dale.
In prima carte cred ca stie toata lumea despre ce este vorba, asa ca n-o mai lungesc mult.
Cat despre a doua, este vorba de un pusti care descopera din intamplare un sabat al vrajitoarelor, iar protagonistul impreuna cu o prietena de a lui, vrajitoare bine inteles, descopera un complott al unui sabat de vrajitoare rele. este tipul acela de fantasy care imi place mie, nu prea urban, nu prea violent, ambianta si peisajele sunt descrise foarte frumos plus ca actiunea se petrece in Anglia in preajma sarbatorilor de iarna, ceea ce-i da carti o atmosfera extrem de placuta zic eu.
Stefan
Campus
Comandantul unitatii
Mesaje: 446
Membru din: 09 Mai 2007, 12:15
Localitate: Cluj Napoca

Mesaj de Campus »

Salut
Eu acum citesc o carte fascinanta: The green mile de Stephen king sau Culoarul mortii asa cum a fost tradus titlul in romaneste. Este o poveste interesanta cu intamplari mai mult sau mai putin supranaturale ce se petrec intr-o inchisoare din SUA, intr-o sectie cu condamnati la scaunul electric. Imi place foarte mult ca intamplarile sunt povestite din perspectiva gardianului sef de acolo si imi place si faptul ca, din toate romanele de Stephen King pe care le-am citit pana acum acesta surprinde parca cel mai bine natura umana a unor tipologii de indivizi. Interesant si nu foarte placut este si faptul ca e un roman publicat de King in foileton, asa cum reiese din prefata fapt ce il determina sa reia din cand in cand un mic rezumat din capitolele precedenteinsa aspectul asta e compensat cu usurinta de alte aspecte pozitive ale cartii precum felul unic in care autorul reuseste sa descrie niste intamplari precum executia sabotata de un gardian a unui detinut care e nevoit sa se chinuie cateva minute bune electrocutat in continuu pana moare faca ca cei din jurul lui sa mai poata sa faca ceva, Imi place si faptul ca nu e unul din romanele alea care militeaza preponderent pro sau contra pedepsei capitale. Daca va descurcati in engleza va recomand versiunea audio gasita pe audiobookbay pentru ca e citita foarte bine.
Toate cele bune!
Campus
Valentin
Sublocotenent
Mesaje: 320
Membru din: 11 Mar 2008, 14:30
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Valentin »

green mile am citit-o si eu. este intr-adevar o carte interesanta, este printer cartile mele favorite de la Stephen king.
de la acest autor va recomand marsul cel lung. in aceasta carte este vorba despre 100 de copii care I-au parte la un mars in care nu au voie sa se opreasca sau sa scada sub o anumita viteza, cei care incalca aceasta regula fiind ucisi. doar unul singur va ramane dintre cei 100, si acesta va castiga bogatie si faima.
Campus
Comandantul unitatii
Mesaje: 446
Membru din: 09 Mai 2007, 12:15
Localitate: Cluj Napoca

Mesaj de Campus »

Am citit si eu the long walk si mi s-a parut foarte interesanta. Dupa aceea am citit si Under the dome, tot de Stephen king, in care e vorba de un orasel mic din SUA care e acoperit dintr-odata de o cupola energetica ce nu le mai permite locuitorilor sa iasa din localitate permitand doar partial circulatia aerului. E un roman mare, cu multe personaje si se pune accentul pe lupta pentru putere in oraselul respectiv: un mafiot traficant de droguri controleaza politia si un veteran din Irak incearca sa previna, impreuna cu alti cativa locuitori instaurarea unui regim dictatorial. Cartea pune accent foarte mult pe accente sociologice si ecologice. Spre deosebire de alte carti ale lui king in Under the Dome, la fel ca in The long walk, dealtfel, aspectul supranatural este doar o premisa si nu influenteaza foarte mult desfasurarea actiunii. Versiunea in romana se numeste Sub Dom (in sfarsit au tradus un titlu ad literam) si a aparut la editura Nemira.
Toate cele bune!
Campus
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Stiu ca asta nu prea are legatura cu noutati in materie de carti, dar cand lecturez cu jaws-ul anumite carti, mi se intampla o chestie destul de ciudata.
Candd dau insert sageata in jos si lecturez linistit, sunt unele inceputuri de fraza sau ma rog, parti din fraze unde jaws-ul se opreste si nu mai citeste nimic. Daca incerc sa reiau cu insert sageata in jos de la cuvantul unde a ramas blocat, nu citeste nimic si se blocheaza din nou (trebuie sa astept 2 sau 3 secunde pana pot sa fac iar vreo miscare), trebuind sa citesc rand cu rand, pana incepe o alta fraza ca sa pot da insert sageata in jos sa imi pot lectura cartea ca lumea, urmand ca la diferite fraze sa mi se intample chestia asta cicalitor de frecvent.
Are idee cineva ce ar putea fi? Lectura nu este una foarte comoda in acest fel, avand in vedere ca trebuie sa ma opresc si sa reiau iar si iar, sa citesc rand cu rand pana gasesc o fraza..... nedefecta ca sa zic asa.
Stefan
Scrie răspuns