scanere accesibile

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Valentin
Sublocotenent

scanere accesibile

Mesaj de Valentin »

buna tuturor. as dori sa imi cumpar un scaner pentru ca tocmai am intrat la facultate si deja incep sa se adune volumele pe care trebuie sa le scanez. intrebarea este insa care este mai bun pentru orbi? as dori un scaner pe care sa il folosesc singur fara ajutor de la o persoana vazatoare.
astept sugestiile voastre.
va multumesc.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut!Din cate-mi amintesc a mai fost deschis un subiect bazat pe aceeasi problema.Subiectul se numea scaner canon cu laptop parca.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu am luat un Canon care pare sa fie bun. Nu are nevoie de alimentare separata, ii ajunge curentul de la USB, scaneaza destul de repede; este un Canon LiDe cam la 350 de lei pe Emag.
Un scaner in general nu este accesibil sau inaccesibil, el trebuie sa fie recunoscut de Abby Fine Reader care este un program accesibil, cu el faci de fapt toata treaba.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

am gasit pe emag un canon lide 110, a4 la 299 ron. s-ar putea sa il cumpar. puteti sa imi dati mai multe detalii despre cum se utilizeaza si cum se instaleaza?
va multumesc.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Exact pe acela il am si eu, a fost acum un an si jumatate vreo 310 lei.
Are un cablu mini-USB pe care il introduci in gaurile corespunzatoare.
Vine cu un CD de pe care instalezi tot ce se poate, astfel incat sa ai pe langa drivere si functiile software oferite de producator: trimitere PDF prin mail, copie xerox automata daca exista si o imprimanta instalata etc.
Pentru functiile oferite de producator in softul de pe CD exista 4 butoane fizice.

Pentru tine cel mai important va fi scanatul si OCR-izatul cu Abby Fine Reader, lucruri pentru care nu ai nevoie de butoane fizice.
Daca totul e instalat corect, mergi in Abby Fine Reader la Options cu Control + Shift + O.
Acolo la Scan / Open Tab, foarte important este sa alegi Use Fine Reader Interface, iar in combo box-ul Drivers sa alegi varianta din mijloc, cea care se termina cu (TWAIN) intre paranteze.
In rest mai sunt tot felul de optiuni la salvare, acolo unde alegi Save Document As, Microsoft Office Word. Trebuie sa bifezi sa nu pastreze imaginile daca nu te intereseaza, eventual sa elimine intreruperile de linie, mai putem vorbi despre acestea in momentul in care este totul instalat si functional.
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

si cartea cum trebuie asezata pe scaner? exista posibilitatea ca pagina sa nu fie focalizata in intregime? si cartea trebuie mutata in asa fel incat fie care pagina sa fie scanata sau trebuie doar intoarsa pagina?
va multumesc pentru detalii.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Scaneaza exact cat incape pe lentila, marime A4.
Daca e o carte cu pagini mai mici, le poti pune pe ambele, daca e format mai mare, trebuie sa scanezi cate una.
Neonul merge dinspre deschidere spre balamalele capacului. Capacul nu trebuie asezat, il poti lasa deschis cand scanezi o carte. Tot dai pagina, apoi apesi iar tasta spatiu, practic esti pozitionat pe butonul Scan si ramai tot acolo.
Cand scanezi cate doua pagini deodata, formatul cartii fiind mai mic, poti aseza linistit lanscape, pentru Abby nu prea conteaza cum e asezata o pagina, isi da el seama cum e corect si pune el totul in picioare.

Exista si posibilitatea sa bifezi o optiune acolo la Options: Split Dual Pages. Asta inseamna ca Abby Fine Reader isi da seama unde este cotorul cartii, si va rupe imaginea in doua, astfel incat fiecare pagina sa fie cate o poza. In acest caz, daca scanezi carti care incap cu ambele pagini pe lentila, va trebui sa incepi cu partea subtire catre deschizatura, si cu cea groasa spre balamale. Asta ca sa nu considere ca poza paginii 5 este inaintea imaginii cu pagina 4.
Eu am scanat mai mult fara Split Dual Pages, rezolva Abby Fine Reader destul de bine textul astfel incat sa nu ma deranjeze in Word ceva.
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

N-am prea scanat mare lucru in ultimul timp, dar am recomandat cuiva un Canon Lide 210 si e foarte multumita de el. Scaneaza in vreo 12 secunde sau cam asa, extrem de rapid.

Am mai auzit ca scannerele CCD ar fi mai de calitate decat cele CIS, canon-urile astea fiind CIS. Se pare ca CCD-urile scaneaza mai bine in unghi, CIS-urile necesitand ca pagina sa fie complet lipita de sticla. Asta e util la scanarea literelor dinspre cotor, unde cartea nu prea sta dreapta... Totusi, cum ziceam, cunosc oameni cu CIS care sunt multumiti de calitate.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

buna. revin din nou pe acest topic pentru a va spune ca intre timp am testat imprimanta cu scanner pe care o aveam acasa si merge perfect cu abbyy fine reader. am si scanat cateva pagini si se pare ca nu face prea multe greseli. doar uneori mai incurca litere.
imprimanta de acasa cu scanner este un HP descjet 610. a mai folosit cineva o astfel de imprimanta cu scanner? ce impresie va lasat?
specificatii despre produs puteti vedea pe emag la linkul urmator:
http://www.emag.ro/multifunctional-hp-d ... E6KM7BBBM/
Cornel
Locotenent

Mesaj de Cornel »

aici trebuie facuta distinctia intre scanner si interpretarea textului sau o.c.r.-izarea lui. E posibil sa ai un scanner foarte bun, dar daca textul e mai sters sau, foarte important, s-a intervenit cu pixul printre randuri, asa cum fac unii, atunci desigur interpretarea va fi deficitara. Oricum, sa ai grija ca, in timpul scanarii unei pagini sa nu misti cartea pe lentila aparatului.
Cornel
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

In ultima vreme au tot aparut scanere care pe langa functia de scanare au si functia de citire vocala a textului scanat. Ati vazut de astea? As vrea sa-mi iau si eu unul si n-am avut rabdare sa scotocesc pe net dupa ele.
Cornel
Locotenent

scanere cu voce

Mesaj de Cornel »

am vazut asa ceva la firma Baum Romania; e un device - poet parca ii spune-; are vocea Ancutza, dar s-ar putea sa aiba si alte voci; afli mai multe detalii de la ei: www.baum.ro
Cornel
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Uite un scaner cu text to speech, mult mai ieftin. Din pacate, nu da prea multe detalii:
http://www.text-scanner.com/servlet/the ... Text/Detai
Scrie răspuns