Loadstone, Soft pentru GPS, gratuit pentru telefon Symbian
Moderator: Manu
-
- Plutonier
La 11:20 am iesit afara cu Loadstone activat si intre timp am vorbit la telefon o jumatate de ora dupa care am verificat datele gps si aveam bransati 5 sateliti din 11. Vreau sa testez cat tine bateria la Nokia c 5-00. Apropo de constructie , intre Garbau 9 si Garbau 11 se construieste un bloc cu parter si patru etaje si va avea 20 de apartamente plus locuri de parcare. Blocul va fi in forma de L. Luni 8 iulie 2013 au inceput lucrarile si proprietarul blocului spune ca vrea sa-l termine de construit in acest an, dar are autorizatie pe trei ani. Oricum este un zgomot infernal. Acum cateva zile au fost televiziunile Realitatea tv si Transilvania live cat si ziarul Clujeanul parca dar nu cred ca vor putea opri lucrarile. Daca doresti mai pot da detalii despre lucrare si nemultumirea oamenilor din zona.
Grigore
-
- Plutonier
Manu, te rog verifica de acasa daca ai acelasi LAC si aceiasi celula activa ca si mine in reteaua Orange. Exista in Loadstone cell monitor tab care se activeaza cu tasta 3 . Apasand tasta 9 se obtine LAC-ul (local area code) cat si celula activa (celula in care este conectat telefonul mobil la un moment dat). La mine LAC-ul este 1610 iar celula activa este 1493361. Aceasta celula activa se afla la Metro Cluj.
Grigore
- Manu
- General de divizie
Din pacate nu prea pot spune pentru Orange, acel sim il am intr-un android. Am loadstone doar pe un Cosmote si pe un Digi pentru internet.
La mine pe Digi codul ariei este 705, iar celula activa este 46231521.
Orientativ era buna si metoda celulelor active, daca era un telefon fara receptor GPS, se putea stii aproximativ zona, ceva in genul Info Cell, Vodafone afisa pe ecran numele strazii sau numele localitatii unde era stalpul de la care primea semnalul GSM. Loadstone are si posibilitatea etichetarii manuale sau automate a celulelor. In cazul etichetarii automate, daca Loadstone e conectat la sateliti si are o harta, denumeste se pare cu numele primei locatii intalnite atunci cand se schimba celula.
Scria acolo la Loadstone ca in SUA celula se schimba cam la 500 de metri, ceea ce face ca in cazul lipsei semnalului GPS sau a receptorului, sa fie totusi o mica posibilitate de orientare, e ceva decat nimic.
La mine pe Digi codul ariei este 705, iar celula activa este 46231521.
Orientativ era buna si metoda celulelor active, daca era un telefon fara receptor GPS, se putea stii aproximativ zona, ceva in genul Info Cell, Vodafone afisa pe ecran numele strazii sau numele localitatii unde era stalpul de la care primea semnalul GSM. Loadstone are si posibilitatea etichetarii manuale sau automate a celulelor. In cazul etichetarii automate, daca Loadstone e conectat la sateliti si are o harta, denumeste se pare cu numele primei locatii intalnite atunci cand se schimba celula.
Scria acolo la Loadstone ca in SUA celula se schimba cam la 500 de metri, ceea ce face ca in cazul lipsei semnalului GPS sau a receptorului, sa fie totusi o mica posibilitate de orientare, e ceva decat nimic.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Plutonier
Parca a scris Mira candva in topic ca a mers din Manastur pana in Gheorgheni si pe trolebuz a disparut semnalul gps probabil din cauza cerului inorat sau si a ploii. Intr-o asemenea situatie ar fi de ajutor si metoda cu celule active. Din acest motiv ar putea include cei de la Loadstone o obtiune exact ca metoda Vodafone. Am citit undeva ca la ora actuala exista si coordonatele gps pentru fiecare stilp cu celula activa. Daca mai tii legatura cu cei de la Loadstone roaga-i sa includa o asemenea obtiune cu adresa stilpului si poate chiar coordonatele gps care exista deja in bazele de date a fiecarei retele de telefonie mobila. Am citit pe sit-ul lor ca putem propune solutii de imbunatatire pentru aplicatie.
Grigore
- Manu
- General de divizie
Daca activezi din Loadstone optiunea "Autoetichetare celule", cred ca se va intampla exact acest lucru, adica fiecare celula va avea o denumire. Conditia este insa sa mergi cel putin o data inainte cu GPS bransat la sateliti intr-un anume loc pentru ca acesta sa fie etichetat.
Daca faci rost de un fisier, o baza de date sau asa ceva cu coordonatele stalpilor unei retele, eu pot converti pentru Loadstone si ar putea fi apoi utilizata ca o baza de date separata, una de rezerva in caz ca nu e semnal GPS. Ar fi buna o astfel de baza de date si pentru cei cu telefoane fara receptoare GPS, au inca foarte multi Nokia E51, iar receptor extern nu se mai prea gaseste.
