Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pentru cei interesati cum functioneaza un mac cu ajutorul tastaturi, pun aici un link catre un fisier https://www.dropbox.com/s/ktzk2v9p153ck ... tatura.pdf El se poate gasi usor si cu google.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Am uitat sa precizez ca aceste scurtaturi nu au legatura cu voiceover. Scurtaturile pentru voiceover sunt mult mai multe.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

nedumerire...

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
avand in vedere ca nu am scris niciodata despre iphone, incercand sa ma descurc singur, in final am zis sa o fac fiindca singur nu ma descurc.
imi poate explica cineva cum funcţioneaza harţile incorporate in iphone sau google maps?
depinde ce e mai accesibil, desigur. aici ma refer la urmatoarele lucruri: cum pot ajunge de la adresa x la adresa y,şi chestii de genul.
v-aş fi tare recunoscator daca m-aţi ajuta.
mulţumesc!
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Problema e cu serviciile de harti ca nici eu nu am reusit sa le fac sa vorbeasca. Am tot incercat, da o aplicatie chiar utila pentru nevazatori nu am gasit.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

..

Mesaj de AlexCalina »

pai, eu cum sunt in roşia. daca scriu doar sibiu, imi vorbeşte. asta e ceva. imi spune mergeţi 100 metri la stanga, bla, bla. insa eu aş vrea daca sunt sa zic in roşia la numarul 143, sa ajung, spre exemplu, tot in roşia la alt numar, sau in oraş la o adresa exacta. insa nu ştiu cum sa scriu, ce sa scriu. asta-i problema. de aproape un an jumatate de cand am iphone-ul, nu i-am dat de cap.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai in campul unde ai scris orasul pui un spatiul si dupa aia scri si numele strazii fara nici un semn de punctuatie. Poti sa scri si numarul adresei, da nu cred sa fie asa precis. Eu am incercat acuma cu hartile apple.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

o sa incerc. mulţumesc pentru ca va faceţi timp sa-mi raspundeţi! in ceea ce priveşte GPS-ul, sunt pe langa sau,sunt incepator.
e bine ca exista un loc in acest forum unde se pot discuta aceste subiecte.
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Eu prefer programul GPS Nav 2. E in limba romana, costa doar 89 de centi, adica vreo 3 lei. Daca nu aveti peste tot acces la net, se pot cumpara si harti care costa 3 euro pentru o tara sau 6 euro pentru tot continentul. Se pot adauga adrese la favorite, sau adresa de domiciliu, astfel ca e de ajuns sa dai click pe obtiunea "duma acasa". Daca vrei sa te duca la o anumita destinatie, dai click pe prima obtiune numita ADR de destinatie. Aici ai trei campuri de editare pentru oras, strada si numar. Dupa ce le-am completat, dam cautare si gaseste adresa dorita. Dam click pe ea si incepe ghidarea vocala: "dupa 100 de metrii virati la stanga".
AlexCalina
Sublocotenent

siri in limba romana!!!

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
cred ca va doriţi ca siri sa funcţioneze şi la noi!
acum, exista siri in limba romana. doi oameni au iniţiat acest proiect foarte interesant.
ca sa nu mai lungim vorba, am sa va pun un link de unde veţi afla toate informaţile.
http://www.iphonews.ro/lansaresiriro/

ce parere aveţi?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Imi spunea mie un baietel de vreo 9 ani acum trei zile de Siri in limba romana, iar eu am incercat sa iii explic ca nu exista, ca a inteles el gresit. A tot tinut-o pe a lui si uite ca avea dreptate, vazuse el bine pe la ProTV.
Totusi, nu merge pe varianta standard de iOS, cei de la Apple / Nuance cred ca nu isi vor prea bate capul cu limba romana, fiind o limba unei tari destul de mici si sarace. Spunea un tip chiar la comentariile despre Siri RO ca dupa un Jail Break a revenit la varianta standard pentru ca ii mergea cam rau telefonul.
Daca ar fi Siri in romana, ar fi un alt factor care i-ar determina pe multi, chiar nevazatori, sa dea un ban in plus.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

In primul rand nu merge decat cu jailbreack. Important e deasemenea daca e integrat chiar in sir sau e o simpla aplicatie. In afara de stirea aia nu am vazut prea multe comentarii despre chestia asta
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

inca sper ca apple sa adauge şi limba noastra. inca sper ca vor ţine cont ca şi posesorii romani utilizeaza produsele lor. iar in ceea ce priveşte partea de Jail Break, nici eu nu mi-am facut.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Azi am descoperit o aplicatie pentru fitness, da care functioneaza bine insa cu niste senzori pe care poti sa ii cumperi de pe net. Poate ma lamureste si pe mine cineva daca exista pe siteul urmator vreun senzor care poate functiona cu o bicicleta de camera. Siteul este: http://www.wahoofitness.com/
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Azi am citit pe idevice.ro o informatie banala, da care mie imi e foarte utila. Daca apasam butonul compune din aplicatia email si il tinem lung apasat vom fi direct dusi in dosarul cu ciorne. Desi pare banal mie imi e util deoarece sunt emailuri pe care le completez treptat cu mai multe date pe care trebuie sa le scriu in fiecare zi si asa imi este mult mai usor.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Am tot auzit de un program care ar recunoaste obiecte din fotografii facute cu camera. Trebuie sa recunosc ca am fost sceptic in privinta functionarii lui in mod eficient. In cele din urma m-am decis sa il incerc si eu si rezultatele au fost mai mult decat multumitoare. A recunoscut un calculator, un televizor, un telefon mobil si o carte. \in cazult televizorului a spus marca si culoarea, in cazul telefonului a spus deasemenea ca e un mobil si marca si modelul la fel cu calculatorul. A,m mai incercat cu o cutie de medicamente si a recunoscut perfect si la o sticla de bere a spus doar culoarea sticlei, a dopului si a etichetei. Programul se numeste tap tap see si e gratuit in appstore.
Gruia
Scrie răspuns