Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

poate ca,doriţi sa ne daţi mai multe detalii.mod de utilizare..suna tare,tare interesant.şi ar fi frumos daca ar recunoaşte gen.caţi oameni sunt intr-o poza,culoarea ochilor,etc
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

E cel de care iti spuneam eu la Cluj ca mi-a identificat corect marca de pasta de dinti atunci cand l-am testat :)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai nu e chiar asa de amanuntit. La persoane mie mi-a zis ceva de genul doamna pe canapea sau baiat cu ochelari. El e util cred eu in identificarea unor produse cum ar fi cele de curatenie sau cutii de medicamente. Am intales ca ar fi ceva voluntari care analizeaza imaginile si ei nu pot sa stie ce amanunte vrem noi sa stim. Programul e simplu, fixezi iphonele asupra obiectului pe care vrei sa il fotografiexzi si incepe sa piuie si faci poza si astepti rezultatul. Cel mai bine e sa faci vreo doua poze simultane. Pozele le faci din interiorul programului. De mentionat mai e ca rezultatele bin in romana.
Gruia
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

La mine era o marca foarte cunoscuta si foarte clar vizibila in poza, asa ca a fost inclusa in rezultat. Pe atunci inca erau rezultatele in engleza.

Pentru detalii gen numar de oameni si culoarea ochilor, poti incerca VizWizz, daca stii sa formulezi intrebarea in engleza.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Un astfel de serviciu e foarte util persoanelor nevazatoare care nu au tot timpul pe langa pe cineva care vede.
E la fel de util ca web Visum...
Metoda camerei web pentru a se imbraca corect, adica pentru un control de rutina am auzit-o la multe persoane, mai ales fete, doar ca acolo nu erau voluntari ci cunoscuti. :)
Pentru identificarea medicamentelor sau a altor produse,, e clar ca TapTapSee e cel mai comod, nu depinzi de tot felul de factori, cum ar fi disponibilitatea unei persoane cunoscute, timpul de asteptare pana se trimite poza pe mess sau mail etc.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Sal. Am cumparat si eu o carte protejată cu adobe drm. Am facut si contul necesar pentru asta. Pe calc merge ok, da pe iphone nu merge. Cu toate Aplicatiile încercate de mine voiceover nu citește. Am incercat cu Aplicatiile următoare: elefant, carturesti, bluefire da fara succes. Aștept ceva sugestii
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Nu am avut niciodata de a face cu documente protejate cu DRM, dar am inteles ca exista metode/programe cu care poate fi sparta protectia. Daca nu gasesti un program care sa poata citi acele documente, poate ca asta ar fi solutia... Banuiesc ca daca exista, ar trebui sa le gasesti usor cu Google.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai asta nu as prea vrea. Poate cand aveti si voi timp scrieti un email la contact@elefant.ro si la ecomenzi@carturesti.info cerand sa isi accesibilizeze aplicatiile. Cam toate cartile sunt si in iboocks, da la un pret mai mare.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Din cate am vazut pe site la Adobe, ei ofera la programul lor accesibilitate, poate fi folosit Adobe Digital Editions pe Mac cu Voice Over si pe Windows cu JAWS, NVDA si Window-Eyes, se specifica ca in cazul Mac-ului merge doar pagina cu pagina, este ca o carte normala, nu poate fi citita chiar continuu.
Pentru iPhone va trebui ca producatorul uneia dintre aplicatiile care afiseaza fisiere de acest tip sa vorbeasca cu aia de la Adobe si sa ii lase sa interactioneze cumva cu documentul, acesta avand tot felul de restrictii din cauza carora cititorul de ecran nu poate da de text.
Solutia ar fi ca Adobe sa faca programul pentru iOS si Android, poate nu au incredere sa lase pe altii producatori sa se bage prea adanc.
Poate ma insel, eu zic ce am observat citind putin pe ici pe colo.

Ar fi interesant de vazut ce raspuns au editurile care au softuri pentru DRM, daca au de gand sa vada ce se poate face.
Eu nici nu stiam de DRM pana acum doua zile... :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Editurile din Romania nici nu prea sunt interesate cine stie ce de cartile electronice, fiindca bani castiga vanzand carti pe hartie.
Exista cateva edituri care ofera si carti electronice plus putine site-uri specializate ca Corect Books si Elefant, dar nu e cine stie ce in comparatie cu oferta de carti pe hartie.
In aceste conditii, interesul lor aproape inexistent pentru accesibilitatea pentru orbi e de inteles.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare din nou. In legatura cu cartile electronice am fost nevoit sa recurg la metoda ilegala si asa cartea arata foarte frumos.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Sti care este diferenta intre legal si ilegal?
Daca mai mult de jumatate dintre senatori adica 88 de persoane voteaza o anumita lege cu o bila alba sau o bila neagra.
Vorbim despre 88 dintre acele persoane binecunoscute care chiulesc de la sedinte, dorm pe rupte la sedintele la care participa, isi angajeaza pe banii publici fiicele/amantele/nurorile, incaseaza alocatii pentru chirie chiar daca nu locuiesc in chirie, si mai ales fac un trafic de influenta care rareori poate fi dovedit din care castiga multi bani in mod legal dar absolut imoral. Si apropos, lucreaza intr-o institutie care are mai mult de 50 de angajati si care este obligata conform legii sa angajeze persoane cu handicap. Ghici cati handicapati lucreaza la parlament.
Daca noi facem ceva cu care acele persoane sunt de acord, atunci e legal. In caz contrar este ilegal. Asta e diferenta.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Foarte interesant. Chiar ma gandeam daca nu as putea scana ceva cu iPhone-ul, fiindca pentru moment nu am scanner, insa tocmai asta era problema, ca nu pot sa vad daca telefonul este plasat cum trebuie.
Nu stiu insa cat de usor ar fi apoi sa transfer imaginile pe computer si eventual sa le ocerizez cu Fine Reader... incat sa merite efortul.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai sa transferi imaginile e destul de simplu prin dropbox ce as fi curios daca se pot scana eficient si carti. Am rugat sa se explice mai amanuntit da nu a răspuns nimeni inca.
Gruia
Scrie răspuns