Eu am prins receptorul meu extern la 180 de lei de pe un magazin online, atunci imediat si-au mai luat cativa si s-au epuizat stocurile, iar cand un coleg a vrut si el neaparat, a trebuit sa si-l ia cu 400 de lei de la un magazin Vodafone care cine stie de cand il avea pe stoc si nu i-au mai schimbat pretul. In ziua de azi, cum toate device-urile au un receptor integrat, nu se mai fabrica probabil din cele externe, desi mie imi plac mai mult, economisesti baterie.
Daca am tot adus discutia despre Loadstone, au anuntat ca de acum se pot extrage din Point Share Exchange harti in jurul unui punct. Au facut cumva ca acele harti sa contina punctele extrase din Open Street Map.
Am aflat asta dupa ce am intrebat pe lista daca nu mai exista vreo solutie sa convertesc hartile OSM mai mari de 2 giga.
Am luat acum cateva zile harta romaniei in format OSM si are 2,38 gb, iar unealta de convertire creata in PHP nu mai vede fisierul, cred ca din cauza marimii.
Ar trebui sa incerc pe un Windows 64 biti, acolo probabil ca ar merge.
Se pare ca se maresc foarte mult aceste harti Open Street Map, ultima luata de mine acum un an avea doar un giga si ceva; aveam de gand sa mai actualizez fisierul text cu baza de date format Loadstone gasit la www.gps.pontes.ro.
Daca faci rost de un fisier, o baza de date sau asa ceva cu coordonatele stalpilor unei retele, eu pot converti pentru Loadstone si ar putea fi apoi utilizata ca o baza de date separata, una de rezerva in caz ca nu e semnal GPS. Ar fi buna o astfel de baza de date si pentru cei cu telefoane fara receptoare GPS, au inca foarte multi Nokia E51, iar receptor extern nu se mai prea gaseste.
Eu am prins receptorul meu extern la 180 de lei de pe un magazin online, atunci imediat si-au mai luat cativa si s-au epuizat stocurile, iar cand un coleg a vrut si el neaparat, a trebuit sa si-l ia cu 400 de lei de la un magazin Vodafone care cine stie de cand il avea pe stoc si nu i-au mai schimbat pretul. In ziua de azi, cum toate device-urile au un receptor integrat, nu se mai fabrica probabil din cele externe, desi mie imi plac mai mult, economisesti baterie.
Daca am tot adus discutia despre Loadstone, au anuntat ca de acum se pot extrage din Point Share Exchange harti in jurul unui punct. Au facut cumva ca acele harti sa contina punctele extrase din Open Street Map.
Am aflat asta dupa ce am intrebat pe lista daca nu mai exista vreo solutie sa convertesc hartile OSM mai mari de 2 giga.
Am luat acum cateva zile harta romaniei in format OSM si are 2,38 gb, iar unealta de convertire creata in PHP nu mai vede fisierul, cred ca din cauza marimii.
Ar trebui sa incerc pe un Windows 64 biti, acolo probabil ca ar merge.
Se pare ca se maresc foarte mult aceste harti Open Street Map, ultima luata de mine acum un an avea doar un giga si ceva; aveam de gand sa mai actualizez fisierul text cu baza de date format Loadstone gasit la www.gps.pontes.ro.
-
- Plutonier
- Manu
- General de divizie
Intr-adevar, ceea ce conteaza in aceasta situatie este doar ID-ul celulei si numele locatiei acesteia, nu e nevoie de coordonate geografice.
Probabil ca daca ne-am uita putin prin bazele de date Loadstone, una ar fi cu celulele si denumirea acestora.
Poate am putea converti un fisier, macar asa de dragul artei, sa avem si asa ceva.
Loadstone e o unealta foarte complexa, permite multe lucruri si inca se lucreaza destul de intens la ea.
Va trebui sa traduc si noile mesaje, in curand se pare ca va fi lansata o noua versiune, in momentul in care se rezolva ceva cu Publisher ID-ul pentru Symbian.
Probabil ca daca ne-am uita putin prin bazele de date Loadstone, una ar fi cu celulele si denumirea acestora.
Poate am putea converti un fisier, macar asa de dragul artei, sa avem si asa ceva.
Loadstone e o unealta foarte complexa, permite multe lucruri si inca se lucreaza destul de intens la ea.
Va trebui sa traduc si noile mesaje, in curand se pare ca va fi lansata o noua versiune, in momentul in care se rezolva ceva cu Publisher ID-ul pentru Symbian.
-
- Plutonier
- Manu
- General de divizie
O sa vad ce se poate face cu lista.
-
- Plutonier
-
- Plutonier
salut
Stie cineva daca load stone poate fi folosit si pe iphone?
-
- Colonel
Salut,
E aplicatie pentru Symbian, asadar nu merge nici pe iPhone, nici pe telefoanele cu Android.
Numai bine,
Andreea
E aplicatie pentru Symbian, asadar nu merge nici pe iPhone, nici pe telefoanele cu Android.
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
-
- Plutonier