Telefoanele Blackberry care beneficiaza de un cititor de ecran gratuit sunt: Blackberry Curve 9220, 9315, 9320, 9350, 9360 si 9370. Acestea au sistemul de operare Blackberry 7.1 si sper ca in viitor sa apara si alte modele cu screen reader. Eu am, de cateva zile, un Blackberry Curve 9320. Screen reader-ul se comporta aproximativ ca Talks pe Symbian, prin combinatii de taste se poate modifica viteza vocii, volumul, timbrul, citirea punctuatiei. Deasemenea, are combinatii de taste care iti anunta nivelul bateriei si al semnalului, apeluri pierdute, ora si data. Are Facebook si Twitter, dar si apelare rapida. Avand tastatura qwerty, are chiar posibilitatea sa asociezi fiecare litera pentru apelare rapida, avand astfel 25 de numere pe care le putem apela apasand lung. Se poate citi si pe litere, deocamdata vocile sunt doar in engleza, italiana, franceza, germana si spaniola si se pare ca sunt de la Nuance, fapt care ma face sa sper ca in viitor vor aparea si in romana. Acum sa zic si despre minusuri: daca este
blocata tastatura, screenreader-ul nu citeste nivelul bateriei sau numele celui care ma apeleaza. Sunt neajunsuri minore, care, banuiesc ca se vor remedia la urmatorul update. In prezent, cel mai mare inconvenient este acela ca, pe internet nu pot sa ma deplasez usor apasand t pentru tabel sau h pentru heading, asa cum fac cu alte screen readere. Pot sa ajung la link-ul dorit doar dand din sageti, dar, daca ne gandim bine, la fel fac si cei care vad, nici ei nu apasa e casa ii duca in campul de editare.
Despre accesibilitatea pe Blackberry
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Interesanta informatie, se pare ca e vorba de primul nevazator cu BlackBerry in Romania si unul dintre putinii in prezent in lume.
Solutiile incep sa fie tot mai multe, mai ramane sa vedem daca nu va fi utilizabil si Windows pe mobil candva...
Cat a costat un BlackBerry?
Majoritatea sunt cu tastatura fizica?
De curiozitate, informatiile sunt binevenite, ce programe exista pentru el, daca se pot citi carti etc.
Solutiile incep sa fie tot mai multe, mai ramane sa vedem daca nu va fi utilizabil si Windows pe mobil candva...
Cat a costat un BlackBerry?
Majoritatea sunt cu tastatura fizica?
De curiozitate, informatiile sunt binevenite, ce programe exista pentru el, daca se pot citi carti etc.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
L-am cumparat de pe Ocazii cu 490 de lei si 22 de lei transportul. Majoritatea modelelor au tastatura, au aparut si cu touch screen, dar am inteles ca vor scoate si in viitor modele cu tastatura. Deocamdata sunt incepator, nu stiu prea multe despre programe. Inca nu mi-am facut cont de utilizator. E ciudat faptul ca, pentru a-mi crea unul, am nevoie de recunoasterea codului dintr-o imagine. Ca telefon e OK, se misca repede, bateria tine binisor, iar daca am sa descoper programe interesante am sa va informez.