Ce mai citim si noi?

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ovidiu_T
Plutonier

Mesaj de Ovidiu_T »

Am citit Winetoo/Printul petrolului si Falsul milionar, Old Suerhand, Calauza, Ultimul Mohican si inca citeva carti despre indieni, nu mai imi aduc aminte ca leam citit de mult.
Ce alta carte despre indieni imi recomandati?
De la Karl May eu recomand: Sub Vulturul imperial, actualmente se numeste Ultima iubire a lui Napoleon, Pamantul misterelor, din vreoo 5/6 carti pe care leam citit eu, astea doua miau placut cel mai mult.
Problema este ca nu le gasim inca in format electronic.
Ovidiu Tuduruta
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Hmmm, citisem mai de mult o carte western interesanta, pacat ca nu imi mai aduc aminte de cine era scrisa. Dar era cool, despre indienii americani, sau mai bine zis cum convietuiau indienii cu albii si cat de greu putea un alb sa intre in "anturajul" lor.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Sorin scrie:Momentan, sunt in pana de inspiratie, ceva sugestii?
Depinde ce tip de carti te intereseaza. Eu iti pot recomanda ceva ce nu trebuie sa lipseasca din lectura niciunuia dintre noi, ceva de prim nivel in literatura universala - e vorba de Maestrul si Margareta de Mihail Bulgakov, o carte care merita sa fie citita si de trei ori. Ar mai fi inca multe altele, ma refer la cartile care sunt cu adevarat literatura, le voi mai sugera in timp.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Ceva din aria S.F. - Fantasy, sau horror.
Blogul lui Sorin
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

In domeniul asta nu stau prea bine, citesc mai mult de curiozitate cate o carte la 30 din astealalte. Poti in schimb vorbi cu bibliotecarul Pontes, Andras Francisc, el citeste zeci de volume din acestea, stiu ca a parcurs in totalitate Klarke si King. Eu am citit ceva SF destul de interesant, imi amintesc ca ii dadeam in casti cu laptop-ul in timpul unor cursuri pe la facultate, Sfera de Michael Crichton, se intampla prin adancurile oceanului; daca nu ai ajuns inca la ea, poti sa o iei, merge repede.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Sfera, este... niste oameni de stiinta sunt coborati sub mare sa analizeze un obiect neidentificat. Descopera o nava provenita din viitor, iar inauntru gasesc o sfera pe care nu reusesc sa o deschida(la inceput) bla, bla, bla, asta e, nu?
Si eu am parcurs tot Artur C. Clarke, Isaac Asimov, Frank Herbert, iar de la Fantasy am Citit Stapanul Inelelor+Hobitul de la Tolkien, Cronicile din Narnia(imi scapa autorul), Stephen King... tot ce am gasit s.a.m.d.
Blogul lui Sorin
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Bun, atunci mai incerc ceva. Pentru a citi ce este considerat de unul mare ca fiind reprezentativ in literatura fantastica, ia volumul Antologia nuvelei fantastice de Roger Caillois. Aici Caillois a ales din aproximativ 16 literaturi mari cateva nuvele. Apar in volumul din limba romana si patru nuvele romanesti, dar... dupa cum spunea un profesor de la noi, au cam fost introduse pe usa de din dos. Oricum, sunt excelent scrise nuvele precum Peter Rugg, disparutul de Wiliam Austin, Aventura unui student german de Washington Irving (astea din literatura americana), apoi, Semnalizatorul de Charles Dickens sau Domeniul interzis de Philip MacDonald (din literatura engleza) si multe altele, printre cele 17 literaturi care sunt cuprinse, cu to tcu romana, exista si cea chineza sau vietnameza.
Volumul este impartit pe literaturi in biblioteca, iar fiecare nuvela este cate un fisier .doc separat - am avut de citit toate nuvelele astea pentru un examen din anul III la cursul de literatura fantastica.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Ce fel de fantastic este? Adica: clasice (cu printi si printese si vrajitoarea rea), cu elfi si orci, etc?

ps. Oftopic: chiar nu joaca nimeni un SoundRTS? Ma cam plictisesc
Blogul lui Sorin
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Nu merge sa intru in biblioteca, imi tot baga "invalid login" dc?

... ciudat, aqm a mers
Blogul lui Sorin
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Pai, Sorine, incearca "Sa nu ma parasesti" a lui Kazuo Ishiguro. Am terminat-o aseara si am bocit o gramada la ea. Da nu e o carte siropoasa.
"Harry Potter" costa 59 ron sau daca o comanzi la http://www.librariilehumanitas.ro/precomanda.php o iei cu discount de 10".
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Hp in format electronic?
Blogul lui Sorin
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Nu-s convinsa. Imi amintesc ca prima data cand am intrat pe pagina unde se face comanda am citit ca se poate comanda in format electronic, da acuma nu mai gasesc unde scria asta. S-ar putea sa apara cand incerci sa completezi formularul de comanda.
Sorine, o alta carte senzationala dupa parerea mea, pe care am citit-o cu sufletul la gura. "Comando Psi" de Mcallister Bruce. Despre razboiul din Vietnam si trairi paranormale ale unor participanti la acest razboi.
Pentru cei carora le plac comediile recomand Hellen Fielding "Jurnalul lui Bridges Jones" si "La limita ratiunii". Eu atat am ras cand am citit cartile astea pana s-a enervat Mira pe mine si s-a apucat sa citeasca si ea numai ca sa nu ma mai auda.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Carmen, "Comando Psi" de Mcallister Bruce e in biblioteca?

Iar despre "Jurnalul lui Bridges Jones", intr-adevar este o carta amuzanta (este si partea a doua) dar... e o carte mai mult pentru reprezentantele sexului frumos :) (desi, si eu ma gandeam sa imi fac un test de sarcina :) )

Iar o alta carte amuzanta, care ne parvine de dincolo de Ocean, este "Catch 22" de Joseph Heller
Blogul lui Sorin
Mira
Sublocotenent

Mesaj de Mira »

Recomand "Planeta Maimutelor" de Pierre Boulle, o carte s.f. foarte interesanta. Mie mi-a placut foarte mult.
Mira
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Da, gasesti in biblioteca "Comando Psi", chiar m-am uitat ca voiam sa o incarc, dar e acolo.
Am si frunzarit deja putin cartea lui Heller si pare draguta de la inceput. Poate ma apuc de ea ca m-a lovit o raceala zdravana si stand in pat prinde bine o carte comica si usurica.
Scrie răspuns