Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Se putea in primele doua trei zile, deci toti avem dreptate.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Hmm, atunci e mai nasol iPhone-ul decat credeam eu. E ca si cum ai cumpara un computer pe care daca ai instalat Windows 8 nu mai poti niciodata sa instalezi Windows 7.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Se pare ca este o practica, zic ei pentru securitate, ca atunci cand pe mobil se trece la un firmware mai nou sa nu prea se mai poata reveni.
Stiu ca si la Symbian, din anumite motive, era benefic pentru noi sa trecem la o versiune mai veche. La modelele mai noi "rezolvasera" atat de solid lucrurile incat nu se mai putea la nici un service trece inapoi.

Adevarul e ca ma astept ca firma Apple sa nu te lase nici pe mac sa revii la un OS mai vechi. Ne poate spune Gruia daca mai poate avea in prezent altceva decat Mountain Lion. :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare. Din cate stiu eu pe mac se poate reveni la sistemul cu care l-ai cumparat. Este o pozitie ciudata apple, da trebuie sa recunosc ca mie imi place. Eu am trecut rapid cam la toate sistemele de operare noi indiferent de sistem. Am fost foarte concis in ce am scris in mesajele anterioare, da nu aveam o tastatura fizica. Ce e rau cu site,ele disponivile pe iphone ca nu se poate reveni macar la sistemul din fabrica. As trece si eu la un sistem anterior cel putin pe iphone 4. Pe iphone 5 merge ok ios 7 si cand spun asta ma refer strict la ce utilizez eu.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Ar fi intr-adevar o politica destul de cinstita daca ar permite sa revi la sistemul de operare cu care l-ai cumparat si pentru care ai platit de fapt. Dar intr-adevar, cand rechinii ca Apple si Microsoft amintesc cuvantul "securitate" se gandesc in primul rand la securitatea buzunarelor lor, adica sa permita cat mai putin posibil piratarea. Cam asa a fost si cu Symbian. Eu cel putin cand utilizam Symbian aveam noroc ca foloseam un N70 care era destul de vechi, asa ca nu am avut niciodata nevoie de un sistem de operare mai nou si cu mai multe facilitati fiindca oricum nu puteam face cine stie cate lucruri cu el.
In concluzie... cred ca nu o sa ma grabesc sa trec la iOS7. Poate ca daca nu ar fi schimbat vocea Simona cu Ioana, care in mod evident este cea mai proasta dintre vocile naturale romanesti as fi trecut totusi...
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, dupa updateurile oferite de apple zilele trecute au aparut si cateva lucruri pozitive. Ma refer aici la pages pentru ca din suitaa office apple doar acest program il am si pe mac si pe iphone. Pe mac lucru pozitiv in ceea ce priveste pages este ca de acum este si in limba romana. Pe iphone lucrurile pozitive constau ca se pot edita cu succes tabele si de catre nevazatori si ca se poate transforma orice document in epub. Lucru din urma este foarte important deoarece odata ce importam in ibooks acest format voiceover citeste si diacriticele corect.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

aplicaţia facebook suporta şi limba romana ca pe computer? pe idevice.ro scria ca noua aplicaţie suporta mai multe limbi. daca da, unde trebuie intrat?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare. Din nefericire nu are limba romana. Orice aplicatie se instaleaza impliicit cu limba in care este iphonele daca este posibil. Astfel avem yahoo in limba romana si skype si facebook in engleza pentru ca nu au romana. Eu folosesc facebook din safari fiindca asa am toate optiunile, in timp ce in aplicatie nu poti face chiar tot.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare.
ieri am achiziţionat un iphone 5S de la euro GSM Sibiu. poate intereseaza pe cineva.la un pantera 55, costa 299 euro. eu avand ceva puncte, un telefon de pe vremuri vechi mai exact un nokia, am platit 1200 ron. nu ştiu sa va zic in euro, caci nu cunosc cursul.versiunea este 16 GB, negru. acum,marea mea problema. nu ma descurc cu cititorul de amprenta. in primul rand, daca nu imi setez şi un cod de acces, nu imi permite sa scanez degetul. apoi am ceva opţiuni. verificare cod imediat,dupa 5 minute,şi merge pana la 4 ore. opţiunile astea apar pana sa setezi amprenta. apoi se pune singur pe verificare cod imediat. sau solicitare. nu ştiu exact. ideea este ca degeaba ating degetul de butonul home,caci nu se deblocheaza singur. il apas, apare sa deblochez, şi in schimb imi cere acel cod. are cineva iphone 5S sa ma ajute cu setapul amprentei?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare. Poate ati observat ca de ceva vreme fonoteca pontes este in reconstructie. Una din noile facilitati oferite de fonoteca este si aceea de a asculta piesele de teatru sub forma de podcast. Lucru acesta ajuta mult pe cei care doresc sa asculte din fonoteca cu un iphone. Daca avem instalata pe iphone aplicatia podcast, dand click pe linkul asculta podcast vom fi intrebati daca ne abonam si se deschide aplicatia podcast. De acolo avem posibilitatea sa descarcam piesa sau sa o ascultam on line. Din pacate ca sa o ascultam on line nu prea e ok deoarece se intrerupe, dar cu descarcatul merge ok. Deasemenea e avantajos ca putem da click pe un podcast cu un intreg autor. Asta ne va aduce in aplicatia podcast intreaga lista cu autorul respectiv. In lista va aparea o singura piesa, da dand pe butonul adauga episoade vechi vom aveaposibilitatea de adauga cate piese dorim. In final mii de multumiri lui Campus care s-a ocupat de asta si a avut rabdarea sa faca posibil acest lucru.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

se pare ca,nimeni nu deţine un iphone 5S de nu mi s-a raspuns la intrebare....nici macar in ap store nu-mi recunoaşte amprenta.degeaba ating degetul..oricum,le aduc la cunoştinţa tuturor posesorilor de iphone,ca s-a lansat o noua versiune de IOS 7.0.4
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

stimatule domn gruia,
din pacate nu-mi foloseşte linkul oferit de dumneavoastra.acum,merge pentru deblocarea iphone-ului doar daca fac urmatoarele chestii:1 ţin apasat butonul home cred ca doua secunde, apoi se deblocheaza.sau,apas scurt butonul,şi apoi dupa ce imi zice ora şi pot da cu degetul pe ecran pentru deblocare,in loc sa fac acest lucru,sprijin degetul pe buton fara sa-l apas.ok,sa zicem ca trec peste asta.insa in ap store nu merge nicicum!
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai eu stiu ca nu trebuie sa apesi deloc, adica pui degetul si gata, astepti si se deblocheaza.
Gruia
Scrie răspuns