Windows XP versus Windows 7 versus Windows 8.1

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

"Intr-adevar, se pare ca nu merg comenzile jaws+home si jaws+pageUp in cmd",

Oh, mersi pentru testare. Asta este intr-adevar o veste proasta fiindca inseamna ca nu se va rezolva problema nici dupa instalarea pe o masina reala.

"in schimb mie nu imi face chestia cu citirea continua a comenzii cand o tastezi. O fi de la video.".

Mda, sper si eu ca macar asta sa mearga cum trebuie. Cred ca o sa le scriu celor de la Freedom Scientific despre problema cu Insert+Home si Insert+PageUp, desi nu stiu daca vor corecta ei prea curand ceva...

"In afara de Eudora, am mai auzit ca unii foloseau The bat. Pentru thunderbird am vazut ca sunt niste scripturi de jaws, trebuie sa testez sa vad daca il fac mai utilizabil.".

Cand am testat Thunderbird l-am testat cu niste scripturi, dar totusi nu era extraordinar nici cu ele.
De atunci poate ca s-au mai imbunatatit scripturile... nu stiu, dar totusi cred ca daca ar fi fost totusi o alternativa buna pentru Outlook Express, toti orbii ar fi aflat-o pana acum si ar fi preferat-o.
Trebuie sa testez si The bat si eventual alti clienti de email. In trecut tin minte ca am mai testat unul dar nu mai tin minte care ca era cu mai multi ani in urma, posibil sa fie vorba chiar despre The Bat, dar nu prea mi- a placut. In plus unii clienti nu functioneaza chiar OK fiindca creaza mesaje pe care cel putin Outlook Express le vede ca pe niste mesaje goale care contin un atasament text cu mesajul, ceea ce e cam dubios si as vrea sa le evit.
Oricum, cred ca daca pana acum ar fi gasit cineva o varianta mai buna decat Windows Live Mail am fi aflat despre ea, asa ca sunt sanse mari sa folosesc si eu acest client.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am gasit urmatorul tutorial pentru Windows Live Mail cu Jaws si in el se spune ce trebuie facut pentru ca Jaws sa recunoasca attachment-urile.
Se pare ca la fel ca in Outlook Express apar niste iconite, dar care nu sunt etichetate implicit de Jaws.

http://vip.chowo.co.uk/wp-content/uploa ... Guide.html

Am citit insa ca nu se mai citeste status bar-ul cu Insert+Page Down, ceea ce e de asemenea cam rau. Eu folosesc acea comanda ca sa vad cate mesaje am primit...
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Super, acum imi spune si ca am un atasament, ma gandeam eu ca e un grafic acolo... nu stiu cum de nu si-a batut nimeni capul pana acum.
De acum mi se pare ok si Windows Live Mail, se misca repede, singurul inconvenient major fiind ca nu pot sari cu o litera la un folder, in rest... e in regula.

Daca sunt si altii interesati si nu reusesc sa inteleaga in engleza cum se face, pasii sunt urmatorii:

Se cauta un mesaj cu atasament, daca nu exista, se poate trimite unul la propria adresa.
Se activeaza citirea tuturor graficelor de catre JAWS,, chiar si a celor nedenumite.
Pentru a activa Verbosity Graphics pe All, se apasa Insert + v si se tasteaza un "g". In rezultate apare undeva mai jos "Graphics Labeled", "Graphics Alll" sau "Graphics None".
Cu spatiu trebuie pus sa fie pe "Graphics All", dupa care se merge cu Tab pana la butonul Ok care va fi apasat cu Spatiu sau Enter.
Acum, fiind pe titlul unui mesaj cu atasament, deci in List View fara a apasa Enter pentru a-l citi, dam un Route JAWS to PC ca sa mutam cursorul mouse-ului pe titlul mesajului respectiv.
In acest moment, al doilea grafic catre stanga, nedenumit, anuntat cu numere este cel pentru atasamente, in tema Windows Classic sau Windows 7 va fi anuntat "Graphic 160".
Fiind pe acest grafic cu JAWS Cursor, se apasa Insert + g pentru a deschide caseta de dialog Graphics Labeler (Etichetator de grafice).
Aici, cursorul PC este pozitionat intr-un edit unde se poate scrie un nume pentru grafic, de exemplu "Attachment" sau "Atasament".
Se apasa tab pana la ok unde se da un Spatiu sau Enter pentru a salva.
In cele din urma se poate seta din nou JAWS sa citeasca doar graficele Etichetate, la Insert + v se scrie in caseta de cautare un "g", se ajunge pe "Graphics All" si cu tasta Spatiu se alege "Graphics Labeled".
Din acest moment se va anunta in fata unui mesaj "Attachment" sau "Atasament", daca acesta contine intr-adevar un fisier atasat.

