Acesta este Forumul Pontes, loc in care puteti discuta orice despre persoanele cu dizabilitati, in special despre si cu nevazatori. Puteti afla sau oferi informatii despre locuri de munca, viata sociala, IT (informatica), jocuri audio, ganduri, idei etc.
I Tichir scrie:Eu prefer programul GPS Nav 2. E in limba romana, costa doar 89 de centi, adica vreo 3 lei.
AM cautat programul in appstore dar nu l-am gasit. O fi din cauza ca am meniul pus in franceza?
Eu folosesc navigon si recent am cumparat Ariadne GPS, care e foarte interesant, caci spune unde te afli. Eu stau in casa si daca il intreb, imi da o eroare de cateva numere cand il intreb adresa la care ma aflu.
Este nevoie de o conexiune la internet pentru a putea folosi programele GPS?
Sau unele au o baza de date instalata local si nu au nevoie?
Intreb fiindca am o nelamurire cu privire la folosirea multor servicii pe iPhone, de genul Siri, si anume am observat ca pe oriunde am umblat nu am gasit nicaieri un loc in care sa ma pot conecta la internet prin wi-fi, asa ca exact in acele locuri, cum ar fi pe strada, unde ar putea fi utile unele dintre servicii, acolo nu exista o conexiune la internet.
Deci in concluzie cred ca singura solutie este un abonament la un serviciu de telefonie mobila care sa includa si trafic internet, dar nu sunt chiar sigur ca e asa sau imi scapa mie ceva.
Trebuie internet pentru multe servicii. Programele GPS mai scumpe au si hărți. Navigon are hărți da GPS nav nu are ci trebuie cumparate daca nu ai net. Oricum eu cred ca un iphone fara net isi pierde multe din calitati.
Ce inseamna ca un program GPS are harti? Adica inseamna ca poate fi folosit fara sa aiba nevoie de o conexiune la internet?
Daca da, inseamna ca am banuit corect ca unele programe s-ar putea sa fie utilizate fara internet iar altele nu.
Exact, de ex gps nav 2 nu are harti, dar poti cumpara cu 5 euro un continent. Navigon are harti incluse. Sir nu merge fara internet. De altfel nici vremea nu merge fara net etc.
Probabil ca BosGrigore credea ca IonPop chiar nu stie cum e treaba cu GPS si hartile si s-o fi gandit ca ar putea sa inteleaga din topicul despre Loadstone pentru Symbian.
Cred ca pentru toate sistemele de operare exista programe de navigatie GPS atat cu harti offline, cat si cu harti online.
De exemplu la Nokia se ofera harti OVI in ambele feluri, se pot descarca harti pentru cate o tara sau un continent gratuit pentru telefoanele mai noi de E52, deci pentru cele aparute cam din 2009 incoace.
Probabil ca nu prea vor fi gasite programe cu harti offline fara a plati ceva pentru sistemele iOS sau Android.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Multumesc pentru informatii. Nu am folosit nici un program care foloseste GPS (pe telefon) asa ca habar nu am cum functioneaza, adica daca au maparile intre locatia GPS si adresa incluse in intregime, sau daca ele se pot actualiza ulterior cand telefonul este conectat la internet, sau daca nu au nici un fel de date si trebuie ca telefonul sa fie conectatla internet in timpul utilizarii acelor programe etc. GPS care sa redea vocal cred ca am auzit doar in sistemele care se folosesc la autovehicule.
Acum m-am mai lamurit, in sensul ca se pare ca exista si programe care au harti incluse, si care nu au, deci cam de toate felurile posibile.
Calatoresc extrem de putin chiar si insotit, ba chiar si pana la serviciu fac doar o statie sau doua cu autobuzul, asa ca nu am avut niciodata nevoie reala de GPS, insa este interesant sa stiu cate ceva despre acele programe.
Salutare, totusi sunt si programe care au navigare vocala. Gps nav 2 spune de ex cand sa o iei la stanga, cand la dreapta, cand depasesti viteza legala. Mai e unul iway care zice si numele strazi pe care trebuie sa o iei da in engleza. Navigon e la fel de bun ca un gps de masina. Un lucru ar mai trebui mentionat in legatura cu subiectul asta si anume ca bateria se duce foarte repede cand este utilizata o asemenea aplicatie
Va salut!
De exemplu Nokia Lumia cu OS Windows phone poate utiliza aplicatia Nokia Drive.
"Cea mai nouă aplicaţie Nokia Drive este disponibilă gratuit pentru telefoanele Nokia Lumia. Descarcă şi instalează aplicaţia de pe Marketplace şi beneficiază de instrucţiuni rutiere mai inteligente....
Nokia Drive te ajută să ajungi rapid la destinaţie cu navigaţie pas cu pas şi asistenţă completă offline. Personalizeaz-o cu destinaţiile tale favorite..." http://www.nokia.com/ro-ro/aplicatii/nokia/drive/
Are si suport pentru 50 de limbi cu zeci de voci descarcabile, dar inca nu am citit mai mult.
Interesant de vazut ar fi si cat de practica este aplicatia Nokia Drive, daca e utila pe drum in vreun fel.
Multe lucruri suna frumos, dar trebuie vazute practic, adica testate de un nevazator.
Pe mine personal ma ajuta cu adevarat Loadstone pe Nokia atunci cand merg cu tramvaiul in Cluj sau cu trenul.
Tramvaiele noi au buton pentru deschiderea usii, nu tot timpul coboara sau urca cineva, astfel ca nu mai pot sti clar cand e statie sau semafor, ma bazez cand merg la gara sau de la gara la mine pe GPS.
Cu trenul imi place sa am setata exact gara din Cluj sau cea din localitatea in care merg, astfel ma ridic de pe scaun cu vreo 500 de metri inainte de a ajunge trenul la destinatie. Cu Loadstone vad in fiecare moment exact distanta pana la un punct, ma pot raporta fix la acesta, dar pot intre timp observa si prin ce sate sau catune trec.
E comic cand vad ca venind catre Cluj dinspre Campia Turzii, oamenii se ridica cu aproximativ 18 kilometri inainte, probabil in acel moment se despart si se aduna mai multe linii si au senzatia apropierii unei gari mari. Ei bine, eu vad pe GPS in acel moment cum trenul chiar se departeaza de gara Cluj, ajungand la un moment dat si la 19 kilometri de aceasta.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Va salut,ma gindesc sa trec si eu la iphone si vreau sa va intreb cite ceva.Ce autonomie aveti la baterie?Reusiti sa il folositi o zi cu 3 g-ul deschis,skype si mes?