Exista mai multe programe care pretind ca pot citi texte folosindu-se de camera telefonului.
Practic se fotograffiaza o foaie sau orice altceva cu scris si, in cateva secunde, textul este recunoscut si apare pe ecranul telefonului, gata de a fi citit cu talks.
Unul e knfb reader, foarte eficient si destul de rapid, dar cu un cost pe masura, 1500$ sau 1000$, nu mai stiu si nici nu prea conteaza.

Altul e textscout, care are marea problema ca trimite imaginile scanate la serverul lui in Germania, ceea ce inseamna costuri imense pentru traficul internet pe telefon.
Ultimul, dar nu cel din urma, este BeyoCbs reader, care face procesarea local, pe telefon, si are un pret mai pamantean, de 80€.
Telefoanele pe care functioneaza sunt: E66, N85, N86 8MP, N95, N95 8 gb si N96.
S-ar putea sa mearga si alte modele, dar sunt netestate.
Eu n-am telefon compatibil, asa ca n-am putut sa il incerc. Parerrile pe care le-am vazut eu sunt diverse, unii zic ca merge, altii, ca nu.
Puteti descarca o versiune demo, functionala timp de 14 zile, de la:
http://www.comproom.co.uk/beyocbs/beyocbs.zip .
Arhiva contine doua variante ale aplicatiei, pentru fp1 si fp2. In readme.txt scrie care telefoane au fp1 si care au fp2.
S-ar putea sa aveti nevoie de internet pentru activarea versiunii demo. Traficul ar trebui sa fie foarte mic, conexiunea nu mai e necesara dupa activarea trial-ului.
Daca il incearca cineva, as fi curios sa aud ce parere are...