Eu m-am multumit ca anunta in tree view cate mesaje noi sun tintr-un anume folder, destul de rar am folosit status bar-ul unui program, mai mult la Word ca sa vad pe ce pagina sunt.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Eu folosesc cateva zeci de reguli care muta mesajele in multe foldere, iar daca vreau sa aflu cate mesaje am primit (in cazul in care nu sunt pe faza ca sa citesc fereastra in care arata cum se descarca mesajele), singura solutie este sa citesc rapid din status bar dupa ce aud acel sunet cum ca s-au descarcat toate mesajele.
In plus, la fiecare preluare descarc din cel putin doua adrese de email, una de serviciu si una personala, asa ca in acea fereastra ar trebui sa stau si sa urmaresc cate descarca dintr-un cont si cate din celalalt, pe cand din status bar este cel mai simplu.
Cred ca daca ar trebui sa primesc putine mesaje nu m-ar interesa, dar asa sunt curios daca am depasit 400 ca sa studiez daca ceva nu e in regula si au aparut multe mesaje de eroare trimise de vre-un server...

Dar apropos, in Windows Live Mail exista combinatia de taste Control+J ca in Outlook Express?
Cu asta se sare in tree view laurmatorul folder cu mesaje necitite.
Nu imi amintesc sa fi citit despre ea in acel tutorial, ci doar despre Control+U.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am apasat Control + j si m-a dus in alt folder pe primul mesaj necitit de acolo.
Si eu primesc cateva zeci de mesaje, dar am doar 3 conturi care ma intereseaza in mod special, peste restul trec in fuga uneori in tree view si vad cate sunt noi.

Des folosesc si prima ramura de sus a tree view-ului - "Vizualizari rapide", cea in care am o subramura numita "Posta Electronica Necitita", aici apar toate mesajele necitite din toate conturile.
Din pacate mi s-a pus in romana Windows Live Mail, a vazut la Regional Settings setarile de Romania.
Cred ca trebuia sa instalez inainte Windows Live Mail si apoi sa fac setarile regionale.

Acum imi dau seama ca acolo la Vizualizari Rapide, "Posta Electronica Necitita", fiind ca e o ramura a tree view-ului cu mesaje, spune si cate sunt noi in total, din moment ce le aduna pe toate acolo.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Hai ca pana la urma de voie de nevoie (mai ales de nevoie:) ne obisnuim si cu Windows Live Mail.
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

Incredibil, nu pot sa cred ca faza asta cu atasamentul n-a fost reparata de freedom scientific. Mare lucru sa denumesti un grafic... Alt client de mail ccare am vazut ca se mai foloseste e outlook din office.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Mda, si eu m-am mirat, mai ales ca am vazut ca acel tutorial despre cum sa etichetezi imaginea era din 2011, deci problema este cunoscuta de multa vreme.

