Probleme hard extern

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Probleme hard extern

Mesaj de GruiaVelicu »

Am si eu o problema cu un hard extern. Am copiat niste muzica pe el si nu o mai pot accesa. Adica nu o mai pot copia de pe el si nici nu pot deschide fisierele respective. Imi arata totusi ca fisierele ar fi acolo.
Ce as putea face totusi?
Gruia
IonPop
Colonel

Re: Probleme hard extern

Mesaj de IonPop »

Un hard disk extern este un hard disk obisnuit, iar daca nu poti accesa anumite fisiere, este posibil sa se fi defectat si sa aiba sectoare stricate.
Incearca sa copiezi/muti acele fisiere intr-un alt director tot pe acelasi hard disk ca sa vezi daca reusesti. Incearca sa faci aceleasi operatii si cu alte fisiere din alte directoare.
Ar fi bine sa verifici hard diskul. Pentru hard diskurile interne apesi alt+enter pe numele unitatii, si apoi in tab-ul "Tools" apesi butonul pentru verificare erori. Probabil ca la fel apare si pentru hard disk-uri externe, ca acum nu am unul ca sa verific si nu am mai avut probleme cu hard diskurile de multi ani.
(Asta daca il accesezi sub Windows, ca pentru Mac nu stiu ce programe exista pentru a face asta)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Am incercat cele scrise mai sus. Singurul lucru care a mers a fost sa copiez intr-un alt director pe acelas hard, dar cand am vrut sa copiez in exterior nu a mers. Mai e ceva ciudat, dupa o vreme arata ca si cum ar fi deconectat hardul desi nici sunet nu face si motorasele se invart, totusi computerul zice ca nu poate gasi discul desi il arata in my computer.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Acestea sunt vesti bune. S-ar putea ca hard diskul sa nu aiba probleme, ci doar conectorii sau cablul care face legatura cu computerul.
Incearca sa il conectezi printr-un alt cablu USB/ESATA daca ai, sau incearca sa misti/potrivesti mai bine mufele de conectare la computer.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Să sperăm că va fi aşa cum spune Ion pop, dar totuşi am verificat si prin schimbarea cablurilor şi prin mutarea intr-o alta mufa usb si se obţine acelaşi rezultat.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Mâine o să încerc şi cu ceva programe specializate, campus zicea că sunt şanse destul de mari să îmi recuperez datele
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

şi dacă tot suntem la acest subiect, să spun că aceste mesaje le-am înregistrat cu Dragon Dictation, se pare că scrie destul de corect în limba română, foarte puţin am corectat
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Acel program are nevoie de training ca sa se obisnuiasca cu vocea?
Asta nu mi-a placut niciodata la programele de recunoastere vocala asa cum erau ele in urma cu cativa ani, si din acest motiv nu am folosit niciodata unul in afara de teste.
Daca ar functiona direct, fara training, ar putea fi utile.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

acel program funcționează fără antrenament merge chiar din prima foarte bine semnele de punctuație însă trebuie să-l Pui tu .
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Super! Trebuie sa imprumut si eu un kit ca sa il testez.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

În ceea ce privește hardul se pare ca e o problemă fizică, deci nimic de facut. Programul se numește dragon dictation și la momentul apariției in appstore era gratuit.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

O, eu banuiam ca este un program pentru computer! Adica cu siguranta este, fiindca cei de la Dragon's ... au facut mai intai pentru computer acel software, dar trebuia sa banuiesc ca daca recomandarea vine de la tine trebuie sa fie pentru iPhone. :-)

Este ciudat daca spui ca poti copia fisierele de pe hard disk si intr-un alt director. Daca hard disk-ul ar avea sectoare stricate in zona in care sunt acele fisiere, atunci nu ar trebui sa le poti copia intr-un alt director. Cine stie, poate doar sa le muti, fiindca mutarea nu ar face decat o modificare in tabela de alocare a fisierelor....
Dar stricaciuni la un hard disk pot fi de multe tipuri, nu doar sectoare stricate, asa ca... nu am idee.
Vortex
Sublocotenent

Dragon Dictation

Mesaj de Vortex »

@IonPop: Ultima data cand am verificat eu, oricat de ciudat ar parea la prima vedere, limba romana era disponibila doar in Dragon Dictation pentru iPhone, si nu si in Dragon NaturallySpeaking, pe pc.
Am vazut doua explicatii posibile atunci: inca n-au actualizat programul desktop, sau stiu ca romanii l-ar crackui si nu le renteaza investitia.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Scrie răspuns