depanare pc: windows vorbitor care se incarca de pe stick
Moderator: Manu
depanare pc: windows vorbitor care se incarca de pe stick
Vi s-a intamplat vreodata sa ajungeti in fata unui pc care nu boota sau nu avea drivere de sunet? Oricat de bine te-ai pricepe, esti imitat de prezenta unui ajutor vizual. Am investigat de mai multe ori posibile solutii la problema asta si am ajuns la concluzia ca se poate face, dar nu am dezvoltat niciodata o solutie completa, din lene si pentru ca nu am avut niciodata cu adevarat nevoie de ea. Nu in ultimul rand, speram ca poate se ocupa altcineva de problema.:
Zilele astea am dat de doua solutii, cu doua abordari diferite.
Prima presupune utilizarea unui windows 7 "Live", care booteaza direct pe desktop si vorbeste cu NVDA. Scrii imaginea pe stick sau cd, ii dai sa booteze de pe dispozitiv si in 5 minute auzi NVDA ca zice desktop. Tipul zice ca a integrat majoritatea driverelor audio in imagine. Placa mea a vazut-o. Daca pc-ul in cauza are o placa mai exotica, o posibilitate ar putea fi utilizarea unei placi generice pe USB.
Link-ul unde se pot afla mai multe detalii despre Talking Windows 7 Installation Environment este:
http://blog.bryansmart.com/talking-wind ... vironment/
Este inclusiv download.
Chestia asta nu instaleaza Windows direct. Presupun ca din ea poti deschide un setup de windows 7 si o sa vorbeasca in prima parte, apoi se poate folosi narrator, sau booteaza tot in live. Asta n-am prea inteles.
Se poate folosi si la copierea de fisiere, repartitionari, scanari de virusi... Din cate pricep, se pot instala orice programe in acel mediu, doar ca nu se instaleaza normal, ci cu scripturi scrise intr-un limbaj special. Una dintre exceptii ar fi jaws, din cauza driverelor de video intercept care complica problema.
A doua solutie e un installer personalizat de windows care are voce integrata. Pe asta n-am testat-o, lumea zice ca nu prea merge, au incercat sa instaleze Windows si i-a lasat fara sistem la un moment dat. E in continua dezvoltare, asa ca poate va deveni mai buna. Se gaseste la:
http://levtec.linkpc.net/info/utilities/winstaller.htm
Zilele astea am dat de doua solutii, cu doua abordari diferite.
Prima presupune utilizarea unui windows 7 "Live", care booteaza direct pe desktop si vorbeste cu NVDA. Scrii imaginea pe stick sau cd, ii dai sa booteze de pe dispozitiv si in 5 minute auzi NVDA ca zice desktop. Tipul zice ca a integrat majoritatea driverelor audio in imagine. Placa mea a vazut-o. Daca pc-ul in cauza are o placa mai exotica, o posibilitate ar putea fi utilizarea unei placi generice pe USB.
Link-ul unde se pot afla mai multe detalii despre Talking Windows 7 Installation Environment este:
http://blog.bryansmart.com/talking-wind ... vironment/
Este inclusiv download.
Chestia asta nu instaleaza Windows direct. Presupun ca din ea poti deschide un setup de windows 7 si o sa vorbeasca in prima parte, apoi se poate folosi narrator, sau booteaza tot in live. Asta n-am prea inteles.
Se poate folosi si la copierea de fisiere, repartitionari, scanari de virusi... Din cate pricep, se pot instala orice programe in acel mediu, doar ca nu se instaleaza normal, ci cu scripturi scrise intr-un limbaj special. Una dintre exceptii ar fi jaws, din cauza driverelor de video intercept care complica problema.
A doua solutie e un installer personalizat de windows care are voce integrata. Pe asta n-am testat-o, lumea zice ca nu prea merge, au incercat sa instaleze Windows si i-a lasat fara sistem la un moment dat. E in continua dezvoltare, asa ca poate va deveni mai buna. Se gaseste la:
http://levtec.linkpc.net/info/utilities/winstaller.htm
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
- Manu
- General de divizie
Adevarul e ca, daca ar fi o solutie completa de instalare Windows de la 0, ar fi excelent.
Atata lume intreaba daca nu pot pune Windows si trebuie sa spun ca de fapt nu prea pot, este nevoie si de cineva care vede. Suna putin ciudat ca noi sa nu putem pune Windows, desi putem face lucruri mult mai avansate in rest.
Daca ar mai vorbi si BIOS-ul... ar fi totul complet.
Atata lume intreaba daca nu pot pune Windows si trebuie sa spun ca de fapt nu prea pot, este nevoie si de cineva care vede. Suna putin ciudat ca noi sa nu putem pune Windows, desi putem face lucruri mult mai avansate in rest.
Daca ar mai vorbi si BIOS-ul... ar fi totul complet.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Salutare.
Cred că în viitor vom avea voce şi în Bios. De ce cred asta? Cred asta pentru că tehnologia avansează foarte mult. Simcer să fiu, n-ar strica sa avem o voce şi prin Bios.
Cred că în viitor vom avea voce şi în Bios. De ce cred asta? Cred asta pentru că tehnologia avansează foarte mult. Simcer să fiu, n-ar strica sa avem o voce şi prin Bios.
Ioto
Vizitati www.ioto.computerulmeu.ro
Vizitati www.ioto.computerulmeu.ro
@Ioto: Da, sunt sanse mari, EFI, inlocuitorul BIOS-ului, permite mult mai multe chestii. Pe de alta parte, se pare ca accesul la BIOS era posibil la calculatoarele cu port paralel si cu sintetizator hardware. Tasta print screen trimitea tot textul pe portul paralel, iar sintetizatorul hardware il reda. E ciudat sa vezi ca un sistem mai vechi era mai accesibil...
@ITichir: Intr-adevar. De atunci am testat si eu chestia asta, n-am facut instalare de Windows, dar o devirusare a mers ok.
@ITichir: Intr-adevar. De atunci am testat si eu chestia asta, n-am facut instalare de Windows, dar o devirusare a mers ok.
Vortex Website
-
- Plutonier
Va salut! Am doua harddiscuri pe pc si utilizez windows xp. Vreau sa stiu daca eu ca nevazator pot sa instalez windows xp pe o alta partitie iar cu noul xp instalat sa-l repar pe primul pentru ca merge prea lent? Se poate instala fara ajutorul unei persoane vazatoare? Deci in concluzie vreau sa ramana xp instalat ca doua sisteme de operare diferite unul instalat pe C si altul pe F.
Grigore