Adevarul este ca nu prea imi placea MS Outlook nici cand vedeam, fiindca era evident mai greoi decat Outlook Express, cu o multime de brizbrizuri cum ar fi un calendar si altele. Acum tocmai ma gandeam ca fiindca face parte din Office cu siguranta ca are si ribbon ceea ce este si mai rau, insa daca si Windows Live Mail are ribbon, atunci poate ca nu e o diferenta chiar atat de mare intre ele, mai ales ca MS Outlook stiu ca se putea configura intr-un mod mult mai avansat, iar daca se poate si acum configura, este posibil sa poata fi ajustat mai bine dupa preferintele noastre.
Asa ca probabil voi testa si MS Outlook.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Azi am gasit o informatie interesanta despre Windows 7 Ultimate, si anume ca ofera la fel ca Windows 7 Enterprise o facilitate numita Windows Services for Unix.
Am citit ca ofera peste 350 de programe Unix ca ls, awk, kill, grep, gcc, inclusiv Perl, dar ca nu contine Python, Ruby, si mai ales ca din pacate nu contine nici Bash si Open SSH. Dar oricum, suna destul de bine sa poti compila programe pentru Windows cu utilitare Unix fiindca ajuta la portarea anumitor programe catre Windows.
Open SSH se poate instala nativ si sub Windows, dar cred ca dintre toate cele amintite, cel mai util ar fi fost Bash care din pacate lipseste din acel kit. Cu el si Windows ar fi putut avea o interfata linie de comanda la fel de buna ca Unix-ul.
Am vazut totusi ca se ofera suport pentru ksh si csh, doar ca ele nu sunt totusi la fel de utile ca Bash, care este mult mai prietenos.... dar tot e ceva.
Am inteles ca sunt incluse doar putine dintre toate acele facilitati, si ca cea mai mare parte trebuie descarcate de pe site-ul Microsoft si instalate, insa nu am inteles daca se va mai oferi suport pentru ele, fiindca am citit ca general suport se ofera pana in 2011 si extended suport pana in 2014.
Am mai citit ca se pot utiliza in Windows 7 Ultimate si Enterprise si in Windows 8 si in Windows Server 2012, dar ca a fost eliminat din Windows 8.1 si Windows Server 2012 R2, asa ca pana la urma nu am idee daca voi putea beneficia de unele dintre ele, sau voi folosi ca pana acum cele cateva utilitare Unix care au fost portate sub Windows, la fel cum le folosesc si sub Windows XP.
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Folosesc Windows 8 de cateva luni, dar am reusit sa trec peste mai toate impedimentele pe care le-am intampinat.
Am reusit sa dezactivez meniul ribbon, cu o aplicatie numita ribbon disabler,
Am reusit sa aduc meniul start din Windows 7, cu o aplicatie numita Start is back,
Dar nu am gasit nici o solutie pentru a rezolva problema cu insert+page down.
In anumite aplicatii exemplu fiind Mozilla Firefox, nu-mi citeste Jaws folosind Jaws cursor, dar deoarece am testat si cu Jaws 15, o sa fiu nevoit sa renunt la Windows 8, si sa revin din nou la Windows 7 Ultimate X-64.

V-as ruga daca stiti vre-o solutie pentru citirea statusbar-ului cu combinatia Insert+page down in Mozilla Firefox, sa o postati si in acest topic.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

Mie nu imi mergea status bar-ul nici in windows 7 pana n-am instalat extensia status4evar. Nu stiu daca merge in 8, poti sa testezi.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Spun ca fapt divers ca am fost surprins sa vad, uitandu-ma la o descriere a unui update de Windows ca au grija cat de cat si de accesibilitate.
Azi mi s-a facut un update de Word 2013, iar in articolul descriptiv scria cam asa, tradus in romana de ceva translator automat de-al lor:
Microsoft a lansat o actualizare pentru Microsoft Word 2013. Această actualizare oferă cele mai recente remedieri pentru 32-bit şi 64-bit editions de Word 2013 şi Microsoft Office Home şi Student 2013 RT. În plus, această actualizare conţine îmbunătăţiri de stabilitate şi performanţă.

Problemele pe care această actualizare rezolvă
•Atunci când utilizaţi un cititor de ecran UIA-based (cum ar fi Microsoft Narrator) pentru a citi un mesaj în Outlook 2013 sau un document în Word 2013, formele şi imaginile nu sunt citite de cititor de ecran bazate pe UIA.
•În Outlook 2013, ataşarea inline este citit ca "imagine" în loc de ca "ataşare" de cititor de ecran bazate pe UIA ca narator.
Mie imi place sa ma mai uit pe la update+uri sa vad cam ce se intampla, asa iti dai seama ce probleme mai apar in timp la Windows.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Dar a folosit cineva Office 2013 cu Jaws?
Cu Narrator banuiesc ca oricum nu il va folosi nimeni in mod curent. :-)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Il avem noi in firma. Cristina n-a avut probleme la utilizat Outlook, Word si Excel 2013, cel putin cat avem noi nevoie la facturare, inventar si comunicare cu clientii.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Asta e super! Sper sa comenteze si altii mai carcotasi, fiindca tot la fel m-au convins si ca Windows 8 nu este inca suficient de accesibil. :-)
Daca tot voi trece la un sistem de operare mai nou si nu am folosit niciodata un Office mai nou de 2000, as trece la cel mai nou daca as sti ca este accesibil ca lumea.
Scrie răspuns